Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Klinički centar

 • Uhapšeni Beograđani

  Uhapšen vlasnik niške firme zbog malverzacije sa donacijom za KC Niš

  Uhapšen je vasnik firme "BRW Cars" iz Niša, a u policiji navode da je zajedno sa još nekoliko preduzeća tražio novac od humanitarne organizacije, kako bi tim parama platili dozvolu za uvoz medicinske opreme koja vredi skoro 700.000 dolara, a koja je bila namenjena za Klinički centar u Nišu.

  (29) detaljnije
 • vojna parada

  Operacije u niškom Kliničkom centru odložene zbog vojne parade

  Prazne su operacione sale u niškom Kliničkom centru zbog vojne parade "Odbrana slobode". Izvori Južnih vesti kažu da je osoblje obavešteno da bi trebalo da masovno idu na ovu manifestaciju i da je to razlog, a direktor KC-a Zoran Radovanović da su u stanju pripravnosti, što je uobičajena procedura kada je u gradu događaj sa toliko zvaničnika i građana. Pored medicinskog osoblja, vojna parada je "isterala" sa radnog mesta i brojne službenike Gradske uprave.

  (26) detaljnije
 • klinicki centar

  Deo zaposlenih u Kliničkom centru i dalje čeka platu, rukovodstvo ćuti

  Dug za koji su nadležni obećali da će onima koji su angažovani na privremeno-povremenim poslovima biti isplaćen do kraja aprila, radnici Kliničkog centra u Nišu i dalje čekaju. U upravi ove ustanove kriju zašto im još nisu isplaćene dve plate, a iz Sindikata "Nezavisnost" kažu da ima najava da bi sutra novac trebalo da dobiju na račun.

  (9) detaljnije
 • zapaljen autobus

  Braća povređena u nesreći kod Kuršumlije stabilno, najavljen detaljan nadzor "Niš-ekspresa"

  Stariji brat koji je ipak operisan u niškom Kliničkom centru nakon povrede glave u saobraćajnoj nesreći kod Kuršumlije, nije neposredno životno ugrožen, ali u KC kažu da lekari ipak budno prate njegovo stanje, dok je mlađi stabilno i uspešno se oporavlja nakon operacije. Zbog nesreće u kojoj je ponovo učestvovao autobus "Niš ekspresa", a čiji vozač je imao tek mesec dana iskustva, nadležni najavljuju detaljnu kontrolu ovog preduzeća.

  (19) detaljnije
 • Udes Kuršumlija

  Još jedna žrtva udesa kod Kuršumlije

  Medicinska sestra iz Prokuplja, kažu u niškom Kliničkom centru, peta je žrtva nesreće u kojoj su se rano jutros sudarili autobus i kamion kod Kuršumlije. Ona je pet sati nakon nesreće dovezena u KC Niš, ali lekari nisu uspeli da je spasu.

  (14) detaljnije
 • transplantacija

  Spašena 4 života donacijom organa

  Zahvaljujući humanosti porodice pacijentkinje koja je preminula u niškom Kliničkom centru, a koja je dala saglasnot da se njeni organi doniraju, 21-godišnjak Aleksandar Mladenović iz sela Čokot i 55-godišnja Nišlijka Dušica Stojanović dobili su nove bubrege. U KC kažu da je njihovo stanje stabilno i da se uspešno oporavljaju u ovoj ustanovi.

  detaljnije
 • Helidrom KC

  Direktor KC Niš: Završavamo radove na helidromu

  Uskoro bi pacijenti koji su u kritičnom stanju mogli da stižu u niški Klinički centar i helikopterom, ali i da se iz Niša ovom letelicom prevoze u druge ustanove u Srbiji, jer se, prema rečima direktora KC Zorana Radovanovića, završavaju radovi na helidromu.

  (15) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Protestovali ispred KC Niš zbog kašnjenja plate, iz uprave najavljuju isplatu dugovanja

  Dvadesetak higijeničara koji u niškom Kliničkom centru rade po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima su jutros ispred ove ustanove iskazali svoje nezadovoljstvo zbog kašnjenja plate, a iz Sindikata "Nezavisnost" kažu da nije bilo štrajka, već samo kratkog protesta. Iz uprave KC odgovaraju da će im do kraja meseca biti sve isplaćeno.

  (19) detaljnije
 • cisterna

  Klinički centar Niš od sinoć bez vode

  Zbog pucanja cevi, kako kažu u niškom Kliničkom centru Niš, ova zdravstvena ustanova od sinoć je bez vode. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Naissus" su obezbedile vodu iz cisterne.

  (4) detaljnije
 • zdravstvo

  Besplatni preventivni pregledi na jugu na Svetski dan zdravlja

  Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati besplatno da urade preglede uha, grla i nosa, kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, da provere nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Vranju, Lebanu i drugim gradovima na jugu.

  (4) detaljnije
 • unforme

  Na jugu Srbije medicinari sami kupuju uniforme

  Godinama zdravstveni radnici u Pirotu i Leskovcu uniforme kupuju sami, a kako kažu, neretko je nabavljaju i u prodavnicama polovne garderobe zbog niže cene. Radnu opremu zaposlenima poslodavac jedino nabavlja u Prokuplju, dok u Vranju mantile, klompe i uniforme uglavnom dobijaju preko donacija. U niškom Kliničkom centru tvrde da oni nabavljaju radna odela, dok radnici ističu da već godinama nisu dobili ni uniformu.

  (13) detaljnije
 • Hitna pomoć

  U udesu u Sićevačkoj klisuri četvoro povređenih

  Četvorica muškaraca povređeni su, a jedan je zadobio i povrede opasne po život, u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 7 sati dogodila na putu Niš - Dimitrovgrad, kod sela Ostrovica.

  (2) detaljnije
 • aparat

  Aparat za zračenje pokvaren, u KC Niš kažu da svi pacijenti dobijaju terapiju

  Jedan od ukupno četiri aparata za zračnu terapiju u niškom Kliničkom centru ne radi, a dok neki pacijenti kažu da duže čekaju na zračenje, iz KC Niš tvrde da svi onkološki pacijenti bez ikakvih smetnji i u previđenom roku primaju terapiju, kao i da nijedan nije upućivan u neki drugi zdravstveni centar.

  (1) detaljnije
 • požar rasadnik

  Preminuo Nišlija povređen u požaru koji je izazvao kvar na instalacijama

  Nakon 48 dana borbe da mu lekari spasu život u Kliničkom centru Niš preminuo je 40-godišnji Goran Ilić koji je povređen u požaru u niškom naselju Rasadnik, a u kojem je na licu mesta nastradala njegova majka. U Tužilaštvu kažu da su uviđaj i istraga pokazali da je uzrok požara kvar na električnim provodnicima koji je doveo do kratkog spoja.

  (6) detaljnije
 • klinicki centar

  Smenjen direktor niške Klinike za ortopediju

  Dosadašnji direktor niške Klinike za ortopediju Zoran Golubović je smenjen sa funckije, a u KC kažu da je razlog "neispunjavanje predviđene dinamike rada". Njega je u fotelji zamenio profesor Medicinskog fakulteta i specijalista ortopedije Ivan Micić.

  (21) detaljnije
 • posteljina deca

  Srbi iz Amerike kupili posteljine za nišku Dečiju kliniku

  Nakon što im je 13-godišnja unuka prošlog leta hitno operisana u Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu, pa su videli da tamo nema dovoljno posteljine, Mirjana i Rade Petrović koji žive u Kaliforniji zajedno sa prijateljima iz Amerike sakupili su novac, kupili jastuke i komplete posteljine i donirali ih ovoj klinici.

  (9) detaljnije
 • 800x600-800x600-infektivna-foto-JV

  Nadležni ćute o dve nove žrtve gripa u Nišu

  I dok je prema nezvaničnim informacijama u niškoj Klinici za infektivne bolesti od posledica gripa 15. februara preminuo 61-godišnji muškarac, a dan kasnije i 64-godišnjak iz Vranja, iz nadležnih zdravstvenih ustanova nema zvanične potvrde. U niškom Kliničkom i dalje upućuju na “Batut”, dok iz ovog Instituta ne daju podatke o broju obolelih i smrtnim ishodima po gradovima, već samo ukupnu statistiku za celu zemlju.

  (12) detaljnije
 • U Pirotu potvrđen virus gripa kod 12 pacijenata

  Za 7 dana 14 novih žrtava gripa, ne otkriva se koliko njih je sa juga

  Od početka godine u Srbiji je preminulo 29 osoba od posledica gripa, od toga 14 njih u poslednjoj nedelji za koju je Institut “Batut” objavio podatke. Međutim, u današnjem saopštenju “Batuta” ne navodi se u kojim gradovima je bilo smrtnih slučajeva, tako da i dalje ostaje misterija ima li i koliko novih žrtava gripa na jugu Srbije.

  (7) detaljnije
 • opsta bolnica leskovac

  Prva žrtva gripa u Leskovcu, preminuo nakon što su ga vratili iz KC Niš

  Zbog komplikacija izazvanih virusom gripa 59-godišnji Leskovčanin preminuo je juče, potvrdili su "Južnim vestima" u Opštoj bolnici u Leskovcu. On je prva žrtva gripa u ovom gradu, a bio je, kako kažu lekari, u teškom stanju zbog hroničnih bolesti. Iako su ga uputili na lečenje u niški Klinički centar, on je vraćen u leskovačku bolnicu jer su, kako je tada rečeno u KC Niš, tako procenili lekari.

  (9) detaljnije
 • slusni aparat

  Južnjaci po slušne aparate ubuduće samo u KC Niš, lekari to nazivaju diskriminacijom

  Pacijenti sa juga zemlje kojima je potreban slušni aparat ili umetak od sada će umesto u bolnicama i domovima zdravlja u svojim gradovima za prepisivanje ovih pomagala morati da odu u Klinički centar Niš. I dok lekari specijalisti jugoistočne Srbije tvrde da se ovim degradira njihova stručnost, kao i da će se stvoriti nepotrebne liste čekanja, iz niške ORL klinike ističu da su spremni za veći broj pacijenata koji će, tvrde, dobiti najkvalitetnije lečenje.

  (3) detaljnije