Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Klinički centar

 • slika

  Slikarka iz Niša "obojila" tešku svakodnevicu mališana obolelih od raka

  Žabe koje se smejulje dok sede na lokvanju okružene leptirima, šarene ptice koje su sletele na kutije za električne instalacije, meda koji vreba iza radijatora, samo su neki od motiva koji se prostiru duž čitavog hodnika novootvorenog odeljenja Kliničkog centra Niš, na kojem su smešteni mališani koji se bore protiv malignih bolesti. Sivilo bolničkog života veselim ilustracijama razbila je niška slikarka Milena Lazarević, koja kaže da je ilustrovala motive za koje je smatrala da raduju decu.

  detaljnije
 • Leskovac centar

  Beba u Leskovcu ozbiljno povređena nakon pada sa drugog sprata

  U niški Urgentni centar oko podneva je primljena 12-mesečna devojčica sa ozbiljnim povredama od pada sa visine. Kako je kazao doktor Radmilo Janković, dete trenutno nije životno ugroženo, ali lekari prate njeno stanje.

  (1) detaljnije
 • kc nis

  Direktor KC Niš od zaposlenih javno traži da poštuju radno vreme

  Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

  (18) detaljnije
 • Klinički centar hodnik žena teturanje

  Radovanović: Liči na epruvetu, a možda je i olovka

  Komentarišući snimak na kojem se vidi žena u belom mantilu kako se tetura po hodnicima Kliničkog centra Niš, dok joj usput ispadaju papiri i epruvete, direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović rekao je da se radi o higijeničarki sa zdravstvenim poteškoćama čija je plava uniforma na pranju i da joj je ispalo “nešto što liči na epruvetu, ali može biti i hemijska olovka”.

  (18) detaljnije
 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije
 • Klinički centar hodnik žena teturanje

  Žena u beloj uniformi u KC Niš tetura se i gubi epruvete - pacijenti sumnjaju na pijanstvo [video]

  Na snimku koji je redakciji "Južnih vesti" dostavio zabrinuti građanin, vidi se žena u beloj uniformi, najverovatnije medicinska sestra, koja pacijenta, sudeći po onome što govori, pokušava da odvede do laboratorije novog Kliničkog centra, ali se u tome ne snalazi. Tetura se, govori usporeno i nerazumljivo, ispadaju joj papiri i epruvete sa krvlju, a osoba koja je poslala snimak tvrdi i da se osećala na alkohol. Direktor KC pozvao građane da mu dostave video.

  (19) detaljnije
 • Noge zavoj opekotine

  Pacijentkinja kojoj je tokom operacije žuči gorela noga, ponovo u bolnici

  Već više od mesec dana traje agonija Emilije Rakić kojoj je 11. aprila na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru, tokom rutinske operacije žuči, gorela noga. Opekotina nije zarasla, već se inficirala, te se ova 33-godišnjakinja ponovo nalazi u Kliničkom centru.

  (12) detaljnije
 • hematonkolosko odeljenje

  Otvorena nova bolnica u KC Niš za lečenje dece obolele od raka

  Dve godine nakon polaganja kamena temeljca, danas je otvoreno novo hemato-onkološko odeljenje pri Dečijoj klinici u Nišu. Mališani koji boluju od malignih bolesti, kao i roditelji i medicinsko osoblje, u ovoj bolnici imaće mnogo bolje uslove da se upuste u zajedničku borbu za ozdravljenje.

  (3) detaljnije
 • mito

  Anesteziolog zbog mita osuđen na više od 2 godine zatvora

  Lekar niškog porodilišta Vladan S. nepravosnažno je osuđen na 2 godine i 4 meseca zatvora, a uz to je dobio i novčanu kaznu, zbog toga što je tražio i primio mito kako bi pacijentkinjama dao epiduralnu anesteziju.

  (8) detaljnije
 • klinicki centar

  Klinički centar odgovorio na zahtev, spisak zaposlenih novinarima samo na uvid

  Nakon što su "Južne vesti" objavile tekst o tome da Klinički centar odbija da dostavi informacije o zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, direktor KC-a Zoran Radovanović je tvrdio na Tviteru da je odgovor poslao poslednjeg dana roka. Zvaničan dopis je u redakciju stigao tek u ponedeljak. Zbog obima tražene dokumentacije, kako tvrde u Kliničkom centru, informacije i ugovori novinarima nisu poslati, već mogu samo da ih vide u ovoj ustanovi.

  (3) detaljnije
 • Operacija

  Poznati hirurg obučava niške lekare tehnici operacije lobanje kroz nos

  Nepune dve godine u Beogradu ljudi imaju mogućnost da im se operiše baza lobanje na manje invazivni način – kroz nosnu šupljinu. Hirurg Dragan Savić i u niškom Kliničkom centru operisao je na ovaj način i pokazao tehniku ovdašnjim hirurzima, a u planu je, kaže, da se ova saradnja nastavi, kako bi ovakve intervencije mogle da se vrše i u Nišu.

  (5) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Niški Klinički centar krije podatke o zaposlenima

  Ko sve radi, sa kakvim ugovorima i na kojim pozicijama u niškom Kliničkom centru zasad će ostati nepoznato, jer iz ove zdravstvene ustanove nisu odgovorili novinarima na zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja. Pored toga, iz KC-a nisu dostavili ni ugovor o zaposlenju saradnika direktora Zorana Radovanovića, koji je na insistiranje Radovanovića do nedavno bio jedina veza između novinara i njega.

  (7) detaljnije
 • klinicki nis

  Konkurs niškog Kliničkog centra za zaposlenje 83 radnika na određeno

  Klinički centar u Nišu raspisao je oglas za prijem 83 zdravstvena radnika u radni odnos na određeno vreme, a rok za zainteresovane da konkurišu je 5. maj. Traže se medicinske, pedijatrijske i akušerske sestre, laboratorijski i radiološki tehničari, kao i fizioterapeuti.

  (4) detaljnije
 • topla veza

  Direktor KC Niš: Krajem maja otvaramo Dečiji urgentni centar

  Prizemlje zgrade u kojoj su smeštene dečije klinike biće potpuno preuređeno i tamo će, prema najavama direktora Kliničkog centra Niša Zorana Radovanovića, krajem maja početi da radi Dečiji urgentni centar. Uskoro će biti gotova i topla veza, odnosno most, između Ginekologije i neonatologije Klinike za dečije interne bolesti.

  (11) detaljnije
 • pregledi

  Najviše Nišlija proveravalo vid na besplatnim preventivnim pregledima

  Skoro polovina pacijenata koji su juče pregledani u Kliničkom centru u Nišu proverilo je vid i oči, kažu u ovoj ustanovi, oko 400 njih je dalo krv na analizu za tumor markere, srce je pregledalo oko 300 ljudi, a najmanje pacijenata uradilo je urološki pregled.

  detaljnije
 • ulaz KC

  Ponovo besplatni pregledi srca, očiju i izrada tumor markera

  Bez knjižice i zakazivanja, u nedelju 22. aprila će građani moći da pregledaju srce i provere vid, kao i da urade tumor markere testisa i štitaste žlezde. Akcija se organizuje u novom i starom Kliničkom centru u Nišu, kao i Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Leskovcu.

  (8) detaljnije
 • Zoran Radovanović i Goran Stanojević

  Slučaj pacijentkinje sa opečenom nogom: Direktor KC proziva novinare i dobavljače

  Optužujući i firmu "Proksima", koja je posle incidenta izašla u javnost da demantuje da ne proizvodi kabl koji je navodno izgoreo pacijentkinju u operacionoj sali novog Kliničkog centra u Nišu, ali i novinare koji su pronašli Emiliju Rakić u ovoj ustanovi, direktor Zoran Radovanović kaže da iz KC nisu imali nameru ništa da kriju, kao i da je pacijentkinja kojoj je operisan žuč, a čija je noga gorela - zadovoljna tretmanom.

  (38) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  (Ne) rade sve operacione sale u novom Kliničkom centru

  Iako pacijentima koji idu na zahvate u novi Klinički centar, odlaganje operacija lekari pravdaju time što sve operacione sale ne rade, što je potvrdilo i nekoliko zaposlenih u ovoj ustanovi, iz Uprave Kliničkog centra tvrde da svih 17 sala radi sve vreme od kada je nova zgrada otvorena.

  (9) detaljnije
 • Noge zavoj opekotine

  KC Niš o operaciji žuči sa opekotinama noge: Operacija je završena dobro

  Tek nakon što su novinari u Kliničkom centru pronašli 33-godišnjakinju koja je tokom operacije žuči dobila opekotine na nozi zbog kabla koji se upalio dok je bila na operacionom stolu, iz Uprave KC su potvrdili da se incident uopšte dogodio. Pomoćnik direktora za hirurška pitanja Goran Stanojević, kaže da je ova operacija dobro prošla.

  (27) detaljnije
 • Noge zavoj opekotine

  Pacijentkinji u novom Kliničkom centru tokom operacije žuči gorela noga

  Žena koja je prošle srede došla u novi niški Klinički centar na rutinsku operaciju žuči, probudila se iz anestezije sa opekotinama drugog stepena na nozi. Ona ne zna šta se tačno desilo tokom zahvata, ali kaže da su joj lekari rekli da je tokom operacije zavarničio kabl na nekom instrumentu. Iz Kliničkog centra su od novinara pokušali da sakriju ovaj incident.

  (19) detaljnije