Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Klinika za plućne bolesti

 • miodrag stanković

  Odbornik Stanković traži od nadležnih da se bolnica u Knez Selu adaptira u kovid bolnicu

  Da se nekadašnja Klinika za plućne bolesti u Knez Selu opremi i postane kovid bolnica i da se time rasterete kapaciteti niškog Univerzitetskog kliničkog centra, odbornička je inicijativa koju je nadležnima podneo opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković. Da će ova bolnica biti deo kovid sistema bilo je najava prošlog leta, ali je nadležno ministarstvo od toga odustalo i najavilo njenu prodaju.

  (33) detaljnije
 • Knez Selo

  Novi plan za bolnicu u Knez Selu - Grad Niš je želi za gerijatriju

  Nakon najave da će nekadašnja bolnica u Knez Selu kraj Niša biti opremljena za kovid pacijente, te odustajanja od tih planova i najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će ona biti prodata, pojavila se nova ideja nadležnih iz Grada Niša. Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, Grad je spreman da razmeni imovinu sa državom i preuzme bolnicu u Knez Selu i da tamo smesti Zavod za gerijatriju, kao i palijativnu službu.

  (17) detaljnije
 • Knez Selo

  Ministar Lončar u prethodnoj poseti Nišu najavio adaptaciju, u ovoj prodaju bolnice u Knez Selu

  Država ima novi plan za bolnicu u Knez Selu, u kojoj je do 2018. godine bila Klinika za plućne bolesti i plućna onkologija, a koja je po izbijanju epidemije koronavirusa trebalo da pređe u kovid sistem, od čega se vrlo brzo odustalo. Prema najavama ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Knez Selo će staviti na prodaju, a dobijeni novac biće uložen u izgradnju nove bolnice.

  (51) detaljnije
 • Klinika za plucne bolesti; foto: Vanja Keser

  Nakon pisma upućenog Vučiću niška Pulmologija dobila novog direktora

  Novi direktor odeljenja Pulmologije niškog Kliničkog centra je Milan Rančić, rekli su iz Uprave KC, a razlog za promene na čelu ove klinike za sada nije poznat. Jedino je poznato da je bivša direktorka Tanja Pejčić ispred kolektiva klinike sredinom juna pisala predsedniku Aleksandru Vučiću i tražila da Pulmologija više ne bude kovid bolnica. Ona više nije na toj funkciji, a klinika koju je vodila je deo kovid sistema.

  (29) detaljnije
 • klinicki centar

  Zgrada stare hirurgije u Nišu postala intenzivna nega za obolele od korone

  Prema poslednjim podacima u Kliničkom centru Niš nalazi se 18 obolelih od virusa korona, a većina njih je srednje i malo starije životne dobi, naveli su u Kliničkom centru. Njihov plan lečenja obolelih od novog virusa je da pacijenti prvo idu na Infektivnu kliniku. Na Kliniku za plućne bolesti će se potom smeštati lakši pacijenti, a teži na Intenzivnu negu, koja je cela preseljena u zgradu stare hirurgije.

  (16) detaljnije
 • 82343460_751171205374248_2006942843377025024_n

  Vučić glumio: U Jutarnjem programu imitirao one koji kašlju zbog zagađenog vazduha

  “Ja kao srčani bolesnik nisam osetio probleme sa vazduhom, vi osećate, jer izmišljate” - rekao je predsednik Aleksandar Vučić o zagađenom vazduhu i tvrdi da se širi panika i pravi groteskna kampanja o problemu koji postoji decenijama. Međutim, meteorolog Zoran Vasiljević kaže da se zagađenje ove zime ipak više oseća jer nema vetra, a direktorka Klinike za plućne bolesti Tatjana Pejčić ističe da bi aerozagađanje u budućnosti moglo da utiče na veće razboljevanje ljudi.

  (38) detaljnije
 • klinicki centar

  I Klinika za onkologiju se seli u stari deo KC Niš

  Iako je pre par meseci rečeno da će Klinika za onkologiju ostati u Knez Selu i da će biti preseljena samo Klinika za plućne bolesti, prema najavama direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, ipak je u planu da se i onkologija preseli u stari deo KC Niš, jer lekari smatraju da je to bolje za pacijente.

  (5) detaljnije
 • klinicki centar

  Plućna klinika se iz Knez Sela seli u stari deo Kliničkog centra

  Nova adresa Klinike za plućne bolesti, koja se godinama nalazila u Knez Selu, od naredne nedelje biće stari deo Kliničkog centra u Nišu, tačnije zgrada u kojoj je nekada bila Interna klinika. Pripreme su u toku, a kako kaže direktorka Tatjana Pejčić, za preseljenje su se odlučili da bi bili dostupniji pacijentima.

  (20) detaljnije
 • Bolest pluća

  Besplatno testiranje i saveti povodom dana borbe protiv Opstruktivne bolesti pluća

  Dugogodišnji pušači, osobe koje kašlju ili iskašljavaju šlajm ili imaju poteškoća sa disanjem, moći će u utorak, 15. novembra besplatno da odrade spirometriju na prvom spratu Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu i tako provere u kakvom su stanju njihova pluća.

  (2) detaljnije
 • bronhoskop

  Klinika za plućne bolesti u Nišu dobila novi bronhoskop

  Lekari Klinike u Knez Selu kraj Niša imaće mogućnost za precizniju dijagnozu bolesti disajnih puteva i pluća zahvaljujući fiber optičkom bronhoskopu, vrednom skoro dva miliona dinara, koji je doniran danas.

  (3) detaljnije