Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Klinika za plućne bolesti

 • Klinika za plucne bolesti; foto: Vanja Keser

  Nakon pisma upućenog Vučiću niška Pulmologija dobila novog direktora

  Novi direktor odeljenja Pulmologije niškog Kliničkog centra je Milan Rančić, rekli su iz Uprave KC, a razlog za promene na čelu ove klinike za sada nije poznat. Jedino je poznato da je bivša direktorka Tanja Pejčić ispred kolektiva klinike sredinom juna pisala predsedniku Aleksandru Vučiću i tražila da Pulmologija više ne bude kovid bolnica. Ona više nije na toj funkciji, a klinika koju je vodila je deo kovid sistema.

  (29) detaljnije
 • klinicki centar

  Zgrada stare hirurgije u Nišu postala intenzivna nega za obolele od korone

  Prema poslednjim podacima u Kliničkom centru Niš nalazi se 18 obolelih od virusa korona, a većina njih je srednje i malo starije životne dobi, naveli su u Kliničkom centru. Njihov plan lečenja obolelih od novog virusa je da pacijenti prvo idu na Infektivnu kliniku. Na Kliniku za plućne bolesti će se potom smeštati lakši pacijenti, a teži na Intenzivnu negu, koja je cela preseljena u zgradu stare hirurgije.

  (16) detaljnije
 • 82343460_751171205374248_2006942843377025024_n

  Vučić glumio: U Jutarnjem programu imitirao one koji kašlju zbog zagađenog vazduha

  “Ja kao srčani bolesnik nisam osetio probleme sa vazduhom, vi osećate, jer izmišljate” - rekao je predsednik Aleksandar Vučić o zagađenom vazduhu i tvrdi da se širi panika i pravi groteskna kampanja o problemu koji postoji decenijama. Međutim, meteorolog Zoran Vasiljević kaže da se zagađenje ove zime ipak više oseća jer nema vetra, a direktorka Klinike za plućne bolesti Tatjana Pejčić ističe da bi aerozagađanje u budućnosti moglo da utiče na veće razboljevanje ljudi.

  (38) detaljnije
 • klinicki centar

  I Klinika za onkologiju se seli u stari deo KC Niš

  Iako je pre par meseci rečeno da će Klinika za onkologiju ostati u Knez Selu i da će biti preseljena samo Klinika za plućne bolesti, prema najavama direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, ipak je u planu da se i onkologija preseli u stari deo KC Niš, jer lekari smatraju da je to bolje za pacijente.

  (5) detaljnije
 • klinicki centar

  Plućna klinika se iz Knez Sela seli u stari deo Kliničkog centra

  Nova adresa Klinike za plućne bolesti, koja se godinama nalazila u Knez Selu, od naredne nedelje biće stari deo Kliničkog centra u Nišu, tačnije zgrada u kojoj je nekada bila Interna klinika. Pripreme su u toku, a kako kaže direktorka Tatjana Pejčić, za preseljenje su se odlučili da bi bili dostupniji pacijentima.

  (20) detaljnije
 • Bolest pluća

  Besplatno testiranje i saveti povodom dana borbe protiv Opstruktivne bolesti pluća

  Dugogodišnji pušači, osobe koje kašlju ili iskašljavaju šlajm ili imaju poteškoća sa disanjem, moći će u utorak, 15. novembra besplatno da odrade spirometriju na prvom spratu Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu i tako provere u kakvom su stanju njihova pluća.

  (2) detaljnije
 • bronhoskop

  Klinika za plućne bolesti u Nišu dobila novi bronhoskop

  Lekari Klinike u Knez Selu kraj Niša imaće mogućnost za precizniju dijagnozu bolesti disajnih puteva i pluća zahvaljujući fiber optičkom bronhoskopu, vrednom skoro dva miliona dinara, koji je doniran danas.

  (3) detaljnije