Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za izbor direktora

 • Gradska skupština potvrdila imenovanje novih direktora

  Novi i stari direktori pirotskih javnih preduzeća

  Umesto Slađane Mančić, koja je protekle godine bila vršilac dužnosti direktora "Gradske toplane" u Pirotu, za novog direktora odlukom lokalne Skupštine imenovan je Bratislav Ćirić koji je do sada bio pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića. Dosadašnji v.d. direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju ostao na funkciji i zadužio ceo mandat.

  (2) detaljnije
 • fotelja

  "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

  V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

  (8) detaljnije
 • fotelja

  Posle više od godinu dana od konkursa pojedina niška preduzeća dobila nove direktore

  Dosadašnji v. d. direktora JKP "Mediana" Dragoslav Pavlović predložen je za direktora ovog javnog preduzeća, a Igor Vučić za direktora "Naissusa". Gradsko veće je ovaj dvojac predložio nakon što su prvi na listi za direktore ovih preduzeća, posle više od godinu dana otkako je konkurs bio raspisan, odustali od kandidature. Pored toga, Gradsko veće Niša odustalo je zasad od izbora direktora u "Nišstanu", "Gorici", ali i Direkciji za javni prevoz gde je nedavno konkurs bio raspisan i tim preduzećima će rukovoditi vršioci dužnosti.

  (13) detaljnije
 • jp pijaca leskovac

  Raspisan konkurs za direktora leskovačke “Pijace”

  Oni koji misle da mogu da vode leskovačko preduzeće “Pijaca”, a pritom imaju završen fakultet i najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima povezanim sa komunalnim preduzećima, mogu se prijaviti na konkurs za ovo direktorsko mesto. Konkurs je otvoren do 14. oktobra.

  detaljnije
 • fotelja

  Uskoro konkurs za direktore nekoliko niških javnih preduzeća

  Zbog toga što Saši Petronijević ističe četvorogodišnji direktorski mandat u Direkciji za javni prevoz, gradska vlast odlučila je da raspiše konkurs za ovu poziciju. Pored Direkcije , direktore bi trebalo da dobiju "Gorica", "Mediana", "Naissus" i "Nišstan" kojima trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora.

  (10) detaljnije
 • niš

  Ko su novi direktori niških preduzeća?

  Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

  (24) detaljnije
 • skupstina

  Niška preduzeća dobila nove direktore

  Odbornici niške Skupštine, nakon višesatne diskusije i brojnih osporavanja predloženih kandidata, većinom glasova usvojili su predlog Gradskog veća sa imenima direktora i vršioca dužnosti direktora 10 niških javnih preduzeća.

  (14) detaljnije
 • gradsko veće

  “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan” dobijaju privremene direktore

  Nakon skoro 3 meseca od raspisivanja konkursa za direktore javnih preduzeća u Nišu, ovom procesu nazire se kraj, jer je Gradsko veće usvojilo većinu predloga Komisije za izbor direktora, dok su u javnim preduzećima “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan”, i pored toga što takva odluka nema uporište u zakonu, imenovali v.d. direktore.

  (17) detaljnije
 • djb

  DJB: Niški SNS za direktore javnih preduzeća izabrao partijske jurišnike

  Nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, niški SNS mimo odluke Komisije za izbor direktora i Zakona o javnim preduzećima izabrao svoje kandidate za direktore niških preduzeća, iz Pokreta "Dosta je bilo" poručuju da je to presedan, nezabeležen u istoriji Grada Niša.

  (12) detaljnije
 • sns

  Umesto Komisije, imena novih direktora odlučio SNS

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća trebalo da bude vanstranački, u Nišu je Srpska napredna stranka, nakon puno problema sa nedavnim konkursom za izbor direktora i odlukom Komisije, izabrala imena 11 ljudi koji će voditi niška preduzeća. Poverenik niškog SNS negirao da će konkurs biti poništen.

  (49) detaljnije
 • komisija

  Komisija: O prigovorima kandidata za direktore može da odlučuje jedino sud

  Iako je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekao da Gradsko veće još nije izabralo kandidate za direktore niških preduzeća, jer je stiglo puno prigovora i zbog nepravilnosti u izboru kandidata, iz Komisije za izbor direktora odgovraju da ni oni, kao ni Veće, nemaju pravo da odlučuju o prigovorima. Dodaju i da Veće može samo da predloži prvorangiranog kandidata Skupštini Grada.

  (20) detaljnije
 • veće

  Gradsko veće: Komisija nije dosledno primenila Uredbu Vlade prilikom izbora direktora

  Iako još nema konkretnog rešenja, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, Gradsko veće još nije usvojilo predloge za nove direktore niških preduzeća koje im je prosledila Komisija za izbor direktora. Razlog su, kako kaže, brojne primedbe na rad Komisije, a i utvrđeno je da se prilikom izbora kandidata odstupilo od preporuka Vlade Srbije.

  (21) detaljnije
 • trznica2-JV-arhiva-P-B

  Niška preduzeća bez direktora, ne zna se kada će Gradsko veće predložiti nove

  Iako je Konkursna komisija još pre desetak dana dostavila predloge za nove-stare direktore niških javnih preduzeća, Gradsko veće o tome nije odlučivalo. U međuvremenu su većini aktuelnih direktora istekli mandati, a poverenik niškog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović kaže da se na narednoj sednici Skupštine očekuje imenovanje novih rukovodilaca.

  (16) detaljnije
 • prazne stolice

  I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

  Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

  (6) detaljnije
 • fotelja

  Sindikalisti traže poništenje konkursa za direktore i podnose krivične prijave

  Konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća, kako kažu u Sindikatu "Nezavisnost" niškog JKP "Naisus", nije sproveden po zakonu i zbog toga su podnete krivične prijave protiv svih članova Komisije, a sindikalisti traže i da se ceo postupak poništi.

  (6) detaljnije
 • fotelja

  Komisija za izbor direktora konačno transparentna - objavljene rang liste

  Nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, konačno su poznata imena kandidata za čelnike gradskih preduzeća. Gradsko veće treba da izabere po jednog kandidata i uputi ga Skupštini Grada na usvajanje.

  (9) detaljnije
 • Radovan Milojević

  Član Komisije za izbor direktora ucenjivao kandidata?

  Direktor "Tržnice" i jedan od kandidata za novi direktorski mandat Radovan Milojević tražio je od Komisije za izbor direktora izuzeće člana Srđana Jovkovića, inače poverenika SNS Opštine Medijane, jer je, kako kaže, Jovković od njega tražio da mu nevenčanu suprugu zaposli kao savetnika direktora, što je ovaj odbio. Milojević smatra da je zbog toga, ocenjivanje bilo “neobjektivno i pristrasno”.

  (23) detaljnije
 • dejan

  Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

  Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

  (16) detaljnije
 • izbor direktora

  Završen konkurs za direktore u Nišu, portal blizak SNS jedini zna njihova imena

  Dok u Kabinetu gradonačelnika kažu da im još nije stigao spisak kandidata za direktore javnih preduzeća u Nišu, u Skupštini Grada objašnjavaju da oni tek posle Gradskog veća glasaju o imenima, a predsednica Komisije za izbor direktora se tradicionalno ne javlja novinarima, portal u vlasništvu funkcionera niškog SNS objavio je imena, navodno budućih direktora.

  (18) detaljnije
 • izbor direktora

  Počinju razgovori sa kandidatima za direktore, imena i dalje tajna

  Izbor za direktore niških preduzeća koja su u vlasništvu Grada, koji bi trebalo da bude javan, i dalje je u tajnoj fazi. Imena kandidata poznata su Komisiji za izbor direktora, ali ne i javnosti. Usmeni intervjui sa kandidatima koji su ušli u “uži izbor” biće obavljeni, kako je rekla predsednica Komisije Olivera Igić, od 9. do 20. septembra.

  (11) detaljnije