Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za sport grada Niša

 • košarka lopta

  Klubovi u Nišu čekaju uplate, Gradsko veće još ne odobrava novac

  Ponavlja se prošla godina, sredina je godine, niški klubovi niti su saznali kome koliko sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je ona tražila da se za isplatu čeka ovoliko dugo i da će uskoro novac za ovu godinu biti raspoređen. Predsednica Komisije za sport Tamara Jovanović potvrdila je za Južne vesti da je njihov deo posla završen.

  (17) detaljnije
 • hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019

  Ove godine za niški sport 0 dinara i dve odluke o raspodeli novca

  Jedva su dočekali niški klubovi preraspodelu sportskog budžeta krajem maja, a samo 2 nedelje kasnije odluka je poništena i doneta nova. Većina klubova dobila je još manje, jer je veći ukupan broj onih koji će dobili novac iz budžeta Grada. Najveća promena je u košarci - Konstantin je zamenio Fer-plej na listi klubova od posebnog značaja, pa je time dobio i više novca. Od nove preraspodele profitirao je i Boks klub Vitez koji ranije nije dobio ništa iz redovnog programa.

  (17) detaljnije
 • radnički

  Konačno podeljen novac za sport niškim klubovima - nekima i do 10 puta manje novca

  Punih 5 meseci niški sportski klubovi funkcionišu bez novca iz budžeta Grada, a konačno je, odlukom Veća od 27. maja raspoređen novac namenjen za finansiranje sporta u Nišu. Upola manji budžet "osetili su na koži" skoro svi, ponajviše Fudbalski klub Radnički , rukometaši Železničara i Odbojkaški klub Niš, dok se uvećanju raduju košarkašice Studenta . Zanimljivo je da je više novca iz budžeta dobio Košarkaši klub Fer-plej koji je ranije najavio "selidbu" u Suboticu.

  (24) detaljnije
 • kk konstantin kk fer plej

  Niški klub od posebnog značaja postaje subotički - KSS odobrio Fer pleju pripajanje Spartaku

  Samo nekoliko dana od kako su se našli među 17 klubova od posebnog interesa za Grad Niš, Košarkaški savez Srbije dao je saglasnost klubu Fer plej da se pripoji subotičkom Spartaku kome bi preneo svoja sportska, ekonomska i marketinška prava i obaveze, što bi dovelo do gašenja niškog kluba. Većnik za sport Aleksandar Stojičić ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti , a predsednik niškog kluba Miodrag Antić kaže da je pismo o namerama predato Gradu, a da definitivna odluka o pripajanju još nije doneta.

  (13) detaljnije
 • Osamnaest klubova ima prednost u finansiranju iz gradske kase

  Prednost za dobijanje novca iz gradske kase opredeljenog za sport imaće 18 niških klubova koji su od strane Komisije za sport označeni kao klubovi od posebnog značaja.

  (11) detaljnije
 • Šestoro novih članova u proširenoj Komisiji za sport

  Umesto dosadašnjih šest, novi sastav Komisije za sport čine devet članova. Predsednik će i dalje biti dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić, a iz prošle Komisije tu su još bivši kik-bokser Stevan Živković i predsednik Plivačkog kluba Niš 2005 Tomislav Okičić.  

  (10) detaljnije
 • Radnički-grupna---Vanja-Keser.jpg

  Pare za niške klubove u rukama Komisije za sport

  Ubuduće će o raspodeli novca sportskim klubovima odlučivati Komisija za sport, a ne gradonačelnik i Komisija kao što je do sada bio slučaj. Nema više “stimulativnih sredstava”, a poslovanje sportskih klubova nadgledaće sportski inspektor.

  (10) detaljnije
 • Milan Pešić

  Gradski većnik zadužen za sport

  detaljnije
 • 80.JPG

  Komisija za sport zaseda 15. januara

  U utorak, 15. januara najavljeno je prvo zasedanje Komisije za sport, koja treba boduje klubove i odredi kako će se rasporediti 30% sredstava gradskog budžeta opredeljenog za sport.

  (2) detaljnije
 • 490x370-490x370-gradska-kuca.jpg

  Formirana nova Komisija za sport

  Poznata su imena članova Komisije za sport koja treba da odredi gde će biti utrošeno 30% novca koji je određen za sport u 2013. godini.

  (18) detaljnije
 • Usvojen budžet Niša za sport

  Gradsko veće Niša usvojilo Program finansiranja potreba sporta sa predlogom liste bodovanja Komisije za sport.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne. Nisam toliko bogat da letujem u Srbiji.

Aleksandar Stošić čitalac

Tekst: Od danas prijava za vaučere od 15.000 dinara