Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za sport

 • pare

  Od para za sport u Bojniku najviše ide fudbalerima

  Za sportiste u Bojniku je u 2020. godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara, što je za oko 6 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Najviše novca, 5,6 miliona dinara, na konkursu je dobio Fudbalski klub Pusta Reka koji trenutno igra Zonu jug i zauzima 4. mesto.

  detaljnije
 • novac

  Od para planiranih za sport u Leskovcu najviše izdvojeno za rukometaše

  I u 2020. godini će za sportiste u Leskovcu biti izdvojeno 65 miliona dinara, a najviše novca je na konkursu dobio jedini superligaš Rukometni klub Dubočica .

  detaljnije
 • foto: Karate klub Elid

  Duplo manje novca za Elid - klub i komisija ne slažu se oko vrednovanja rezultata

  Jedini klub koji je ispao sa liste organizacija od posebnog značaja za Grad Niš koje dobijaju više novca iz budžeta od većine sportskih kolektiva bio je Karate klub Elid, u kome tvrde da su zakinuti, jer su imali čak više uspeha i medalja nego ranije. U Komisiji za sport, međutim, svoju odluku obrazlažu time da klub nije imao prvaka države i ponovio uspehe u Karate federaciji Srbije, koja je član Olimpijskog komiteta.

  (5) detaljnije
 • Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

  Iako su od 2015. do 2018. proglašavani za najbolji sportski kolektiv u Blacu, a 2017. bili najbolji u Topličkom okrugu, Klub malog fudbala Jastrebac iz gradske kase u 2019. godini nije dobio ni dinara od predviđenih sredstava za finansiranje sporta u ovoj opštini. Kako stoji u rešenju komisije, program kojim je KMF Jastrebac konkurisao "ne zadovoljava potrebe i interese građana u oblasti sporta, a samim tim se ne odobravaju tražena sredstva“.

  detaljnije
 • Radnicki-Partizan-foto-Vanja-Keser

  Pare Radničkom kao "Želji", Naisi, odbojkašima i vaterpolistima zajedno

  Budžet za sport Niša ove godine je 274 miliona dinara, a 23 sportske organizacije od posebnog značaja podeliće 157 miliona, odlučeno je na Gradskom veću. Radničkom 53 miliona dinara, što je oko 19 % od ukupnog novca za sport, a toliko para su dobili zajedno Železničar, Naisa, OK Niš i VK Nais.

  (19) detaljnije
 • hala cair

  Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

  Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

  (3) detaljnije
 • Fudbalska lopta Kosta slikao

  Novac Aleksinčana dobio nepostojeći fudbalski klub

  Iako je u Zakonu o sportu naglašeno da novac iz budžeta Grada, Opštine i Republike mogu dobijati samo udruženja koja postoje najmanje godinu dana, Komisija za sport Opštine Aleksinac dodelila ih je Fudbalskom klubu OFK Napredak 1929, čak i pre nego što su oni zvanično registrovani kao klub. U 2015. i 2016. godini, tokom kojih nisu imali prava da konkurišu, oni su dobili više od 3 i po miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • lopta sport fudbal foto aleksandar kostic

  Veće promenilo odluku Komisije, klubovi nezadovoljni novcem

  Dok pojedini predstavnici klubova najavljuju da će istupiti iz takmičenja zbog, kako kažu, samovolje resorne većnice koja je preinačila odluku Komisije za sport o dodeli novca klubovima, ni većnica Maja Ranđelović, ni predsedavajući Veća i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ne odgovaraju na pozive novinara.

  (1) detaljnije