Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za sport

 • basket koš lopta

  Niški klubovi i dalje čekaju novac iz budžeta, ne zna se kada će im biti uplaćen

  Ni posle skoro 5 punih meseci na račune sportskih klubova i kolektiva u Nišu nije uplaćen ni dinar. Novopostavljeni većnik Aleksandar Stojičić ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a javno je dostupna jedino odluka o klubovima od posebnog interesa za grad.

  (15) detaljnije
 • Skupština grada

  Opozicija tvrdi da je predsednik Komisije za sport u Nišu u sukobu interesa, većnik za sport negira

  Predsednik Komisije za sport u Nišu je poznati srpski olimpijac u brzom hodanju Nenad Filipovića, a za njega odbornik Branislav Jovanović kaže da je u sukobu interesa je istovremeno i takmičar Atletskog kluba “Radnički” koji se takođe nada novcu iz budžeta. Većnik Aleksandar Stojičić to negira uz konstatatciju da on nije predsednik AK “Radnički”.

  (4) detaljnije
 • Rukometna lopta ilustracija flickr

  Poznata imena članova Komisije za sport, klubovima poslata poruka “da se ne nadaju mnogo”

  Devet imena je na listi članova Komisije za sport Grada Niša, a predvodi ih Nenad Filipović, nekadašnji reprezentativac u brzom hodanju. Oni bi u narednom periodu trebalo da pregledaju pristigle programe niških klubova i raspodele im 200 miliona dinara iz budžeta. Budžet je prepolovljen, pa klubovi ne bi trebalo mnogo da se nadaju, kako im je iz svoje emisije poručio novinar, ali i član Komisije Slaviša Dejić.

  (15) detaljnije
 • želja

  RK Železničar Niš: Klub je na ivici provalije

  Iako je vraćanje dugova i oporavak Rukometnog kluba Železničar u Nišu, kako piše u zvaničnom saopštenju, proteklih godina teklo u skladu sa planovima, a usput su se nizali i dobri rezultati, trenutno je opstanak kluba doveden u pitanje. Razlog za to je, kako piše, činjenica da od Grada Niša mesecima nisu dobili ni dinar.

  (21) detaljnije
 • Milanović preporučuje tri treninga nedeljno u trajanju od 45 do 60 minuta; foto: Ari Bronstein, www.flickr.com

  Grad Niš konačno formirao Komisiju za sport, klubovi čekaju uplate

  Sportske klubove u Nišu, koji u ovoj godini još nisu dobili ni dinar od Grada, u narednim nedeljama bi moglo da ogreje sunce jer je, kako je rekla gradnačelnica Niša Dragana Sotirovski, konačno formirana Komisija za sport. Članovi bi u narednim nedeljama trebalo da odluče o parama iz budžeta Grada za finansiranje klubova.

  (7) detaljnije
 • Železničar rukomet Marko Milosavljević

  Pojedini klubovi u Nišu na respiratoru - novca iz Grada nema skoro 3 meseca, nema ni Komisije za sport

  “Spremite pare odmah, donesite premije” - vikao je golman Radničkog Borivoje Ristić nekom u loži posle remija sa Čukaričkim u prošlom kolu Superlige. Posle je rekao da nije govorio upravi i da su plate redovne, ali pare traže drugi sportisti i klubovi u Nišu. Kako kažu oni koji su smeli da govore za medije, u ovoj godini od grada nisu dobili ni dinar, jer njihovi programi za sufinansiranje još nisu ni razmatrani. Nema Komisije koja se time bavi, a kada će i kako ovaj problem biti rešen, još nije poznato.

  (10) detaljnije
 • pare

  Od para za sport u Bojniku najviše ide fudbalerima

  Za sportiste u Bojniku je u 2020. godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara, što je za oko 6 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Najviše novca, 5,6 miliona dinara, na konkursu je dobio Fudbalski klub Pusta Reka koji trenutno igra Zonu jug i zauzima 4. mesto.

  detaljnije
 • novac

  Od para planiranih za sport u Leskovcu najviše izdvojeno za rukometaše

  I u 2020. godini će za sportiste u Leskovcu biti izdvojeno 65 miliona dinara, a najviše novca je na konkursu dobio jedini superligaš Rukometni klub Dubočica .

  detaljnije
 • foto: Karate klub Elid

  Duplo manje novca za Elid - klub i komisija ne slažu se oko vrednovanja rezultata

  Jedini klub koji je ispao sa liste organizacija od posebnog značaja za Grad Niš koje dobijaju više novca iz budžeta od većine sportskih kolektiva bio je Karate klub Elid, u kome tvrde da su zakinuti, jer su imali čak više uspeha i medalja nego ranije. U Komisiji za sport, međutim, svoju odluku obrazlažu time da klub nije imao prvaka države i ponovio uspehe u Karate federaciji Srbije, koja je član Olimpijskog komiteta.

  (5) detaljnije
 • Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

  Iako su od 2015. do 2018. proglašavani za najbolji sportski kolektiv u Blacu, a 2017. bili najbolji u Topličkom okrugu, Klub malog fudbala Jastrebac iz gradske kase u 2019. godini nije dobio ni dinara od predviđenih sredstava za finansiranje sporta u ovoj opštini. Kako stoji u rešenju komisije, program kojim je KMF Jastrebac konkurisao "ne zadovoljava potrebe i interese građana u oblasti sporta, a samim tim se ne odobravaju tražena sredstva“.

  detaljnije
 • Radnicki-Partizan-foto-Vanja-Keser

  Pare Radničkom kao "Želji", Naisi, odbojkašima i vaterpolistima zajedno

  Budžet za sport Niša ove godine je 274 miliona dinara, a 23 sportske organizacije od posebnog značaja podeliće 157 miliona, odlučeno je na Gradskom veću. Radničkom 53 miliona dinara, što je oko 19 % od ukupnog novca za sport, a toliko para su dobili zajedno Železničar, Naisa, OK Niš i VK Nais.

  (19) detaljnije
 • hala cair

  Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

  Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

  (3) detaljnije
 • Fudbalska lopta Kosta slikao

  Novac Aleksinčana dobio nepostojeći fudbalski klub

  Iako je u Zakonu o sportu naglašeno da novac iz budžeta Grada, Opštine i Republike mogu dobijati samo udruženja koja postoje najmanje godinu dana, Komisija za sport Opštine Aleksinac dodelila ih je Fudbalskom klubu OFK Napredak 1929, čak i pre nego što su oni zvanično registrovani kao klub. U 2015. i 2016. godini, tokom kojih nisu imali prava da konkurišu, oni su dobili više od 3 i po miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • lopta sport fudbal foto aleksandar kostic

  Veće promenilo odluku Komisije, klubovi nezadovoljni novcem

  Dok pojedini predstavnici klubova najavljuju da će istupiti iz takmičenja zbog, kako kažu, samovolje resorne većnice koja je preinačila odluku Komisije za sport o dodeli novca klubovima, ni većnica Maja Ranđelović, ni predsedavajući Veća i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ne odgovaraju na pozive novinara.

  (1) detaljnije