Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za sport

  • Košarka, koš

    Rebalansom budžeta niški sportski klubovi dobijaju još 30 miliona dinara

    Nakon tri godine smanjivanja i jedne godine blagog uvećanja budžeta za direktna davanja sportskim klubovima, mesec dana pred lokalne izbore, rebalansom budžeta Grada sportski klubovi iz Niša dobiće uvećanje za 30.000.000 dinara. Razlog je što je jedan broj sportskih organizacija u dosadašnjim takmičenjima ostvario zapažene rezultate, piše u izmeni odluke budžeta o kojoj odbornici treba da odlučuju.

    (4) detaljnije
  • FK Radnički Niš

    Narodni pokret Srbije: Hitno isplatiti niške klubove

    "Niški sport je protekle četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta", kaže Milan Milenković, predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu. Sportski klubovi u Nišu i dalje čekaju predlog Komisije za sport i potvrdu Gradskog veća, a to je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti "uskoro".

    (5) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski: Uskoro pare za sportske klubove u Nišu

    "Komisija za sport završava svoj deo posla, tako da će biti direktnih davanja za klubove", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ali bez preciznijih informacija kada će pred Većem biti odluka o novcu za sportske klubove, niti kada će početi isplata. Jedino je poznato da će ove godine biti podeljeno 180.000.000 dinara.

    (26) detaljnije
  • sportisti kuršumlije

    Futsaler i rukometašica najbolji sportisti u Kuršumliji za 2023. godinu

    Najbolji sportista Kuršumlije u seniorskoj konkurenciji u 2023. godini je Jovan Jovanović, fudbaler KMF Bele Crkve, dok je za najbolju sportistkinju izabrana Ana Šejić iz Ženskog rukometnog kluba Mladost. Najbolji klub u muškoj i ženskoj konkurenciji je KMF Bele Crkve, odnosno Ženski odbojkaški klub Kuršumlija, najuspešniji trener je Dejan Živković iz Tekvondo klub Korio, dok je nagrada za životno delo u oblasti sporta za prethodnu godinu pripala Ivanu Milićeviću legendi Fudbalskog kluba Kosanica iz Kuršumlije.

    (1) detaljnije
  • lopta fudbal Niš

    Izvesno povećanje budžeta za niški sport u izbornoj godini

    Niški sport kao tema pomenut je na nedavnoj sednici Glavnog odbora SNS-a, saznaju Južne vesti. Nedugo zatim, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za sport Aleksandar Stojičić kažu da će se "truditi da povećaju direktna davanja, a da li će tako biti - znaće kada sve stave na papir". Poslednje tri godine, davanja za sport su smanjivana.

    (14) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Niški većnik za sport: Komisija završila posao, novac za klubove uskoro

    Kako će 150 miliona dinara, koje je za ovu godinu opredeljeno iz budžeta Niša, biti raspodeljeno po programima sportskih organizacija, trebalo bi da bude uskoro poznato, kaže Aleksandar Stojičić, član Gradskog veća Niša resorno zadužen za sport. Komisija za sport je, prema Stojičićevim rečima, završila posao, a predlog treba da usvoji Gradsko veće.

    (8) detaljnije
  • Pare i sport

    Gradsko veće podelilo 131 milion sportskim organizacijama, najviše Sportskom savezu Niša

    Čekali su sportski klubovi iz Niša i dočekali - članovi Gradskog veća su na sednici, na koju predstavnici medija nisu pozvani, usvojili predlog Komisije za sport i od najavljenih 150 miliona dinara, podelili 131 milion za sport. Najviše novca dobio je Sportski savez Niša kome pripada 16.200.000 dinara, a ne zaostaje ni Fudbalski klub Radnički sa 15.593.000 dinara. Ove godine je 18 klubova i Sportski savez Niša od posebnog značaja za Grad i oni su podelili 73 miliona dinara, a prvi put od 1979. godine Grad novčano nije podržao Izbor sportiste godine Niša.

    (12) detaljnije
  • sport

    Sotirovski: Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara

    Niš za sport je ove godine izdvojio 789.200.000 dinara, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pošto uz 150 miliona direktnih davanja klubova u celu sumu spadaju i 200 miliona dobijenih od države, 50 miliona za infrastrukturu, 4,2 miliona za stipendije, 4 miliona za školski sport i 350 miliona koje Grad plaća Sportskom centru "Čair" pošto klubovi ne plaćaju termine za halu, sale, bazen, kuglanu i balon-salu.

    (15) detaljnije
  • Pare i sport

    Još nema odluke o novcu za sport u Nišu, većnik najavljuje za sledeću nedelju

    Polako prolazi i šesti mesec 2022. godine, a sportski klubovi i udruženja u Nišu još nemaju ni podatke koliko kome sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Većnik za sport Aleksandar Stojičić najavio je da će konačnu listu i podatke javnost i klubovi dobiti u toku sledeće nedelje.

    (9) detaljnije
  • košarka lopta

    Klubovi u Nišu čekaju uplate, Gradsko veće još ne odobrava novac

    Ponavlja se prošla godina, sredina je godine, niški klubovi niti su saznali kome koliko sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je ona tražila da se za isplatu čeka ovoliko dugo i da će uskoro novac za ovu godinu biti raspoređen. Predsednica Komisije za sport Tamara Jovanović potvrdila je za Južne vesti da je njihov deo posla završen.

    (17) detaljnije
  • rukomet dubočica železničar

    Leskovački budžet za sport sve veći, smanjenje novca niškim klubovima odrazilo se na rezultate

    Za razliku od niškog sporta, gde klubovi jedva sastavljaju kraj sa krajem zbog prošlogodinje odluke da se budžet za sport u 2021. godini prepolovi, u Leskovcu se o sportu više vodi računa, pa će za klubove naredne godine biti izdvojeno 120 miliona, odnosno 25 miliona dinara više nego prethodne.

    (3) detaljnije
  • basket koš lopta

    Niški klubovi i dalje čekaju novac iz budžeta, ne zna se kada će im biti uplaćen

    Ni posle skoro 5 punih meseci na račune sportskih klubova i kolektiva u Nišu nije uplaćen ni dinar. Novopostavljeni većnik Aleksandar Stojičić ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a javno je dostupna jedino odluka o klubovima od posebnog interesa za grad.

    (15) detaljnije
  • Skupština grada

    Opozicija tvrdi da je predsednik Komisije za sport u Nišu u sukobu interesa, većnik za sport negira

    Predsednik Komisije za sport u Nišu je poznati srpski olimpijac u brzom hodanju Nenad Filipovića, a za njega odbornik Branislav Jovanović kaže da je u sukobu interesa je istovremeno i takmičar Atletskog kluba “Radnički” koji se takođe nada novcu iz budžeta. Većnik Aleksandar Stojičić to negira uz konstatatciju da on nije predsednik AK “Radnički”.

    (4) detaljnije
  • Rukometna lopta ilustracija flickr

    Poznata imena članova Komisije za sport, klubovima poslata poruka “da se ne nadaju mnogo”

    Devet imena je na listi članova Komisije za sport Grada Niša, a predvodi ih Nenad Filipović, nekadašnji reprezentativac u brzom hodanju. Oni bi u narednom periodu trebalo da pregledaju pristigle programe niških klubova i raspodele im 200 miliona dinara iz budžeta. Budžet je prepolovljen, pa klubovi ne bi trebalo mnogo da se nadaju, kako im je iz svoje emisije poručio novinar, ali i član Komisije Slaviša Dejić.

    (15) detaljnije
  • želja

    RK Železničar Niš: Klub je na ivici provalije

    Iako je vraćanje dugova i oporavak Rukometnog kluba Železničar u Nišu, kako piše u zvaničnom saopštenju, proteklih godina teklo u skladu sa planovima, a usput su se nizali i dobri rezultati, trenutno je opstanak kluba doveden u pitanje. Razlog za to je, kako piše, činjenica da od Grada Niša mesecima nisu dobili ni dinar.

    (21) detaljnije
  • Milanović preporučuje tri treninga nedeljno u trajanju od 45 do 60 minuta; foto: Ari Bronstein, www.flickr.com

    Grad Niš konačno formirao Komisiju za sport, klubovi čekaju uplate

    Sportske klubove u Nišu, koji u ovoj godini još nisu dobili ni dinar od Grada, u narednim nedeljama bi moglo da ogreje sunce jer je, kako je rekla gradnačelnica Niša Dragana Sotirovski, konačno formirana Komisija za sport. Članovi bi u narednim nedeljama trebalo da odluče o parama iz budžeta Grada za finansiranje klubova.

    (7) detaljnije
  • Železničar rukomet Marko Milosavljević

    Pojedini klubovi u Nišu na respiratoru - novca iz Grada nema skoro 3 meseca, nema ni Komisije za sport

    “Spremite pare odmah, donesite premije” - vikao je golman Radničkog Borivoje Ristić nekom u loži posle remija sa Čukaričkim u prošlom kolu Superlige. Posle je rekao da nije govorio upravi i da su plate redovne, ali pare traže drugi sportisti i klubovi u Nišu. Kako kažu oni koji su smeli da govore za medije, u ovoj godini od grada nisu dobili ni dinar, jer njihovi programi za sufinansiranje još nisu ni razmatrani. Nema Komisije koja se time bavi, a kada će i kako ovaj problem biti rešen, još nije poznato.

    (10) detaljnije
  • pare

    Od para za sport u Bojniku najviše ide fudbalerima

    Za sportiste u Bojniku je u 2020. godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara, što je za oko 6 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Najviše novca, 5,6 miliona dinara, na konkursu je dobio Fudbalski klub Pusta Reka koji trenutno igra Zonu jug i zauzima 4. mesto.

    detaljnije
  • novac

    Od para planiranih za sport u Leskovcu najviše izdvojeno za rukometaše

    I u 2020. godini će za sportiste u Leskovcu biti izdvojeno 65 miliona dinara, a najviše novca je na konkursu dobio jedini superligaš Rukometni klub Dubočica .

    detaljnije
  • foto: Karate klub Elid

    Duplo manje novca za Elid - klub i komisija ne slažu se oko vrednovanja rezultata

    Jedini klub koji je ispao sa liste organizacija od posebnog značaja za Grad Niš koje dobijaju više novca iz budžeta od većine sportskih kolektiva bio je Karate klub Elid, u kome tvrde da su zakinuti, jer su imali čak više uspeha i medalja nego ranije. U Komisiji za sport, međutim, svoju odluku obrazlažu time da klub nije imao prvaka države i ponovio uspehe u Karate federaciji Srbije, koja je član Olimpijskog komiteta.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: