Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kopaonik

 • Kopaonik

  Jednodnevni izlet iz Niša opet do Kopaonika

  Osim sportsko-rekreativnih aktivnosti na Kopaoniku, jednodnevni izlet će, prema najavama, obuhvatiti i pešačku turu do Gejzera i Mestođa. Polazak je u nedelju 12. novembra, u blizini niške Tvrđave.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Za vikend jednodnevni izlet do Kopaonika sa polaskom iz Niša

  Srebrna i Sunčana planina neki su od nadimaka Kopaonika, što dovoljno govori o karakteristikama ovog nacionalnog parka, a Nišlije će u nedelju, 5. novembra, u okviru akcije “Svi u prirodu” imati šansu da je posete i pritom se posvete rekreaciji, jer je u ovaj jednodnevni izlet uključena i pešačka tura.

  (2) detaljnije
 • FK Radnički Čair Riota Noma

  Goleada u Brzeću i ubedljiva pobeda Radničkog

  Ubedljivih 7:2 za Radnički protiv zonaša Kopaonika pokazalo je razliku u klasi među timovima, ali i da se ekipa iz Niša uigrava. Odbrana je popustila tek u samoj završnici, a u strelce se upisalo čak 6 fudbalera.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Akcija “Svi na sneg” produžena, ponovo put na Kopaonik

  Zbog velikog interesovanja Nišlija za prošlonedeljni izlet na Kopaoniku, akcija “Svi na sneg” je produžena, pa će i ove nedelje, 19. marta, destinacija biti ista. Polazak je zakazan za 7 sati, sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Akcija “Svi na sneg” na Kopaoniku

  I ove nedelje, u sklopu akcije “Svi na sneg”, Nišlije će imati priliku da posete neku od planina Srbije, a 12. marta destinacija je nacionalni park i najveći planinski masiv u Srbiji - Kopaonik.

  detaljnije
 • planinari

  Planinarska akcija na Kopaoniku

  Zimsku planinarsku stazu na Kopaoniku, koja je zakazana za 5. mart, organizatori smatraju najlakšom, pa zato i pogodnom za sve rekreativce i ljubitelje prirode. Jedan deo dana će biti rezervisan i za uživanje na snegu, a učesnici ovaj dan mogu da iskoriste i za skijanje.

  detaljnije
 • Kopaonik ovonedeljna destinacija; foto: J. Ćosin

  Srebrna planina ovonedeljna stanica akcije „Svi na sneg“

  Najveći planinski masiv u Srbiji, poznat kao planina sunca i snegova, Kopaonik, Nišlije će ove nedelje 11. decembra moći da posete u okviru akcije „Svi na sneg“ i uživaju u prirodi i svežem vazduhu.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Izletom na Kopaonik počinje akcija “Svi na sneg”

  Nakon višemesečne pauze tokom leta, u nedelju, 27. novembra Nišlije, će moći da skijaju, sankaju se i šetaju po snegu. Akcija "Svi na sneg" ove sezone počinje jednodnevnom turom do Kopaonika. 

  detaljnije
 • Marko-Stevovic-Srbija.jpg

  Završen skijaški Evrobalkan kup

  Trkom u slalomu završen je tradicionalni 11. FIS Evrobalkan kup koji je na Kopaoniku održan u organizaciji Skijaškog kluba "Niš“, a najbolji u slalomu bili su Slovenac Jure Čas i Šejla Merdanović iz BiH.

  detaljnije
 • Marko-Sljivic-BIH-Pobednik.jpg

  Počeo 11. Evrobalkan kup u skijanju

  Trkama u veleslalomu na Kopaoniku počeo je 11. FIS Evrobalkan kup, međunarodno skijaško takmičenje koje tradicionalno organizuje Skijaški klub "Niš“, a na kome učestvuju skijaši iz 12 država. 

  detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  "Svi na sneg" do Kopaonika

  U nedelju 1. marta u 7 sati ujutru prvi put ove sezone tokom akcije "Svi na sneg" biće organizovan odlazak iz Niša na Kopaonik.

  detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  Planinarska akcija do vrhova Kopaonika

  Oni koji žele da se popnu na vrhove Suvo Rudište (1.976 m), Mali Karaman (1.904 m) i Velika Gobelja (1.934 m) mogu da se u nedelju 1. marta pridruže akciji PAK "Mosor" i PK "Železničar".

  (1) detaljnije
 • EB14-Ristevski.jpg

  Završen 10. Evrobalkan kup u skijanju

  Jubilarni 10. FIS Evrobalkan kup “Niš 2014.” završen je na Kopaoniku u znaku velike borbe najboljih skijaša srednje i jugoistočne Evrope, ali i pohvala Skijaškom klubu “Niš” za odličnu organizaciju takmičenja.

  detaljnije
 • 13EB-Milica.jpg

  Evrobalkan kup premešten na Kopaonik

  Umesto na Staroj planini, 10. Međunarodno skijaško takmičenje FIS Evrobalkan kup “Niš 2014.” čiji je inicijator i tehnički organizator Skijaški klub “Niš”, održaće se 24. i 25. marta na stazi “Crna duboka” na Kopaoniku. 

  (3) detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  U akciji "Svi na sneg" izlet na Kopaonik

  Izletom iz Niša na Kopaonik, u nedelju, 23. marta, biće nastavljena akcija "Svi na sneg".

  (2) detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  "Svi na sneg" još jednom na Kopaonik

  Nakon što je prošlog vikenda u akciji "Svi na sneg" dan na Kopaoniku provelo stotinak rekreativaca, izlet na ovu planinu biće organizovan i u nedelju, 23. februara.

  (4) detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  U akciji "Svi na sneg" izlet na Kopaonik

  Akcija "Svi na sneg" će u nedelju, 16. februara, biti nastavljena izletom na Kopaonik.

  (2) detaljnije
 • skijaši

  Prve medalje niških skijaša ove godine

  Članovi Ski-kluba “Niš” osvojili su dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju u prvom kolu Alpskog kupa Srbije, koje je, posle mnogo neizvesnosti zbog nedostatka snega, ipak održano na Kopaoniku.

  (1) detaljnije
 • Kopaonik.jpg

  Izlet na Kopaonik

  U akciji "Svi na sneg", Nišlije će ove nedelje, 24. marta, imati priliku da odu na izlet na Kopaonik.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Zajednička akcija niških planinara

  Više od 70 niških i prokupačkih skijaša i planinara u nedelju je skijalo na Kopaoniku i osvojilo vrhove Suvo Rudište (1976 m), Mali Karaman (1904 m) i Velika Gobelja (1934 m).

  detaljnije