Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kulina

 • SNS zastave KOSTA srpska napredna stranka

  Snimak iz Aleksinca o partijskom zapošljavanju preko SNS, direktor tvrdi - montaža

  U prepisci do koje su novinari Južnih vesti došli direktor Doma Kulina Vojkan Stanojević navodi da je u toj ustanovi oko 30 radnika zaposleno za stalno preko SNS i da je obezbedio više od 50 potpisa zaposlenih za listu naprednjaka na lokalnim izborima u Aleksincu. U vezi sa tim što se u Viber prepisci jasno vidi i njegov broj telefona, kaže: “Sve može da se napravi” i negira stranačko zapošljavanje.

  (19) detaljnije
 • deka

  Štrajk u socijalnim ustanovama - zaposleni u "Kulini" obustavljaju rad na jedan sat

  Zbog toga što su razlike u platama zaposlenih u socijalnim ustanovama i centrima i po 40.000 dinara i zato što su radnici u kuhinji, vešeraju ili administraciji skrajnuti i imaju niska primanja, Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti održaće u petak, 15. decembra štrajk upozorenja na svojim radnim mestima na sat vremena, kaže Aleksandra Denić iz Doma za smeštaj odraslih “Kulina” u Aleksincu.

  (1) detaljnije
 • IMG-20231031-WA0007

  Renoviran deo Doma u Kulini i izgrađeni novi paviljoni

  Deo Doma za smeštaj odraslih u Kulini je renoviran, kažu da su izgrađeni i ženski i muški paviljon i da sledi renoviranje još jednog, zajedno sa kuhunjom i pekarom, a ukupna ulaganja u ovu ustanovu socijalne zaštite su veća od milijardu dinara. Otvaranju renoviranog Doma u Kulini prisustvovao je danas i ministar za socijalna pitanja Nikola Selaković koji je ocenio da je to "slika i prilika koliko Srbija napreduje".

  (1) detaljnije
 • Uprava Kulina

  Radnici Doma u Kulini traže novac za prekovremeni rad sa kovid pacijentima

  Dok je Dom u Kulini bio u karantinu zbog kovida, neki radnici mesec dana nisu odlazili svojim kućama, radili su danonoćno kako bi sačuvali živote korisnika, ali za to nisu plaćeni, svedoči medicinska sestra Aleksandra Denić. Kao predstavnik Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti traži da svi radnici budu adekvatno plaćeni za prekovremeni rad sa kovid pacijentima, ali i da se konačno reši status zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

  (4) detaljnije
 • kulina

  Korona u Domu u Kulini i leskovačkom Domu za stare, bez informacija o broju zaraženih

  Među ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare u kojima je potvrđen kovid, a čiji spisak svakodnevno objavljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nalaze se i Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini kraj Aleksinca i Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu. Nadležni ne otkrivaju koliko u ovim ustanovama ima obolelih, te koliko je među njima zaposlenih, a koliko korisnika.

  (3) detaljnije
 • carica teodora

  3D rekonstrukcija lokaliteta Kulina kod Merošine

  Kako je u doba Vizantije izgledalo utvrđenje Kulina, smešteno nadomak sela Gradište u opštini Merošina, građani mogu pogedati kroz 3D prikaz, na kome su radili istoričari i arheolozi. Smatra se da ovaj lokalitet datira iz VI veka, a kako kaže tvorac projekta profesor Dejan Krstić, povezuje se sa carom Justinijanom I i caricom Teodorom.

  (1) detaljnije
 • kulina

  Zaposleni u Domu u Kulini se žale na borbu sa koronom, direktor ne želi da govori dok mu ne naredi ministar

  Dom u Kulini kraj Aleksinca, u kome se neguju odrasli teže ometeni u mentalnom razvoju, jedna je od mnogih ustanova socijalne zaštite koja se suočila sa koronom. Radnici svedoče o propustima u jeku epidemije - da su u početku radili skoro bez ikakve zaštite, a potom i 16 sati provodili pod punom opremom kako bi zbrinuli obolele. Ipak, direktor Vojkan Stanojević o tome nije želeo da govori dok mu, kako kaže, ne naredi ministar. Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kaže da je ovo jedna od retkih ustanova koja je reagovala na vreme i u kojoj se očekuje kraj epidemije.

  (7) detaljnije
 • tiodorović

  Tiodorović: Od početka epidemije 17 ljudi u KC Niš skinuto sa respiratora

  Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je od početka epidemije u Nišu 17 pacijenata skinuto sa respiratora, a na sajtu Kliničkog centra stoji da su dva od juče u 16 sati. Tiodorović kaže i da je situacija u Nišu nešto povoljnija, ali da i dalje to nije kako treba, pre svega zbog Gerontološkog centra, čijih je 168 korisnika hospitalizovano.

  (30) detaljnije
 • zoran pašalić

  Zaštitnik građana kontroliše ustanove socijalne zaštite u koje je ušla korona

  Prema poslednjim podacima 493 korisnika i 111 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije zaraženo je virusom korona, a zaštitnik prava građana Zoran Pašalić zatražio je od ovih ustanova da mu dostave dokumentaciju i odgovore na pitanja vezana za okolnosti širenja zaraze. Kako privatni domovi nisu u njegovoj nadležnosti, zatražio je da se tim slučajevima pozabavi nadležno ministarstvo.

  (15) detaljnije
 • Branislav Nedimović, foto Vanja Keser

  Nedimović: Bilo propusta u Domu u Blacu, danas Rusi dezinfikuju

  Stanje u domovima u Kulini i Blacu šef Kriznog staba za Toplički i Nišavski okrug ministar Branislav Nedimović ocenio je konstatacijom - pod kontrolom, uz napomenu da je u Blacu bilo propusta u poslednje 2 nedelje, a da danas Rusi rade dezinfekciju. U "Radonu" u Niškoj Banji otvorena je privremena bolnica za zaražene medicinske radnike, vojnike i policajce.

  (15) detaljnije
 • kulina

  Kon: U Domu u Kulini 64 zaražene osobe, situacija pod kontrolom

  U Domu za smeštaj odraslih osoba Kulina, koji se nalazi u blizini Aleksinca, virus korona je potvrđen kod 64 osobe i to kod 14 zaposlenih i 50 korisnika, rekao je epidemiolog i član republičkog Štaba za krizne situacije Predrag Kon. On navodi da među obolelima nema teških slučajeva, te da niko od njih nije hospitalizovan, već su svi u izolaciji u posebnom paviljonu u okviru Doma.

  (3) detaljnije
 • aparat

  Domu u Kulini doniran aparat za laboratoriju i krevet za kupanje

  Za analize krvi i urina osoba smeštenih u Domu u Kulini, koje osim teškog stepena ometenosti u razvoju imaju i druge teške zdravstvene probleme, sada laboratorija ove ustanove neće koristiti prevaziđeni aparat, niti ručno prati epruvete, a korisnici neće biti slati u Aleksinac. Domu za smeštaj odraslih doniran je biohemijski analizator, kao i krevet za kupanje ležećih pacijenta i tri medicinska dušeka.

  (1) detaljnije
 • Kulina ustanova

  Epidemija stomačnog virusa u Kulini

  Kod 14 štićenika Ustanove za smeštaj osoba ometenih u razvoju Kulina primećeni su zdravstveni problemi. Nema životno ugroženih, tvrde u Institutu za javno zdravlje u Nišu.

  detaljnije
 • naslovnakulina

  Korisnici Centra u Kulini uskoro odlaze u porodice

  U narednih desetak dana deset korisnika Centra za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju u Kulini otići će iz ove institucije i, nakon godinu dana pripreme, započeti novi život u hraniteljskim porodicama.

  detaljnije
 • rampa

  Zbog pokvarene rampe otežan rad doma u Kulini

  Autobusi, kamioni sa hranom i sanitetska vozila otežano dolaze do Doma za smeštaj odraslih u Kulini nadomak Aleksinca, jer je rampa na pružnom prelazu u Tešici već 5 dana spuštena, a drugog puta nema.

  (2) detaljnije
 • policijski automobil

  Teško ubistvo u Kulini

  Rasprava i tuča dvojice mladića u selu nedaleko od Aleksinca završila se kobno. Mladić (24) je preminuo na licu mesta nakon što ga je njegov komšija uboo nožem u grudi.

  (1) detaljnije
 • Slavica-Djokic-direktor-Doma-Dusko-Radovic-1.JPG

  Kasne pare za “Predah roditeljstvu”

  Grad Niš već šest meseci nije uplatio ni dinar Domu „Dušku Radović“ za uslugu „Predah roditeljstvu“, namenjenu deci sa smetnjama u razvoju.

  (4) detaljnije
 • Predstava-Kulina.JPG

  Štićenici "Kuline" na festivalu u Petrovcu na Mlavi

  Korisnici Doma za lica ometena u razvoju u "Kulini" kod Aleksinca glumiće u predstavi "Cvet na dlanu" koju će 25. aprila izvesti na istoimenom festivalu u Petrovcu na Mlavi.

  detaljnije
 • d

  Epidemija u “Kulini” se smiruje

  Epidemija gripa od koga je obolelo ukupno 65 štićenika ove ustanove u narednih par dana mogla bi da bude odjavljena, jer je poslednji slučaj gripa zabeležen još 5. februara.

  detaljnije
 • d

  U “Kulini” nema novoobolelih

  Epidemija “svinjskog gripa” u ovoj ustanovi za osobe ometene u razvoju, prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, pod kontrolom je a stanje hospitalizovanih bolesnika i dalje je ozbiljno.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Možda će daljinski da sakupljaju đubre.

Bojan Stoiljković Čitalac

Tekst: JKP

Pronađite nas na: