Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kulturno leto Prokuplje

  • dom kulture

    Počinje "Kulturno leto" u Prokuplju, program prilagođen svim uzrastima

    Svečanom akademijom kojom se obeležava 30 godina postojanja Književne omladine Prokuplja koja se od 19 sati održava u sali Doma kulture, večeras počinje kulturno-zabavna manifestacija “Kulturno leto” koja će trajati do 13. jula.

    (3) detaljnije
  • filmovi projekcija

    Filmsko leto za mlade u prokupačkim selima

    Neformalno druženje, filmske i druge kreativne radionice, druženje sa ProFiFest magarencetom, tribine za mlade, kao i projekcije animiranih i igranih filmova, samo su neke od aktivnosti koje će obuhvatiti manifestacija "Filmsko leto u ruralnim područjima Toplice" koja će početi 24. avgusta u prostorijama Osnovne škole "Milić Rakić" u selu Džigolj, a biće nastavljena u selima Bajčince, Mikulovac, Stražava, Kordince, Petrovac, Klisurica.

    detaljnije
  • dom kulture

    "Kulturno leto" u Prokuplju, program prilagođen svim uzrastima

    Uz književno veče najmlađih članova Kulturne omladine Prokuplja “Mislim da rastem” koje će se održati na platou ispred Doma kulture večeras od 19 sati, u Prokuplju se nastavlja ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija "Kulturno leto".

    detaljnije
  • kulturno leto

    Počelo "Kulturno leto" u Prokuplju

    Programom najmlađih učesnika, članova Književne omladine na platou ispred zgrade Doma kulture u Prokuplju “Slušaj kad dete govori”, zvanično su počela letnja kulturna dešavanja u Prokuplju. Narednih dvadeseatak dana u okviru "Kulturnog leta" koje je osmislio Dom kulture, biće organizovan veliki broj manifestacija, pozorišnih predstava, književnih večeri, slikanja na gradskom trgu, promocije časopisa “Tok”, a manifestacija se završava 13. jula izložbom slika.

    detaljnije
  • oslij+kavanje na Trgu u Prokuplju foto lj.m.

    Bogat program "Kulturnog leta" u Prokuplju za sve generacije

    Kako bi Prokupčanima svih generacija, ali i posetiocima koji se odluče da leto provedu u ovom gradu učinili boravak zanimljivijim i sa nizom dnevnih dešavanja, Dom kulture "Radivoj Uvalić Bata“ od 20. juna organizuje ”Kulturno leto 2018.”. Predstave, koncerti, slikanje na Trgu, samo su deo manifestacije koja će trajati do 14. jula.

    detaljnije
  • Dečjom izložbom počelo “Kulturno leto” u Prokuplju

    Izložbom tridesetak radova mališana iz Predškolske ustanove "Neven“, u prokupačkom Domu kulture zvanično je otvoreno "Kulturno leto 2017" koje se ove godine održava pod sloganom "Ozračite se kulturom“.

    detaljnije
  • Oslikali-platno-do-20-metara-u-Prokuplju-foto-Lj.M.-Juzne-vesti.jpg

    Prokupčani oslikavali platno dugo 20 metara

    U okviru Kulturnog leta koje u Prokuplju traje do polovine jula, slikari amateri su sa mališanima, ali i ostalim sugrađanima oslikavali platno dužine 20 metara na gradskom šetalištu.

    detaljnije
  • 3.jpg

    Prokupčani slikali na platnu od 22 metra

    U okviru "Prokupačkog kulturnog leta desetak slikara, ali i veliki broj Prokupčana, oslikavali su platno dužine 22 metra na 4. manifestaciji "Korak u boji". 

    detaljnije
  • 490x370-Kulturno-leto-Prokuplje.jpg

    Koncertom starogradskih hitova počinju "Dani kulture“ u Prokuplju

    Koncerti, filmska revija, likovna kolonija, predstave, izložbe i književne večeri samo su deo onoga u čemu će Prokupčani i drugi posetioci moći da, uglavnom besplatno, uživaju od 22. juna do 8. jula.

    detaljnije
  • KNJI-EVNO-VE-E-U-CRKVI.jpg

    Veče paraćinskih pesnika u Prokuplju

    Devetoro paraćinskih pesnika, u organizaciji Doma kulture, održalo je veče poezije u dvorištu crkve Svetog Prokopija u okviru Kulturnog leta u Prokuplju.

    detaljnije
  • Kulturno-leto-Prokuplje.jpg

    Počelo Kulturno leto u Prokuplju

    Od 20. juna do 21. jula, u okviru Kulturnog leta, u centru Prokuplja se organizuju umetničke radionice i kulturni program u kome učestvuju sve sekcije Doma kulture, ali i sami Prokupčani.

    detaljnije
  • 490x370-RIMSKE-TERME-U-DVORISTU-CRKVE.jpg

    Završeno kulturno leto u Prokuplju

    Obeležavanjem gradske slave Svetog Prokopija zvanično je završeno kulturno leto u Prokuplju gde je tokom dvadesetak dana održano na desetine kulturnih manifestacija, književnih večeri, naučnih predavanja, predstava i izložbi. 

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: