Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kvaka 23

 • profesor biber

  "Protesti su početak oslobađanja ljudi"

  Profesor Univerziteta u Gracu Flojiran Biber bio je gost ovonedeljne emisije "Kvaka 23" u kojoj je ocenio da su građanski protesti koji se nedeljama održavaju širom Srbije "početak oslobađanja ljudi".

  (36) detaljnije
 • kvaka 23 pantelić

  Novinar Pantelić: Doček Putina kao treća Nova godina

  Doček priređen predsedniku Rusije Vladimiru Putinu bio je "treći doček Nove godine u Beogradu", izjavio je spoljnopolitički komentator "Novog magazina" Momčilo Pantelić i ocenio da je cela poseta trebalo da Zapadu pošalje poruku "da Srbija ima silu koja je podržava", a da Rusija ima strateškog partnera među kandidatima za Evropsku uniju.

  (3) detaljnije
 • Goran Marković

  "Jedino rešenje u Srbiji je apsolutna pobuna i ulica"

  "Došli smo do trenutka kada je suprotstavljanje kroz institucije potpuno apsurdno, nema više nikakve svrhe i jedini način suprotstavljanja toj mašineriji je ljudski bunt" - istakao je u emisiji "Kvaka 23" reditelj Goran Marković.

  (34) detaljnije
 • milan vlajčić

  Vlajčić: Ovo je početak fašizacije zemlje

  Spaljena kuća novinara iz Grocke podsetila je novinara, filmskog kritičara i esejistu Milana Vlajčića na filmove Džona Forda u kojem Indijanci spaljuju sela, dodavši da je to slika ljudskih prava u Srbiji. Gostujući u emisiji FoNeta “Kvaka 23”, Vlajčić je zaključio da Srbija klizi ka fašizmu.

  (1) detaljnije
 • kvaka 23 prt scr

  Ivanji: Srbija u antidemokratiji, opozicija da vrati mandate u Skupštini

  U Srbiji se redom ukidaju institucije, a jača se kult ličnosti Aleksandra Vučića, navodi novinar "Vremena" Andrej Ivanji, pa sve naziva antidemokratskom formom vladavine. Opozicija treba da vrati mandate u Skupštini Srbije, dodaje Ivanji, uz ocenu da vladajuća garnitura SNS projektuje agresiju u društvu.

  (6) detaljnije
 • Borko Stefanovic

  Borko Stefanović: Fer izbori nemogući dok se tuku politički protivnici

  Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju, koji je nedavno umesto na tribini u Kruševcu završio u bolnici sa krvavom košuljom, rekao je u emisiji "Kvaka 23" da je napad na njega zapravo bio pokušaj ubistva i da u takvim uslovima nije moguće imati fer izbore.

  (1) detaljnije
 • kvaka 23

  Varadi: Secesija protivpravna, ali Kosovo "de facto" nije deo Srbije

  Profesor međunarodnog prava i akademik Tibor Varadi naveo je u emisiji "Kvaka 23" da koncept razgraničenja podrazumeva da je Kosovo država, jer je pregovaranje o granicama moguće između država. Dodaje i da je secesija Kosova protivna međunarodnom pravu, ali misli da Kosovo "de facto" nije deo Srbije.

  (4) detaljnije
 • Miroslav Hadžić Kvaka 23

  "Vojna neutralnost alibi za nekonzistentnu politiku"

  Predsednik Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Miroslav Hadžić bio je gost emisije "Kvaka 23" i govorio o oprečnim stavovima, izjavama i postupcima srpskih zvaničnika, kada je reč o spoljnoj politici, Evropskoj uniji, a posebno o NATO-u.

  (2) detaljnije
 • grubješić

  "Sporazum Srba i Albanaca nemoguć bez garancije velikih sila"

  "Svaki sporazum Srba, Albanaca, Beograda, Prištine, Kosova, Srbije, kako god da to zovemo, neće moći da se realizuje bez garancija velikih sila, SAD, EU, Rusije i Kine", tvrdi nekadašnja potpredsednica Vlade Srbije i bivša ministarka za EU integracije Suzana Grubješić, u emisiji "Kvaka 23".

  (3) detaljnije
 • kajl skat

  Skat: Za Kosovo bi bilo važno da dobije legitimitet u UN

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat naveo je da neće podržati sporazum između Beograda i Prištine koji bi destabilizovao region i stvorio probleme, a iako u emisiji "Kvaka 23" nije direktno odgovorio na pitanje o članstvu Kosova u Ujedinjenin nacijama, bio je jasan da SAD priznaju njegovu nezavisnost i da bi bilo važno "da Kosovo dobije legitimitet i međunarodno priznanje u UN, koje zaslužuje".

  detaljnije
 • Dragan Đilas

  Đilas: Važnije pomirenje dva naroda, nego pronalaženje rešenja za Kosovo

  Bitnije od rešenja kosovskog problema, koje i nije rešenje jer se ne poštuje nepromenljivost granica, je pomirenje dva naroda koja su u konstantnom istorijskom sukobu, rekao je jedan od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

  (1) detaljnije
 • kostić

  “Ukoliko Srbi i Albanci ne prihvate jedni druge biće rata”

  Sa ovim granicama ili bez njih, ocenjuje predsednik SANU Vladimir Kostić u emisiji FoNeta “Kvaka 23”, ako Srbi i Albanci ne prihvate jedne druge, dogodiće se rat. Kostić ističe da je “budućnost” najskuplja reč u Srbiji, a ne “Kosovo”.

  (2) detaljnije
 • Dušan Janjić Kvaka 23

  O statusu Kosova u novoj emisiji Kvaka 23

  Predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić bio je gost u ovonedeljnom izdanju Fonetove emisije "Kvaka 23". On je govorio o statusu Kosova i odnosima Beograda i Prištine.

  (4) detaljnije
 • milojko pantić

  Milojko Pantić: Voleo bih da Hrvatska bude svetski prvak

  Svetsko prvenstvo se u Srbiji pretvorilo u sve osim u sport, navodi sportski novinar Milojko Pantić u emisiji "Kvaka 23", a negativne reakcije na njegove izjave o navijanju za Hrvatsku vidi kao način da se prikrije neuspeh reprezentacije Srbije. Dodaje i da ima pravo da se opredeli za koga da navija, da bi voleo da Hrvatska bude prvak sveta, a da su raspadom Jugoslavije kleronacionalisti i fašisti uveli region u "tamnu noć sa nesanicom".

  (4) detaljnije
 • sem fabrici

  Fabrici: Neophodan je preobražaj srpskih medija u skladu sa vrednostima EU

  Medijski sektor, kaže šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, mora da bude preobražen u skladu sa vrednostima EU. On je, gostujući u emisiji FoNeta “Kvaka 23” istakao da Vlada mora da shvati da je sloboda medija nužna u demokratskom društvu.

  detaljnije
 • kvaka23 skrinšot

  Profesorka prava: Suština vladanja u Srbiji su laž i strah

  Posle mišljenja Venecijanske komisije o ustavnim amandmanima u oblasti pravosuđa, programska direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović navodi da struka i eksperti iz nevladinog sektora treba da zajedno poprave tekst amandmana. Dodala je u emisiji "Kvaka 23" i da se "spinovima sve negativno pretvara u pozitivno", da je "suština vladanja laž i strah".

  (3) detaljnije
 • Popov Kvaka 23

  O uticaju sporazuma Makedonije i Grčke na Srbiju u emisiji "Kvaka 23"

  Potpisom sporazuma Makedonije i Grčke o novom imenu bivše jugoslovenske republike rešen je višedecenijski spor, a sada fokus, smatra direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov, prelazi na pitanje Kosova. U emisiji "Kvaka 23" Popov je pričao i o tome kako vlast u Srbiji vidi sporazum Grčke i Makedonije, te kako će na našu zemlju uticati rešavanje ovog pitanja.

  detaljnije
 • kvaka 23 vukadinovic

  Vukadinović: Učesnici protesta su "ostaci srednje klase"

  Vlast "nije slabija nego ranije", ali je sada "nervoznija", jer se očekuje da "ispuni nešto što je obećala u vezi sa Kosovom", izjavio je u emisiji Kvaka 23 narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović i ocenio da protesti građana, rašireni po celoj Srbiji, ne dolaze iz sfere politike, "iako imaju političke implikacije".

  (6) detaljnije
 • zoran lutovac

  Lutovac: DS formira savez opozicije

  Opozicija mora da se ujedini u savezu, koji bi, kako kaže novoizabrani predsednik Demokratske stranke, upravo demokrate trebalo da formiraju. Ovakav savez predložio je Dragan Đilas, a Zoran Lutovac je, gostujući u emisiji FoNeta “Kvaka 23” istakao da su Srbiji potrebni “racionalni lideri koji će potisnuti po strani neke partikularne interese”.

  (4) detaljnije
 • Ana Brnabić

  Brnabićeva: Ne stidim se što je Vučić moj mentor

  "Ne postoji ništa loše u tome da se konsultujete sa ljudima za koje mislite da neke stvari znaju bolje i da su ih radili na pravi način. Ja nisam najpametnija na svetu, pa tačno da sam predsednica SNS, ne bih bila najpametnija na svetu" navela je premijerka Ana Brnabić u emisiji "Kvaka 23", odgovarajući na pitanja o odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

  (9) detaljnije