Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lektirići fest

  • lektirići fest

    Dodelom nagrada završen "Lektirići ex Yu fest" u Prokuplju

    Ukupno 18 predstava - 10 u dečijoj i 8 u kategoriji za mlade je prikazano tokom ovogodišnjeg "Lektirići ex YU festa“, a žiri je izabrao po tri najbolje u obe kategorije, od kojih je najbolja u kategoriji za decu Pepeljuga koju je izvela Dramska sekcija “Dragoljuba Milosavljevića Gula” iz Petrovca na Mlavi, dok je najbolja predstava za mlade Društvo mrtvih pesnika u izvođenju Studija “BIS” iz Beograda.

    detaljnije
  • lektirići fest

    Prokuplje domaćin Festivala pozorišta za decu i mlade

    Izvođenjem satiričnog stand up kabarea “Brevrovizija” u kome igra i peva Vladimir Cvejić, pozorišni stvaralac, glumac, reditelj i pisac iz Beograda, večeras od 19:30 sati u Domu kulture u Prokuplju svečano će biti otvoren Međunarodni festival pozorišta za decu i mlade "Lektirići ex YU fest".

    detaljnije
  • lektirići fest

    Završen "Lektirići ex YU fest" u Prokuplju, najbolje predstave iz Beograda i Tuzle

    Nakon tri meseca i 16 odigranih predstava, stručni žiri jubilarne 10. međunarodne pozorišne kulturne manifestacije "Lektirići ex YU fest“ izabrao je prve tri predstave, od kojih je najbolja u kategoriji za decu San letnje noći u režiji Nikole Ugrinovića koju su odigrali članovi Studia “Bis”, dok je najbolja predstava za mlade Kraljevi i konjušari autora Mire Gavrana, u režiji Ivane Milosavljević, Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo“ iz Tuzle.

    detaljnije
  • lektirići fest

    Počeo "Lektirići ex YU fest" u Prokuplju

    Igranjem zvanično najbolje predstave u Srbiji i regionu za 2022. godinu “Srpska drama” koju izvodi Trsteničko pozorište, u Prokuplju je počeo 10. Međunarodni “Lektirići ex YU fest”. Prokupčani će u narednom periodu moći da pogledaju ukupno 9 predstava u omladinskoj i 6 u dečijoj konkurenciji, a ulaz za sve projekcije je besplatan.

    detaljnije
  • lektirići fest

    Počele prijave za 10. Međunarodni festival za decu i mlade u Prokuplju

    Zainteresovane pozorišne trupe iz Srbije i okruženja mogu do 1. septembra da se prijave za ovogodišnje učešće na “Lektirići ex YU festu” koje organizuje prokupačka Narodna biblioteka “Rade Drainac”.

    detaljnije
  • predstava

    Otvoren konkurs za "Lektirići ex ju fest" u Prokuplju

    Sve zainteresovane pozorišne trupe iz Srbije i okruženja mogu do 1. septembra da se prijave za ovogodišnje učešće na “Lektirići ex ju festu” koje organizuje prokupačka Narodna biblioteka “rade Drainac”. Reč je o 9. po redu međunarodnom festivalu za decu i mlade.

    detaljnije
  • lektirići

    Na "Lektirići ex YU festu" najbolje predstave iz Surdulice i Tuzle

    Nakon 12 odigranih predstava, od čega 8 za decu i 4 za mlade, žiri kulturne manifestacije "Lektirići ex YU fest“ izabrao je po tri najbolje predstave, od kojih je najbolja u kategoriji za decu "Čarobnjak iz Oza“ Milene Depolo, u režiji Igora Ristića, koju su odigrali članovi ODDF "Žar ptica“ iz Surdulice, dok je najbolja predstava za mlade "Orkestar Titanik“ Hrista Bojčeva u režiji Ivane Milosavljević, Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo“ iz Tuzle.

    detaljnije
  • dom kulture

    Predstava pozorišta iz Tuzle u Prokuplju

    Višestruko nagrađivanu pozorišnu predstavu „Orkestar Titanik“ po tekstu bugarskog pisca Hrista Bojčeva, prokupačka publika moći će da pogleda u utorak 15. oktobra od 18 sati u sali Doma kulture. Predstavu u okviru "Lektirići eks YU fest“ izvodi Pozorište mladih iz Tuzle, a ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • predstava-sa-Lektirici-festa-foto-lj.m..jpg

    Dečje predstave u Toplici na 4. "Lektirići ex yu festu"

    Od 27. septembra do kraja oktobra u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji održava se 4. Međunarodni pozorišni festival predstava za decu i mlade koji je u Blacu otvaren predstavom “Aladin i čarobna lampa”.

    detaljnije
  • lektirici-pk.jpg

    "Lektirići fest" ove godine u svim opštinama Toplice

    Na ovogodišnjem “Lektirići Ex Yu Fest”-u, pozorišnoj manifestaciji za najmlađe, učestvuje 7 predstava iz Srbije i regiona koje će biti odigrane u svim opštinama Topličkog okruga. Festival traje do 25. septembra.

    detaljnije
  • pozoriste-predstava-ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.JPG

    "Lektirići fest" u petak u Kuršumliji

    U okviru Festivala pozorišnih predstava “Lektirići fest” u petak u 12h u bioskopskoj sali u Kuršumliji biće izvedena predstava “Seks bomba” makedonskog teatra “Scena 71”.

    detaljnije
  • stolice-predstava-ilustracija.JPG

    Nušićeva predstava "Naša deca" u Prokuplju

    Večeras od 17 časova u sali Bioskopa "Toplica“ biće odigrana predstava "Naša deca“ Branislava Nušića u čast 150 godina od njegovog rođenja.

    detaljnije
  • lektiric-fest-prokuplje.jpg

    U Prokuplju održan "Lektirići fest"

    Na trodnevnom Festivalu učestvovale su, pored domaćina, dramske grupe iz Mokrina i Dimitrovgrada, a gosti su bili glumci iz makedonske Krive Palanke.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: