Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Leskovački kulturni centar

 • pozornica

  U toku prijave za Festival scenskih minijatura u Leskovcu

  Svi oni koji žele da predstave svoje kratke dramske forme, mogu to učiniti na Festivalu scenskih minijatura koji se u Leskovcu održava od 27. do 29. novembra. Na festivalu mogu učestvovati deca od 5 do 15 godina, a prijavljivanje je moguće do 15. novembra.

  detaljnije
 • Revizor,-jun-2018,-foto-Bojana-Antić

  Leskovački glumci amateri ponovo izvode “Revizora”

  Ne sceni Leskovačkog kulturnog centra ponovo će se naći komad poznatog ruskog pisca Nikolaja Vasiljeviča Gogolja “Revizor”, u izvođenju leskovačke amaterske pozorišne trupe. Leskovčani će predstavu moći da pogledaju 16. oktobra od 19 sati, a cena ulaznice je 100 dinara.

  detaljnije
 • nacionalna klasa

  Projekcija digitalne verzije filma “Nacionalna klasa” u Leskovcu

  Digitalizovanu verziju filma čuvenog srpskog reditelja Gorana Markovića “Nacionalna klasa” Leskovčani će moći da pogledaju 16. oktobra u 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • osmmi samit fotografa

  Više od 50 fotografa na ovogodišnjem Samitu u Leskovcu

  Ovogodišnji, 8. Samit fotografa bivše Jugoslavije, koji je zvanično otvoren sinoć, ugostiće više od 50 stvaraoca iz zemlje i regiona. Ljubitelji fotografije u naredna 3 dana moći će da vide radove učesnika i saznaju nešto novo o fotografiji.

  detaljnije
 • lkc

  Predstava “Indigo” gostuje u Leskovcu

  Priču o svakodnevnim problemima savremene žene u trci za ljubavlju i karijerom moći će da pogledaju Leskovčani, u sredu, 17. oktobra u 19 sati u kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Cena ulaznice je 800 dinara.

  detaljnije
 • samit fotografa leksovac

  Samit fotografa bivše Jugoslavije ove nedelje u Leskovcu

  Predavanja, izložbe fotografija i prezentacije knjiga očekuju publiku na ovogodišnjem 8. Samitu fotografa bivše Jugoslavije, koji se u Leskovcu održava od 11. do 14. oktobra.

  detaljnije
 • žiri liffe 2018

  Gran pri leskovačkog festivala “LIFFE” makedonskom reditelju

  Makedonski reditelj Vladimir Blaževski, jednoglasnom odlukom žirija, osvojio je Gran pri “Živojin Žika Pavlović” za film "Godina majmuna" na 11. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije. Za najbolju produkciju nagrađen je Miloš Avramović za film "Južni vetar".

  detaljnije
 • slavko štimac

  Umesto Kovačevića, na “LIFEE”-u Slavko Štimac

  Iako je, u okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, promociju svoje knjige trebalo da održi poznati srpski scenarista i reditelj Dušan Kovačević, zbog nepredviđenih okolnosti, kažu organizatori, književno veče biće otkazano. Umesto toga, 22. septembra od 18 sati biće organizovana tribina “U krupnom planu” na kojoj će se publici predstaviti Slavko Štimac.

  detaljnije
 • andro martinovi

  Za dva dana 5 premijera, reditelji zadovoljni reakcijama publike

  Ovogodišnji Leskovački internacionalni festival filmske režije obeležiće brojne filmske projekcije, a publika je u prethodna 2 dana mogla da vidi čak 5 premijera. Prema svedočenjima reditelja čiji su se filmovi prikazivali, odaziv publike, kao i reakcije su pozitivne.

  detaljnije
 • kostimi Senke nad balkanom

  Leskovčane oduševili kostimi i anegdote iz serije "Senke nad Balkanom“

  U punom holu Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba kostima iz popularne domaće serije "Senke nad Balkanom". Posetioci su uživali, kako u predstavljenim delima, tako i u anegdotama sa snimanja serije koje su sa njima podelili kostimograf Boris Čakširan, glumac i producent Dragan Bjelogrlić i glumica Marija Bergam.

  (3) detaljnije
 • Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra

  Bjelogrlić i Dobra: "LIFFE" je ozbiljan festival gde dolaze dobri autori

  Iako je, kako je i ranije rekao, prvi put na festivalu, glumac Dragan Bjelogrlić, kaže da je čuo mnogo lepih stvari i pre dolaska. Prema njegovom mišljenju, "LIFFE“ je jedan od najznačajnijih festivala u Srbiji, a sa ovom konstatacijom se složila i njegova koleginicima Anica Dobra.

  (1) detaljnije
 • Anica-Dobra,-septrembar-2018,-foto-J.-G.

  Prvo veče “LIFFE”-a u znaku srpskih glumaca i reditelja

  Crvenim tepihom ispred leskovačkog Narodnog pozorišta sinoć su prošetali Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Nataša Ninković, Mima Karadžić, Slobodan Šijan, Marija Bergam, Kosta Ristić, Miloš Avramović, a potom je svečano otvoren 11. Festival filmske režije. Leskovac će narednih dana biti u znaku filma, a publika će osim filmskih ostvarenja, moći da prati brojne promocije kniga, izložbe fotografija i kostima, kao i predstavljanja glumaca.

  (1) detaljnije
 • liffe

  Večeras počinje 11. “LIFFE”

  Leskovački internacionalni festival filmske režije počeće večeras od 19 sati dodelom nagrade za afirmaciju filmske umetnosti “Živojin Žika Pavlović” reditelju Slobodanu Šijanu i projekcijom filma "Južni vetar". Nakon svečanog otvaranja, publika će moći da uživa u koncertu koji će u klubu "Safir" od 22 sata održati "Magnifico".

  detaljnije
 • slobodan sijan

  Slobodanu Šijanu nagrada za životno delo na ovogodišnjem “LIFFE”-u

  Dobitnik nagrade za afirmaciju filmske umetnosti u svetu, koja se dodeljuje u okviru Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režija i koja nosi ime poznatog srpskog reditelja Živojina Žike Pavlovića, ove godine je reditelj Slobodan Šijan.

  detaljnije
 • senke nad balkanom

  Izložba kostima iz serije “Senke nad Balkanom” u Leskovcu

  U okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, publika će moći da vidi i kostime iz popularne domaće serije "Senke nad Balkanom" . Izložba će biti otvorena u sredu, 19. septembra u 17 sati u holu na prizemlju Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • Dragan Bjelogrlic

  Dragan Bjelogrlić otvara ovogodišnji "LIFFE"

  Leskovački internacionalni festival filmske režije svečano će u utorak, 18. septembra od 19 sati u sali Narodnog pozorišta otvoriti srpski glumac Dragan Bjelogrlić, nakon čega će publika moći da pogleda film Južni vetar Miloša Avramovića. 11. "LIFFE" se ove godine održava od 18. do 22. septembra, a na repertoaru je 15 filmova iz zemlje i regiona.

  (1) detaljnije
 • LKC

  Promocija romana mladog leskovačkog pisca

  Svoju knjigu o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način, predstaviće sugrađanima mladi Leskovčanin Stefan Mitić, 14. septembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • izlozba japan lkc

  Leskovčani uživali u fotografijama i razgovoru o Japanu

  Tradicionalna nošnja, urbani stilovi, arhitektura, portreti ljudi i detalji Japana prikazani su na fotografijama mlade Leskovčanke Jane Gligorijević. Otvaranje izložbe okupilo je brojne posetioce koji su, kako kažu, uživali u prikazanom deliću “zemlje izlazećeg sunca”. Oni koji nisu stigli na otvaranje, fotografije mogu videti do 16. septembra u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  (1) detaljnije
 • izlozba Japan

  Izložba fotografija Japana mlade Leskovčanke

  Ljubitelji umetnosti moći će da uživaju u delima mlade Leskovčanke Jane Gligorijević, koja je fotografisala sve na šta je naišla u Japanu. Umetnica će svoje fotografije predstaviti publici 3. septembra od 19 sati u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • foto klub leskovac

  Leskovački foto-klub dokumentuje trenutke već više od 7 decenija

  Pet godina nakon osnivanja prvog foto-kluba u Beogradu, mesto za okupljanje fotografa dobio je i Leskovac. Iako su mnogi radili sa prekidima, leskovački foto-klub u kontinuitetu radi od 1944. godine.

  detaljnije