Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lipovac

  • Lipovac3;-foto:-JV-J.-A

    Obnova odmarališta u Lipovcu i Romskog centra u Surdulici uz novčanu podršku EU

    Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini obišao je juče Aleksinac i pijacu čije renoviranje je pomogla Evropska unija, a u ovoj opštini je najavljena obnova Ustanove za odmor i rekreaciju dece u Lipovcu vredna više od 600.000 evra. Bertolini je potom bio i u Surdulici, obišao radove na rekonstrukciji i opremanju Romskog centra, kao i porodičnu mlekaru za koju kažu da je uz njihovu podršku unapredila poslovanje.

    detaljnije
  • Ozren

    Uspon na Leskovik povodom četvrt veka postojanja PSK Brđanka

    Aleksinački klub Brđanka slavi 25. rođendan i ovim povodom u subotu, 12. oktobra, organizuju uspon na Leskovik, naviši vrh planine Ozren. Polazi se iz Lipovca i staza je duga 16,2 km, ali oni koji ne žele ovoliko da pešače, poručuju organizatori, mogu izabrati i kraću stazu, dužine 9,3 km, koja vodi od Lipovca do Belih voda i nazad.

    detaljnije
  • Lipovac1;-foto:-JV-J.-A

    Lipovac na 3 dana centar planinarstva u Srbiji

    Tokom 15, 16. i 17. juna u Lipovcu kraj Aleksinca biće održani Dani planinara Srbije. Organizatori očekuju oko 500 učesnika iz zemlje i inostranstva, a najavili su planinarske akcije, master kup u trekingu, prvenstvo u planinarskoj orijentaciji i penjanju na prirodnoj steni, a biće i filmova, drama i izložbi sa planinarskim motivima.

    detaljnije
  • Žuta kuća zaštitni znak etno sela koje nastaje u Lipovcu; foto: JV/J. A.

    U Lipovcu kraj Aleksinca niče etno-selo

    Na kraj sela žuta kuća, a oko nje brvnare u kojima će gosti moći da spavaju i potok kraj kojeg će moći da uživaju. Tako će, plan je porodice Milošević, sledeće godine izgledati etno-selo koje prave u Lipovcu nadomak Aleksinca.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: