Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lovačko udruženje "Dr Milenko Hadžić" Svrljig

 • Svrljiški lovci čistili divlje deponije

  U akciji "Sa lovcima do čiste Srbije" Lovačkog saveza Srbije i Ministarstva za zaštitu životne sredine, lovci Udruženja "Dr Milenko Hadžić" iz Svrljiga očistili su tokom vikenda smeće sa nekoliko divljih deponija na regionalnom putu od Svrljiga ka manastiru Svetog arhangela Gavrila u Pirkovcu.

  detaljnije
 • Lovci hajka lov foto aleksandar kostić

  Više od 400 učesnika na Saboru lovaca u Svrljigu

  Gosti iz cele Srbije, ali i iz Italije i Bugarske, učestvovali su na 10. Saboru lovaca i hajci na vuka koji je i ovoga puta izbegao lovce. Odstreljeni po jedan šakal, lisica i divlja mačka.

  (1) detaljnije
 • Održano takmičenje u gađanju glinenih golubova

  Tim Crnoljevice ekipni je pobednik takmičenja u gađanju glinenih golubova koje je održano u Svrljigu. Najbolji pojedinac bio je Novica Vasiljević, a kod najmlađih, u gađanju vazdušnom puškom, pobednik je Pavle Miljković.

  detaljnije
 • Lov-Svrljig-KOSTA.JPG

  Više od 400 lovaca na Saboru u Svrljigu

  Lovci iz cele Srbije, ali i gosti iz Bugarske i Makedonije učestvovali su na Saboru lovaca koji je u Svrljigu održan 8. put. I pored do sada najviše susreta sa vukovima na celom terenu, predator je imao više sreće od lovaca.

  (1) detaljnije
 • lovci svrljig

  Lovni turizam privlači strance u Svrljig

  Samo dve godine nakon osnivanja Saveza lovačkih udruženja Kraljevine Srbije 1896. godine, u tadašnjem Dervenu, kako se nekad zvao Svrljig, osnovano je istoimeno, šesto srpsko lovačko udruženje koje danas gazduje jednim od najbogatijih lovišta Srbije.

  (2) detaljnije
 • Lovacka-slava-svrljig-2014-KOSTA-Juzne-vesti.jpg

  Svrljiški lovci obeležili slavu

  Lovci svrljiškog Udruženja „Dr Milenko Hadžić“ svečanim ručkom i presecanjem slavskog kolača obeležili su danas lovačku slavu Sveti Jevstatije Plakida kojoj je prisustvovala i predsednica Opštine Jelena Trifunović.

  detaljnije