Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lovačko udruženje

  • Lov lovci KOSTA

    Blački lovci i ove godine organizuju manifestaciju "Vuku u pohode"

    Lovna manifestacija “Vuku u pohode” koju u Blacu organizuje lokalno Lovačko udruženje, ove godine održaće se u subotu, 27. januara, a krajnji rok za prijavu za učešće je 24. januar. Okupljanje lovaca je od 6:30 ispred Kulturnog centra “Drainac” u Blacu, a polazak u lov i svečano otvaranje je od 7 sati.

    detaljnije
  • medved

    Mrki medved snimljen kod Babušnice, hrani se medom iz košnica

    Sigurosna kamera na pčelinjaku u selu Raljin, na samo 14 km od Babušnice, snimila je mrkog medveda, a pretpostavka lovočuvarske službe je da se radi o mlađem medvedu, čiji tragovi su uočeni i prošle godine, ali tada nije bio snimljen. Predsednik Lovačkog društva iz Babušnice kaže da se na snimcima dokazuje da je izuzetno pametan - dolazi do košnice, otvori i izvuče samo 2, 3 rama, dok je prošle godine bilo razbacivanja i uništavanja košnica, što se više ne dešava.

    (19) detaljnije
  • Foto-lov bez granica

    "Foto-lov bez granica" za razvoj potencijala na srpsko-makedonskoj granici

    Osam čeka sa obe strane srpsko-makedonske gradnice, hranilišta i solišta neophodna za divljač prvi su rezultati projekta „Foto-lov bez granica” predstavljeni na konferenciji u Nišu. Jedan od glavnih ciljeva bio je razvoj foto-lovnog turizma, dok će u narednom periodu biti izgrađen i vizitorski centar, kao i drugi smeštajni kapaciteti.

    detaljnije
  • lovci

    Hajka na vuka, lisicu i šakala u subotu u Blacu

    Tradicionalna i jedna od najvećih lovnih međunarodnih manifestacija u Srbiji "Vuku u pohode" koju organizuje Lovačko udruženje Blace, održava u subotu 28. januara. Okupljanje lovaca je od 6 sati ispred Kulturnog centra “Drainac” u Blacu, a polazak u lov i svečano otvaranje je od 7 sati.

    (4) detaljnije
  • Bratislav Ćirković

    Nišlija Bratislav Ćirković ponovo na čelu Lovačkog saveza Srbije

    Za predsednika Lovačkog saveza Srbije ponovo je izabran Nišlija Bratislav Ćirković, koji je tu funkciju obavljao i poslednje četiri godine, odlučeno je na izbornoj skupštini. Negovanje tradicionalnog lovstva, uvažavanje mišljenja lovaca i poštovanje prema prirodi i divljači - neke su od ideja za koje kaže da se do sada zalagao i da će se zalagati i dalje.

    detaljnije
  • lov foto aleksandar kostic

    Odložena lovačka manifestacija u Blacu "Vuku u pohode"

    Tradicionalna i jedna od najvećih lovnih međunarodnih manifestacija u Srbiji "Vuku u pohode" koju svake godine organizuje Lovačko udruženje Blace, ove godine je otkazana. Iako je planirano da se organizuje 29. januara iz ovog Udruženja su zbog epidemiološke situacije i velikog broja zaraženih od virusa korona odlučili da se manifestacija ne održi.

    (1) detaljnije
  • uništene lubenice u Orljanu

    U selima kod Doljevca nešto uništava bostan, meštani veruju šakali ili divlje svinje

    "Biju li biju po lubenicama" - kažu meštani Orljana i Šarlinca kod Doljevca, ali ne znaju šta "bije" po njihovom bostanu i pravi ogromnu štetu već nedeljama, mada pretpostavljaju da su u pitanju šakali ili divlje svinje. Lovni stručnjaci iz ovog područja kažu da su vuk i šakal mesojedi i da uglavnom ne diraju lubenice, ali da su oštećenja čudna - premala za divlju svinju, a prevelika za zeca.

    (22) detaljnije
  • pas ker KOSTA

    Tri lovačka psa otrovana u Žitorađi, učestale i krađe kerova za koje se traži otkup

    Dva engleska setera i jedan gordon seter otrovani su u ograđenom prostoru u ataru opštine Žitorađa. Reč je o izuzetno vrednim psima, a policija traga za počiniocima. Iz lokalnog Lovačkog udruženja kažu da je i ranije bilo sličnih situacija, ali da je u skorije vreme učestala krađa kerova. Organizovane ekipe se sakriju dok se ker ne odmakne od vodiča u traganju, vežu ga, a posle nekog vremena se jave kao da su ih pronašli i traže par stotina evra za otkup, što pravdaju navodnim troškovima ishrane i čuvanja dok je pas bio kod njih.

    (7) detaljnije
  • divlja-svinja-flickr

    Novi slučajevi afričke kuge kod divljih svinja u okolini Pirota

    Kod pet divljih svinja, koje su članovi pirotskog lovačkog udruženja “Ponišavlje” odstrelili ili pronašli uginule u protekle dve nedelje, utvrđena je zaraza afričkom kugom, zbog čega je lov u reonima gde su se te jedinke nalazile zabranjen, a domaćinstvima koja čuvaju domaće svinje savetuje se oprez.

    (1) detaljnije
  • policija gužva

    Sindikat policije: Brojni razlozi da se rok za preregistraciju oružja produži

    Da je preregistracija oružja preskupa, te da građani masovno vraćaju oružje u policijskim stanicama jer nemaju novca i da se time stvaraju velike gužve, smatraju u Sindikatu policije i policijskih starešina, a zahtev da se produži preregistracija oružja poslali su i predsednku Vučiću. Predlog za pomeranje roka Skupštini Srbije podneli su i pojedini poslanici vladajuće većine.

    (10) detaljnije
  • oruzje puske foto aleksandar kostic

    Lovci traže produženje roka za preregistraciju oružja

    Rok za građane koji poseduju vatreno oružje da preregistruju i zamene svoje isprave ističe za 2 nedelje, a većina lovaca traži da se taj rok pomeri za najmanje godinu dana. Građani koji na vreme ne izvrše preregistraciju, suočiće se sa mogućim oduzimanjem oružja i novčanim kaznama. Inicijativu za produženje roka podneo je i narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić.

    (7) detaljnije
  • Šakal

    Lovci: Moguće da su šakali na obodu Niša, ali nisu opasni po ljude

    Predatori šakali svoje prirodno stanište pronašli su u okolini naseljenih mesta u potrazi za hranom, a predsednik Lovačkog društva Niš Bratislav Ćirković potvrđuje da je moguće da ih ima i u okolini niškog Aerodroma, gde su ih, prema pisanju medija, neki građani i videli.

    (2) detaljnije
  • Bratislav Ćirković

    Nišlija na čelu Lovačkog saveza Srbije

    Predsednik Lovačkog udruženja Niš i jedan od zaslužnih za nastanak Saveza jugoistočne Srbije Bratislav Ćirković, izglasan je za vodećeg čoveka ove organizacije na nivou čitave zemlje. Na ovoj funkciji zamenio je Dragana Šormaza, koji je bio na čelu Saveza dva mandata.

    (3) detaljnije
  • Lovacki savez jugoistočne Srbije foto Z.R. 5

    Izabrano rukovodstvo Lovačkog saveza jugoistočne Srbije

    Na Izbornoj skupštini u Gadžinom Hanu za predsednika nedavno formiranog Saveza izabran je Piroćanac Zoran Aleksić, dok će njegov zamenik biti Zlatimir Rašić iz Svrljiga. Sekretar Saveza koji okuplja više od 10.000 lovaca i 22 lovačka udruženja biće Nišlija Bratislav Ćirković, a Skupštinu će voditi Ivan Đorđević iz Leskovca.

    (3) detaljnije
  • lovci-b.c

    Osnovan Lovački savez jugoistočne Srbije

    Više od 10.000 lovaca i 26 lovačkih udruženja sada je objedinjeno u jedinstveni Lovački savez jugoistočne Srbije, a kako kažu u savezu to bi trebalo da donese i neke bolje uslove za sve lovce i bude njihov servis.

    (1) detaljnije
  • Gađanje glinenih golubova

    Strelci iz cele Srbije gađali na takmičenju u Nišu

    Na strelištu “Malča”, nedaleko od Niša, najbolji strelci u Srbiji su se takmičili u disciplini gađanje glinenih golubova. Organizatori kažu da je ovo bilo jedno od boljih takmičenja održanih u ovom gradu, a u ekipnom plasmanu, treće mesto osvojile su Nišlije.

    detaljnije
  • lovac

    Uhvaćen u krivolovu u ataru sela Oreovac

    Članovi Lovačkog udruženja Niš uz pomoć policije uhvatili su, kako kažu, dva muškarca u krivolovu dok su čekali divlju svinju u šumi nedaleko od niškog sela Oreovac. Kako kažu u Lovačkom udruženju, lov na divlje svinje trenutno nije dozvoljen, sem u njivama gde nanose štetu biljkama.

    (4) detaljnije
  • decaci-i-lovci-B.C

    Niški lovci i policija spasili 6 dečaka iz smetova

    Dečaci stari od 8 do 14 godina iz Huma i Gornjeg Komrena nadomak Niša po badnjak su pošli još 5. januara, ali zbog velikih smetova nisu mogli da se vrate kući, pa su sutradan, na Badnji dan, posle višesatnog probijanja po njih došli lovci i policija.

    (1) detaljnije
  • srna-Stefan-Pasic

    Čopor pasa rastrgao lane i teško izujedao srnu

    Bežeći iz obližnje šume od čopora pasa lutalica, srna i lane dojurili su do kapije jedne kuće u niškom selu Lalinac, gde su ih psi sustigli, rastrgli lane, a umalo i srnu koja je štitila svoje mladunče.

    (18) detaljnije
  • Lov-Svrljig-KOSTA.JPG

    Više od 400 lovaca na Saboru u Svrljigu

    Lovci iz cele Srbije, ali i gosti iz Bugarske i Makedonije učestvovali su na Saboru lovaca koji je u Svrljigu održan 8. put. I pored do sada najviše susreta sa vukovima na celom terenu, predator je imao više sreće od lovaca.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: