Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lozni Kalem

  • Sportski centar FSS

    Projekat "Mini-Pazova": Grad Niš i FSS osnivaju firmu sa kapitalom od 5,6 miliona evra

    Na prostoru kod nedovršenog akva-parka, u blizini Niške Banje, trebalo bi da na 67.701 kvadratnom metru, bude napravljen Sportski centar Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije kojim će upravljati novo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano zajedničkim kapitalom Grada Niša i Fudbalskog saveza Srbije. Grad Niš daje građevisnko zemljište tržišne vrednosti 2,6 miliona evra, a FSS novčani ulog od 3 miliona evra koje treba da uplati do 15. maja 2028. godine.

    detaljnije
  • akva park niš

    Kompaniji braće Karić "BK Tesla" dve lokacije u Nišu

    Grad Niš potpisao je Memorandum o razumevanju sa kompanijom "BK Tesla" i to još 2020. godine, što je tek sada objavljeno u Službenom listu, čime su i zvanično demantovani navodi gradonačelnice Niša da porodica Karić neće graditi u Nišu, s obzirom da su im već predodređene dve lokacije.

    (20) detaljnije
  • Akva park

    Završava se jedan bazen na akva parku u Nišu

    Uveliko su u toku radovi na izgradnju akva parka i trenutno se radi na zatvorenom i rekreativnom bazenu, lenjoj reci, mašinskoj sali, letnjem ulazu, a prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušana Radivojevića, uskoro će biti završen bazen sa talasima. Grad je obezbedio novac za izgradnju gasovoda, a očekuje se da kako radovi odmiču, interesovanje investitora za taj deo grada raste.

    (8) detaljnije
  • lozni kalem

    Grad Niš traži privatnog partnera za izgradnju EXPO centra

    Skoro četiri godine nakon najave da će Niš dobiti EXPO centar na Loznom kalemu, izgradnja još nije počela. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je prostor komunalno opremljen i da je gotova sva tehnička dokumentacija, ali da Grad sada traži privatnog partnera za izgradnju.

    (12) detaljnije
  • lozni kalem

    Izgled niškog EXPO centra biće poznat početkom naredne godine

    Kako će izgledati niški EXPO centar koji bi trebalo da se gradi na Loznom kalemu kod Niške Banje, biće poznato nakon što bude sproveden nagradni konkurs za idejno rešenje koji je raspisala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP). Otvaranje ponuda zakazano je za 17. januar naredne godine.

    (4) detaljnije
  • akva park

    Grad Niš ili odustaje od akva-parka ili ga sam gradi

    S obzirom na to da nema zainteresovanih investitora za gradnju akva-parka na Loznom kalemu, Grad mora da razmotri šta dalje sa ovim projektom i lokacijom, a načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte - KLERP Milan Ranđelović, kaže da su mogućnosti da se odustane od gradnje vodenog parka, ali i da ukoliko se proceni da je neophodan turistički sadržaj, Grad može da postane investitor.

    (12) detaljnije
  • akva park

    Niko se nije se javio na poziv da gradi akva-park u Nišu

    Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akva-park na Loznom kalemu propala je, jer kako kažu u Sekretarijatu za imovinsko pravne poslove, nije bilo zainteresovanih investitora.

    (14) detaljnije
  • akva park

    Niš napokon raspisao poziv za gradnju akva-parka na Loznom kalemu

    Posle skoro decenije od kada su objavljivani prvi pozivi za prodaju zemljišta na Loznom kalemu za gradnju akva-parka, raspisan je javni poziv za investitore koji bi da grade ovaj sadržaj kod Niške Banje. Kakav će biti epilog novog pokušaja da se nađe graditelj vodenog parka u Nišu, znaće se 10. decembra, do kada se prikupljaju ponude.

    (5) detaljnije
  • akva park

    Javni poziv za izgradnju akva-parka u Nišu u poslednji čas

    Kako do novembra važi odobrenje Vlade Srbije na elaborat o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu, javni poziv koji se već duže vreme prolongira, trebalo bi da bude raspisan tokom ovog meseca. Posle pisma o namerama sa crnogorskom kompanijom, pisanja elaborata, traženja odobrenja za otuđenje zemljišta, Niš hvata poslednji voz da nađe investitora koji će da gradi vodeni park kod Niške Banje.

    (5) detaljnije
  • Lozni kalem

    Najavljena gradnja EXPO centra kod Niške Banje

    Na površini od oko 4 hektara na Loznom kalemu kod Niške Banje u planu je izgradnja EXPO centra, odnosno kongresnog i sajamskog prostora, koji bi, prema rečima Milana Ranđelovića, načelnika KLERP-a, trebalo da podigne i turistički kapacitet Niške Banje i Niša. Veći deo troška za izradu projektne dokumentacije, koji je skoro 80.000 evra, platiće građani Niša.

    (7) detaljnije
  • Otvaranja fabrika IMI Vucic Bulatovic

    Otvorena fabrika "IMI" na Loznom kalemu kod Niške Banje

    Bez velike gužve i pompe, kakva je postala uobičajena u ovakvim prilikama, s obzirom na to da je vrpcu presekao predsednik Aleksandar Vučić, otvorena je još jedna fabrika u Nišu. Reč je o "IMI"-ju, filipinskoj fabrici za elektronske auto-komponente, koja će, prema najavama, zaposliti 1.250 radnika i nalazi se na Loznom kalemu kod Niške Banje.

    (27) detaljnije
  • akva-park

    Niški "predizborni" akva-park još nema ko da gradi

    Iako je memorandum o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu potpisan pre dve godine i to samo par dana pred glasanje na lokalnim izborima u Nišu, a to je bilo jedno od udarnih predizbornih obećanja ove vlasti, crnogorska firma koja je bila vrlo zainteresovana da gradi na ovom prostoru, kako kaže gradski većnik za privredu Mihajlo Zdravković, trenutno ne želi da zida vodeni park blizu Niške Banje i neizvesno je da li će on uopšte i biti izgrađen.

    (10) detaljnije
  • akva-park

    Oglas za akva-park nije raspisan ni 4 meseca od obećanja gradonačelnika

    Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović pre više od 4 meseca tvrdio da će “narednih dana” biti raspisan javni poziv za izbor investitora koji će graditi dugo najavljivani akva-park na Loznom kalemu, to se još nije desilo, a kao razlog navodi to što je falio “jedan papir” i ponovo najavljuje da će se to dogoditi “u najskorijem roku”.

    (9) detaljnije
  • Akva-park

    Opozicija kaže da se odustalo od akva-parka, niška vlast najavljuje poziv za investitore

    Planovi generalne regulacije koji su danas prošli i nišku Skupštinu, izazvali su različite reakcije u javnosti. Opozicija čak tvrdi da je vlast odustala od gradnje akva-parka na Loznom kalemu u Nišu, dok gradonačelnik Darko Bulatović najavljuje da će uskoro biti raspisan javni poziv za investitore.

    (9) detaljnije
  • akva park

    Vlada odobrila izgradnju akva-parka u Nišu, januara poziv za investitore

    Da će Niš dobiti akva-park na Loznom kalemu sve je izvesnije, jer je za otuđenje parcele stiglo odobrenje Vlade Srbije. Do kraja januara bi, prema najavama iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER), trebalo da bude raspisan poziv investitorima.

    (17) detaljnije
  • Lozni kalem fabrika IMI

    Gradonačelnik Niša najavio konkurs za inženjere u fabrici “IMI”

    Na Loznom kalemu, nedaleko od Niške Banje, u toku je izgradnja fabrike “IMI”, koja bi trebalo da bude završena do juna sledeće godine, ali će prvi konkurs za zapošljavanje inženjera, kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, biti otvoren već početkom proleća. Ipak, on nije mogao da odgovori i kolike će plate imati radnici ove fabrike.

    (4) detaljnije
  • akva park

    Niški akva-park "na čekanju" zbog odobrenja Vlade

    Iako je gradska vlast planirala da javni poziv za investitore zainteresovane za izgradnju godinama najavljivanog akva-parka bude raspisan ovog leta, to do danas nije učinjeno, pa se i dalje ne zna ko će i da li će uopšte biti izgrađen. Gradski većnik Mihajlo Zdravković objašnjava da se još čeka saglasnost Vlade Srbije.

    (8) detaljnije
  • Lozni kalem

    Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

    Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad će, prema najavama, do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akva-park, kao i hala filipinske kompanije “IMI”, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

    (9) detaljnije
  • imi

    Filipinski “IMI” planira da zaposli 1.500 radnika u Nišu

    “IMI” je u danima kada je otvoren pogon “Leonija”, a “Cumtobel” započeo izgradnju svoje fabrike, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju svjih hala na LOznom kalemu. U ovoj kompaniji kažu da će fabrika u Nišu biti završena do jula naredne godine.

    (16) detaljnije
  • pare

    Umesto za sređivanje ulice, pare idu u niške “zone za investitore”

    Pare za sređivanje vodovodne i kanazlizacione mreže i prilaznih puteva u Ulici Ivana Milutinovića kod Stočnog trga u Nišu, biće preusmerene za izgradnju infrastrukture u industrijskim zonama na Loznom kalemu, ali i u bivšem Vinogradarskom institutu. Većnik Miloš Milošević kaže da se radi o 35 miliona dinara.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: