Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lozni Kalem

 • lozni kalem

  Grad Niš traži privatnog partnera za izgradnju EXPO centra

  Skoro četiri godine nakon najave da će Niš dobiti EXPO centar na Loznom kalemu, izgradnja još nije počela. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je prostor komunalno opremljen i da je gotova sva tehnička dokumentacija, ali da Grad sada traži privatnog partnera za izgradnju.

  (12) detaljnije
 • lozni kalem

  Izgled niškog EXPO centra biće poznat početkom naredne godine

  Kako će izgledati niški EXPO centar koji bi trebalo da se gradi na Loznom kalemu kod Niške Banje, biće poznato nakon što bude sproveden nagradni konkurs za idejno rešenje koji je raspisala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP). Otvaranje ponuda zakazano je za 17. januar naredne godine.

  (4) detaljnije
 • akva park

  Grad Niš ili odustaje od akva-parka ili ga sam gradi

  S obzirom na to da nema zainteresovanih investitora za gradnju akva-parka na Loznom kalemu, Grad mora da razmotri šta dalje sa ovim projektom i lokacijom, a načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte - KLERP Milan Ranđelović, kaže da su mogućnosti da se odustane od gradnje vodenog parka, ali i da ukoliko se proceni da je neophodan turistički sadržaj, Grad može da postane investitor.

  (12) detaljnije
 • akva park

  Niko se nije se javio na poziv da gradi akva-park u Nišu

  Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akva-park na Loznom kalemu propala je, jer kako kažu u Sekretarijatu za imovinsko pravne poslove, nije bilo zainteresovanih investitora.

  (14) detaljnije
 • akva park

  Niš napokon raspisao poziv za gradnju akva-parka na Loznom kalemu

  Posle skoro decenije od kada su objavljivani prvi pozivi za prodaju zemljišta na Loznom kalemu za gradnju akva-parka, raspisan je javni poziv za investitore koji bi da grade ovaj sadržaj kod Niške Banje. Kakav će biti epilog novog pokušaja da se nađe graditelj vodenog parka u Nišu, znaće se 10. decembra, do kada se prikupljaju ponude.

  (5) detaljnije
 • akva park

  Javni poziv za izgradnju akva-parka u Nišu u poslednji čas

  Kako do novembra važi odobrenje Vlade Srbije na elaborat o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu, javni poziv koji se već duže vreme prolongira, trebalo bi da bude raspisan tokom ovog meseca. Posle pisma o namerama sa crnogorskom kompanijom, pisanja elaborata, traženja odobrenja za otuđenje zemljišta, Niš hvata poslednji voz da nađe investitora koji će da gradi vodeni park kod Niške Banje.

  (5) detaljnije
 • Lozni kalem

  Najavljena gradnja EXPO centra kod Niške Banje

  Na površini od oko 4 hektara na Loznom kalemu kod Niške Banje u planu je izgradnja EXPO centra, odnosno kongresnog i sajamskog prostora, koji bi, prema rečima Milana Ranđelovića, načelnika KLERP-a, trebalo da podigne i turistički kapacitet Niške Banje i Niša. Veći deo troška za izradu projektne dokumentacije, koji je skoro 80.000 evra, platiće građani Niša.

  (7) detaljnije
 • Otvaranja fabrika IMI Vucic Bulatovic

  Otvorena fabrika "IMI" na Loznom kalemu kod Niške Banje

  Bez velike gužve i pompe, kakva je postala uobičajena u ovakvim prilikama, s obzirom na to da je vrpcu presekao predsednik Aleksandar Vučić, otvorena je još jedna fabrika u Nišu. Reč je o "IMI"-ju, filipinskoj fabrici za elektronske auto-komponente, koja će, prema najavama, zaposliti 1.250 radnika i nalazi se na Loznom kalemu kod Niške Banje.

  (27) detaljnije
 • akva-park

  Niški "predizborni" akva-park još nema ko da gradi

  Iako je memorandum o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu potpisan pre dve godine i to samo par dana pred glasanje na lokalnim izborima u Nišu, a to je bilo jedno od udarnih predizbornih obećanja ove vlasti, crnogorska firma koja je bila vrlo zainteresovana da gradi na ovom prostoru, kako kaže gradski većnik za privredu Mihajlo Zdravković, trenutno ne želi da zida vodeni park blizu Niške Banje i neizvesno je da li će on uopšte i biti izgrađen.

  (10) detaljnije
 • akva-park

  Oglas za akva-park nije raspisan ni 4 meseca od obećanja gradonačelnika

  Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović pre više od 4 meseca tvrdio da će “narednih dana” biti raspisan javni poziv za izbor investitora koji će graditi dugo najavljivani akva-park na Loznom kalemu, to se još nije desilo, a kao razlog navodi to što je falio “jedan papir” i ponovo najavljuje da će se to dogoditi “u najskorijem roku”.

  (9) detaljnije
 • Akva-park

  Opozicija kaže da se odustalo od akva-parka, niška vlast najavljuje poziv za investitore

  Planovi generalne regulacije koji su danas prošli i nišku Skupštinu, izazvali su različite reakcije u javnosti. Opozicija čak tvrdi da je vlast odustala od gradnje akva-parka na Loznom kalemu u Nišu, dok gradonačelnik Darko Bulatović najavljuje da će uskoro biti raspisan javni poziv za investitore.

  (9) detaljnije
 • akva park

  Vlada odobrila izgradnju akva-parka u Nišu, januara poziv za investitore

  Da će Niš dobiti akva-park na Loznom kalemu sve je izvesnije, jer je za otuđenje parcele stiglo odobrenje Vlade Srbije. Do kraja januara bi, prema najavama iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER), trebalo da bude raspisan poziv investitorima.

  (17) detaljnije
 • Lozni kalem fabrika IMI

  Gradonačelnik Niša najavio konkurs za inženjere u fabrici “IMI”

  Na Loznom kalemu, nedaleko od Niške Banje, u toku je izgradnja fabrike “IMI”, koja bi trebalo da bude završena do juna sledeće godine, ali će prvi konkurs za zapošljavanje inženjera, kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, biti otvoren već početkom proleća. Ipak, on nije mogao da odgovori i kolike će plate imati radnici ove fabrike.

  (4) detaljnije
 • akva park

  Niški akva-park "na čekanju" zbog odobrenja Vlade

  Iako je gradska vlast planirala da javni poziv za investitore zainteresovane za izgradnju godinama najavljivanog akva-parka bude raspisan ovog leta, to do danas nije učinjeno, pa se i dalje ne zna ko će i da li će uopšte biti izgrađen. Gradski većnik Mihajlo Zdravković objašnjava da se još čeka saglasnost Vlade Srbije.

  (8) detaljnije
 • Lozni kalem

  Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

  Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad će, prema najavama, do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akva-park, kao i hala filipinske kompanije “IMI”, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

  (9) detaljnije
 • imi

  Filipinski “IMI” planira da zaposli 1.500 radnika u Nišu

  “IMI” je u danima kada je otvoren pogon “Leonija”, a “Cumtobel” započeo izgradnju svoje fabrike, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju svjih hala na LOznom kalemu. U ovoj kompaniji kažu da će fabrika u Nišu biti završena do jula naredne godine.

  (16) detaljnije
 • pare

  Umesto za sređivanje ulice, pare idu u niške “zone za investitore”

  Pare za sređivanje vodovodne i kanazlizacione mreže i prilaznih puteva u Ulici Ivana Milutinovića kod Stočnog trga u Nišu, biće preusmerene za izgradnju infrastrukture u industrijskim zonama na Loznom kalemu, ali i u bivšem Vinogradarskom institutu. Većnik Miloš Milošević kaže da se radi o 35 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • Akva-park

  "Italnis" ponovo zainteresovan za gradnju akva-parka u Niškoj Banji

  Kompanija “Italnis” sa kojom je 2013. raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, ponovo je zainteresovana za gradnju akva-parka na ovoj lokaciji. Prema najavama predstavnika ove kompanije Bojana Stanisavljevića, koja je bila deo "Zamparini grupe", oni će se učestvovati u javnom pozivu za ustupanje zemljišta, ali sa novim partnerima. 

  (11) detaljnije
 • Akva-park

  Niška vlast odlučila da besplatno ustupi parcelu za gradnju akva-parka

  Godinama najavljivan akva-park na Loznom kalemu bi, sudeći po novoj odluci Gradskog veća, uskoro mogao da postane stvarnost. Završen je elaborat o ustupanju 5,4 hektara na ovoj lokaciji, a ukoliko Vlada Srbije da zeleno svetlo, krajem juna bi mogao da bude raspisan javni oglas na koji bi trebalo da se jave potencijalni investitori.

  (10) detaljnije
 • mikica

  DS: Vlast umesto turizma, u Niškoj Banji razvija neisplativu industriju

  Odluka Grada da se filipinskoj fabrici  “Cooperatief IMI Europe” za oko 2 miliona evra proda zemljište u blizini Niške Banje ekonomski je neisplativa, a sam rad fabrike potencijalno opasan za životnu sredinu, smatraju u niškoj Demoktratskoj stranci.

  (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

SNS Gondola! To nam treba.

Ivan Jović čitalac

Tekst: Poznata sudbina Vrežinskog mosta, biće srušen i novi neće biti izgrađen [anketa]