Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

M univerzal tim

  • m univerzal

    Inspekcija: Firma koja se bavila ugostiteljstvom, pa krpila niške ulice, nije poštovala prava trudnica

    Poslednji izveštaj Inspekcije rada pokazao je da niška firma M Univerzal Tim, koja se bavila ugostiteljstvom i pred raspisivanje javne nabavke za krpljenje udarnih rupa u Nišu počela da se bavi izgradnjom, nije isplaćivala plate trudnicama i porodiljama i nije dostavljala potvrde o godišnjim prihodima.

    (9) detaljnije
  • bulevar

    Bulevar heroja sa Košara tokom večeri privremeno asfaltiran

    Premda su predstavnici gradske vlasti pre samo nekoliko dana tvrdili da je Bulevar heroja sa Košara u Nišu završen po projektu, ali da nije pušten u saobraćaj jer je ostao neasfaltiran deo puta, zbog naknadne odluke da se na proleće tu izgradi kružni tok, radnici su sinoć ipak asfaltirali tih stotinak metara. Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević sada kaže da je to privremeno rešenje.

    (21) detaljnije
  • bulevar heroja sa košara

    Poluasfaltirana kaljuga umesto Bulevara heroja sa Košara u Nišu

    Potpuno sređen Bulevar heroja sa Košara, kako je gradska vlast obećavala, Niš je trebalo da dobije septembra ove godine, pošto su propala prvobitna obećanja za kraj 2017. Dva meseca nakon drugog obećanog roka, umesto po savremenom kolovozu, građani voze po rupama, polovično asfaltiranom i nebezbednom putu. U Direkciji za izgradnju kažu da su oni “samo nadzorni organ”, a iz Ministarstva privrede, koje je investitor, zasad nema odgovora zašto sve nije završeno na vreme.

    (12) detaljnije
  • udarne rupe

    Više para za krpljenje udarnih rupa u Nišu, opet se traži najjeftiniji izvođač

    Za razliku od prethodne dve godine, kada je za saniranje udarnih rupa na gradskim i seoskim putevima, bilo planirano 192 miliona dinara bez PDV, sada će Nišlije "krpljenje" ulica u 2019. i 2020. godine platiti do 200 miliona. Međutim, kao i prethodnog puta i sada je tender raspisan tako da favorizuje najnižu cene, a ne kvalitet.

    (4) detaljnije
  • darko bulatovic

    Bulatović "zaboravio" da za sporne firme koje "krpe" ulice zna već više od godinu dana

    Dok je gradonačelnik Niša Darko Bulatović pre dve nedelje tvrdio da nije upoznat sa time da firma "M univerzal tim" koja "krpi" niške ulice ugovore koje ima sa Gradom zalaže kod privatnika, dokumentacija u koju su novinari imali uvid, pokazuje da se Bulatović ovim problemom bavio još 2016. godine. Pored toga, većnik Miloš Milošević kaže da je “sve po zakonu”, jer “firma u vreme zaloga nije bila u blokadi”, iako je u to vreme račun "M univerzala" već 16 dana bio blokiran.

    (22) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: