Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Marčelo

  • Dom kulture Aleksinac

    Tribina "Dokle više" u sredu u Aleksincu

    Pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo, studentkinja i aktivistkinja "Kreni-promeni" Anđelija Stanimirović, programski menadžer NKD Tadija Mitić i student Dimitrije Dimić iz "Studenti protiv nasilja" govoriće sutra, 13. decembra ispred Doma kulture u Aleksincu, na tribini kampanje "Dokle više".

    detaljnije
  • Marčelo (1)

    Veče repa, roka i popa u Nišu - nastupili Marčelo, "M.O.R.T" i Tijana Bogićević

    Koncertima Marčela, benda M.O.R.T. i Tijane Bogićević održan je sinoć u Nišu još jedan petak za “sve muzičke ukuse”. Nišlije su imale prilike da čuju “žestoki” pank-bluz, pop muziku, kao i angažovani rep, a Marčelo je tu priliku iskoristio i da pozove Nišlije na tribinu “ProGlasa” koja će biti održana u nedelju, 10. decembra, ali i na glasanje 17. decembra.

    detaljnije
  • IG story copy (1)

    Marčelo sa bendom ponovo nastupa u Nišu

    Nakon uspešnog nastupa na festivalu "Dođi na amfi" liričar i reper Marko Šelić Marčelo zajedno sa svojim bendom ponovo će nastupiti u Nišu u petak, 8.decembra, u O2 Event klubu Oxygen sa početkom u 21 sat, a karte za koncert od danas su u prodaji.

    detaljnije
  • JLM_8230

    Festival “Dođi na amfi” okupio ljubitelje hip-hopa u Nišu [foto-galerija]

    Prve večeri niškog Festivala ulične umetnosti "Dođi na amfi" nastupili su italijanski izvođač Drip Dealers, niški dvojac BCrew, Furio Đunta, Demonio, zatim Kendi i Aristokrata, a program je zatvorio Marčelo. Večeras nastupaju Portugalac Corvo, trojac iz Niša Ding Dong, crnogorski sastav Who See, Smoke Mardeljano i DJ Mrki, a festival zatvara DJ Bokey “Outro”.

    detaljnije
  • Dođi na amfi, prvo veče: Foto: Vanja Keser

    Pola veka hip-hop kulture u Nišu uz Smoke Mardeljana, Marčela i “Who See”

    Festival hip-hop kulture " Dođi na amfi " održaće se po 12. put u petak, 21. i subotu 22. jula na amfiteatru na Nišavi. Program će obuhvatiti crtanje grafita, takmičenje u basketu 1 na 1, plesne nastupe, neafirimsane izvođače, kao i glavni muzički program, koji će predvoditi Smoke Mardeljano, Marčelo, " Who See" i " BCREW" .

    (7) detaljnije
  • marčelo2 (1)

    Marčelo u "15 minuta": Svrha borbe je tvoj neizdrž pred nepravdom

    Zbog toga što je cilj angažovane umetnosti da ponešto menja, pisac, kolumnista i reper Marko Šelić Marčelo kaže da se mora priznati poraz, jer kao društvo nismo mnogo uradili. U jeku mnogih malih borbi građana, gde se različite grupe bore za svoja prava, Marčelo poručuje da nas sve čeka lekcija saosećanja i zajedništva, kao i da je svrha borbe "neizdrž" čoveka pred nepravdom, a ne zagarantovana pobeda.

    (1) detaljnije
  • Marcelo-5

    Marčelo nastupa u Nišu 31. januara

    Poslednji dan u prvom mesecu 2020. godine niška publika moći će da provede na koncertu Marka Šelića Marčela, koji će ponovo nastupiti u klubu "Feedback" sa svojim "Napetim triom".

    (3) detaljnije
  • knjige

    Praznična štiva po preporuci Marčela, Karanovića i Stojiljkovića

    Domaći pisci i futuristički romani našli su se u top 5 po izboru pisca i muzičara Marka Šelića Marčela, dok niški pesnik Zvonko Karanović “u svom stilu” preporučuje da se tokom praznika čita poezija, američki klasici, memoari i priče. Na listi prazničnih štiva niškog književnika Dejana Stojiljkovića našli su se omiljena knjiga njegove ćerke, pripovetke Lazara Ristovskog, kao i Marčelovi romani koje je i sam uređivao.

    (5) detaljnije
  • Marčelo

    “Moramo da menjamo sistem, a ne samo vladajuću stranku”

    Pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo je u Nišu promovisao novi roman "Higijena nesećanja", a osim priče o knjizi, dotakao se i aktuelnog stanja u društvu koji je poredio sa nekom vrstom “okupacije” i ocenio da iz toga može da se izađe samo “kulturnom blokadom institucija” koje ne rade svoj posao, ali i menjanjem sistema, a ne samo vladajuće stranke.

    (8) detaljnije
  • markoselic.jpg

    Marčelo nastupa u Nišu

    U petak 6. marta od 22 sata u niškom klubu “Feedback” nastupiće reper Marko Šelić Marčelo koji će pored starih premijerno izvesti i numere sa najnovijeg albuma “Napet šou”.

    detaljnije
  • marchelo.jpg

    Marčelo promoviše "Napet šou" u Nišu

    U subotu, 29. novembra u knjižari “Delfi” u Voždovoj ulici u Nišu, pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo potpisivaće svoju novu knjigu i album “Napet šou”.

    (6) detaljnije
  • Koncert Marčela u klubu Feedback

    Rođendanska fešta Marčela u "Fidbeku"

    Niški klub „Fidbek“ sinoć je ugostio poznatog repera i poetu, Marka Šelića Marčela koji je sa sastavom „Iskaz“ održao prvi od dva rođendanska koncerta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: