Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Marina Adamović

 • marina

  “Parada opstanka” za pomoć obolelima i ukazivanje na sporost RFZO

  Niška humanitarka Marina Adamović organizovaće 7. jula u Nišu “Paradu opstanka” na koju poziva građane da kratkom šetnjom ukažu donosiocima zakona, kako piše Adamovićeva, na sporost, škrtost i bezvoljnost Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. Pozvala je sve tada da daju priloge, a poseban poziv je uputila predstavnicima vlasti.

  detaljnije
 • Marina Adamović prikuplja pomoć

  Marina Adamović zatvorila "Banku dobročinstva" nakon još jedne pljačke

  Niška humanitarka Marina Admović, koja se godinama bavi prikupljanjem novca za one kojima je pomoć najpotrebnija, kako sama kaže, ponovo je opljačkana. Pošto ovo nije prvi put da se tako nešto dešava, rešila je da zatvori "Banku dobročinstva", u kojoj se do sada bavila humanitarnim radom i pomagala svojim sugrađanima.

  (16) detaljnije
 • Ponovo obijena Banka dobročinstva

  Ponovo obijena “Banka dobročinstva” u Obrenovićevoj

  Humanitarni kutak u Obrenovićevoj ulici u Nišu, u kome boravi Marina Adamović i prikuplja novac za sve kojima je potrebno lečenje, noćas je ponovo obijena. Na sreću, kaže, u ponedeljak je uplatila oko 20.000 dinara, pa u “Banci dobročinstva” nije ostalo mnogo novca, ali je uplašena. U policiji kažu da traže lopova.

  (6) detaljnije
 • Protesti Niš

  Na večerašnjem protestu protiv diktature najavljena humanitarna akcija

  Od 18 sati biće održan još jedan protest Nišlija nezadovoljnih politikom vladajuće koalicije, stanjem u medijima i ostalim segmentima države. Kako su najavili uglavnom mladi učesnici protesta, večeras će donirati novac u "Banku dobročinstva" u Obrenovićevoj ulici.

  detaljnije
 • Policija pronašla i identifikovala lopova; foto: Marina Adamović

  “Banku dobročinstva” u centru Niša obio maloletnik

  Lopova koji je noćas obio i ukrao novac iz lokala humanitarke Marine Adamović, niška policija je pronašla i identifikovala, a u Višem javnom tužilaštvu kažu da je u pitanju maloletno lice, što znači da on ima manje od 14 godina. Tužilac se, kažu u policiji, izjasnio da je u pitanju “teška krađa”.

  (3) detaljnije
 • Uviđaj u toku; foto: Marina Adamović

  Obijena Marinina "Banka dobročinstva" u Obrenovićevoj

  Vrata na kiosku poznate niške humanitarke Marine Adamović, u kome sakuplja novac za pomoć obolelima, obijena su noćas, kaže, a ona zasad ne zna koliko je para ukradeno. U niškoj policiji kažu da su imali prijavu jutros oko 7 sati i da je uviđaj trenutno u toku.

  (14) detaljnije
 • Marina dobila sklonište u Obrenovićevoj; foto: Opština Medijana, S. Đ.

  Niška humanitarka dobila „krov nad glavom“

  Nakon više od godinu i po dana od kada je tražila sklonište u centru grada, a dva meseca od kada su radovi na izgradnji „Banke dobročinstva“ počeli, humana Nišlijka Marina Adamović dobila je sklonište u Obrenovićevoj ulici u Nišu u kome će, kako kaže, moći duže i više da radi za one kojima je neophodna pomoć.

  (2) detaljnije
 • Kaže da će do večeras dobiti svoj prostor; foto: Marina Adamović

  Marina Adamović dobija svoju „Banku dobročinstva“

  Vetar, kiša i hladnoća sa kojom se svakodnevno suočavala prikupljajući humanitarne priloge, uskoro bi trebalo da postanu prošlost za humanu Nišlijku Marinu Adamović, jer je u Obrenovićevoj ulici u centru Niša počelo postavljanje skloništa koje će, kako kaže, do kraja dana biti završeno.  

  (8) detaljnije
 • Marina Adamović prikuplja pomoć

  Marina do decembra bez skloništa

  Stari rokovi koje su odredili rukovodstvo Opštine Medijana i sam premijer Vučić do kada bi niška humanitarka Marina Adamović trebalo da dobije sklonište kako bi mogla da prikuplja donacije za bolesne, ponovo su prolongirani. Iz Opštine najavljuju da će kućica biti završena za petnaestak dana.

  (4) detaljnije