Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Medijska pismenost

  • Daljinski

    U Nišu počinje nedelja medijske pismenosti

    Izložba koja će pokazati kako samo jedan natpis menja kontekst neke fotografije, ali i projekcija filma o važnosti slobode medija, kao i ulične akcije, diskusije i gradski forum, najavljuju iz “Media centra”, biće organizovani od 25. oktobra do 1. novembra na nekoliko lokacija u Nišu, u okviru nedelje medijske pismenosti.

    detaljnije
  • Bioskop Cinema

    Predavanje u EU-info kutku o "čitanju" filmova

    Kako iščitavati i analizirati simbole, metafore, greške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima, ali i kako čitati medijske izveštaje - samo su neka od pitanja na koja će odgovore ponuditi austrijski stručnjak za medije i filmsku režiju Gudrun Joler, na predavanju u sredu u niškom EU-info kutku.

    (1) detaljnije
  • Branislav Bane Trifunović

    Da li verujete medijima?

    Ustav i zakoni garantuju nezavisnost uređivačke politike spskih medija, zabranu cenzure i autocenzure, govora mržnje i širenja lažnih informacija. Da li je tako u realnosti? Šta o ovome misle sagovornici emisije "Moje pravo" možete pogledati u 11. epizodi serijala. Specijalni gost je glumac Branislav Trifinović.

    (4) detaljnije
  • Novinari

    Edukacija o medijima skroz zapostavljena

    Dok stručnjaci smatraju da je medijska pismenost ključna za život u 21. veku, u toku školske godine đaci u Nišu samo 4 časa posvete toj temi.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: