Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Međunarodno takmičenje

  • Prvak države u kategoriji do 84 kg

    Pirotski karatista "juri" normu za Olimpijske igre

    Među 50 najboljih svetskih karatista na turniru Premijer lige ove nedelje u Parizu, naći će se i pirotski karatista Uroš Mijalković, a njegov trener Nenad Đorđević očekuje dobar rezultat i napredak na rang listi. Mijalković se trenutno nalazi na 45. mestu svetske rang liste, a njegov trener očekuje ulazak u top 10.

    detaljnije
  • Učenici osvojili 3. mesto

    Pirotski osnovci dobili nagradu za mini-film

    U konkurenciji preko 90 videa koji su snimili učenici osnovnih škola iz različitih delova sveta, mini-film đaka Osnovne škole "8. septembar" iz Pirota zauzeo je 3. mesto. Njihov video najpre se našao u užem izboru od 15 snimaka, da bi ga profesori sa univerziteta u Kembridžu i Oksfordu izabrali za trećeplasirani.

    detaljnije
  • Plivanje

    Skoro 500 plivača na mitingu "Sveti Nikola", Nišlija oborio državni rekord

    Takmičari iz Grčke, Malte, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije nadmetali su se ovog vikenda na bazenu "Čair", na plivačkom mitingu "Sveti Nikola". Ekipni pobednik bio je beogradski 11. april, a i organizator PK Sveti Nikola ima čime da se pohvali - Bogdan Mitić iz ovog kluba oborio je državni rekord do 10 godina u disciplini 200 m delfin stilom.

    (1) detaljnije
  • Uroš Živković boks

    Karte za "Zlatnog kik-boksera" u prodaji, deo novca se donira

    U dva dela biće podeljena manifestacija "Zlatni kik-bokser", koja se održava u hali "Čair" u subotu, 14. decembra - "šampioni iz Niša" i "svetski šampioni". Ulaznici su u prodaji, a organizatori poručuju da će deo prihoda od njihove prodaje ići u humanitarne svrhe.

    (1) detaljnije
  • Novak Radulović profesionalni pojas

    Radulović izgubio od Dagestanca na "Megdanu 21. veka"

    Sudijskom odlukom, pobeda u borbi između Nišlije Novaka Radulovića i Ramazana Razakova pripala je Rusu, ali u Kik-boks klubu Niš kažu da je Radulović pridobio simpatije publike, te da se nada skorom revanšu, jer smatra da je bolji borac od Dagestanca.

    (3) detaljnije
  • Nikola Lazarević Nenad Borovčanin Omladinska zlatna rukavica boks

    Leskovčani ispunili "Dubočicu", Nišlija odneo "Zlatnu rukavicu"

    Sportski centar "Dubočica" ugostio je najbolje mlade boksere, kako Srbije, tako i zemalja bivše Jugoslavije, a titulu najboljeg poneo je Nišlija Nikola Lazarević. Sam turnir Omladinska zlatna rukavica doneo je ispunjenu leskovačku halu, a publika je uživala u dobrim borbama, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, kao i da je takmičenje u ovom gradu bilo pun pogodak.

    detaljnije
  • Marko Podraščanin odbojkaška reprezentacija Srbije

    Niš na korak od domaćinstva odbojkaškoj Ligi nacija

    Aktuelni evropski prvaci ili prvakinje u odbojci mogli bi da zaigraju u niškoj hali "Čair" narednog leta, ukoliko izveštaj predstavnika krovne odbojkaške organizacije (FIVB) o smeštajnim kapacitetima Niša i hale "Čair" bude pozitivan. U Nišu bi se igrao jedan od vikenda Lige nacija za odbojkaše ili odbojkašice.

    detaljnije
  • Šah

    Nakon 38 godina pauze, u Nišu opet veliki međunarodni šahovski turnir

    Velemajstori i internacionalni majstori, odnosno nosioci najvećih šahovskih priznanja iz Srbije, ali i Moldavije, Grčke, Crne Gore i Bugarske, od 30. novembra do 8. decembra u Holu Gradske kuće takmičiće se na turniru “Niš 2019”. Turnir, nakon 38 godina pauze, organizuje klub Niš, a povodom 75. rođendana kluba.

    (3) detaljnije
  • kik-boks

    "Zlatni kik-bokser" u Nišu - svetski i evropski prvaci u "Čairu"

    Sa porukom "neka eksplodira adrenalnin na kraju takmičarske godine", Kik-boks savez Srbije i klub Konstantin organizuju prestižni turnir "Zlatni kik-bokser" u niškoj hali "Čair", 14. decembra. Među najavljenim borcima su svetski i evropski šampioni, među kojima Aleksandar Konovalov i Nikola Stošić, dok će Niš predstavljati Uroš Živković, Mitar Dugalić, Mladen Jovanović i Ognjen Mitrović.

    detaljnije
  • Kik-boks balkan best fighters

    Kik-bok klub Niš bio najbolji na turniru čiji je bio domaćin

    Oko 650 učesnika iz 8 zemalja okupio je turnir "Balkan best fighters", koji se održao u sali niške Osnovne škole "Mika Antić", a među njima najbolje su se u pokazali domaćini iz Kik-boks kluba Niš. Oni su ekipno bili prvi sa 7 osvojenih zlata, a kažu da su utisci gostiju bili pozitivni, pa očekuju još veći odziv naredne godine.

    (1) detaljnije
  • plivači PK Sveti Nikola

    Sa jakog plivačkog mitinga u Skoplju niški plivači doneli 9 medalja

    Skoro 600 plivača iz 8 zemalja okupilo se na turniru "Skopje open", a plivači niškog kluba Sveti Nikola osvojili su 9 medalja, od čega jednu zlatnu. Najuspešniji je bio Uroš Canić, koji se okitio sa 5 odličja.

    detaljnije
  • Andrija Stanković karate

    Niški karatista se vratio na "krov" Ljubljane

    Nekadašnji šampion međunarodnog turnira u Ljubljani Andrija Stanković, nakon godinu dana pauze, ponovo je osvojio zlatnu medalju na ovom takmičenju. Karatista niškog kluba Elid osvojio je turnir u seniorskoj pojedinačnoj kategoriji u katama.

    (1) detaljnije
  • Kik-boks hala "Čair"

    Na međunarodnom kik-boks turniru u Nišu očekuje se preko 400 boraca

    U hali Osnovne škole “Mika Antić” ovog vikenda, od 15. do 17. novembra , održaće se 4. po redu turnir “Balkan best fighters”, a organizatori iz Kik-boks kluba Niš očekuju preko 400 boraca. Turnir će imati i humanitarni karakter, poručuju, jer će prihod od ulaznica ići u Fondaciju “Budi human”.

    detaljnije
  • džiju-džicu N i F

    U Skoplju Aleksinčanima 8 medalja i završni turnir Jadranske lige

    Međunarodni turnir i 2. kolo Jadranske lige odigrali su se u Skoplju, a aleksinački džiju-džicu klub N i F ima razloga da se kući vrati zadovoljan. Borci iz Aleksinca pojedinačno su osvojili 8 medalja, od čega 2 zlatne, dok su ekipno zabeležili dve pobede i jedan poraz, što je bilo dovoljno za plasman na završni turnir.

    detaljnije
  • Izviđači Mija Stanimirović Banja Luka

    Niškim izviđačima prva tri mesta na akciji u Banjaluci

    Odredi sa prostora bivše Jugoslavije okupili su se u Banjaluci, na izviđačkoj akciji “Novembarski susreti”, a Nišlije su se pokazale kao apsolutno najbolje - tim Odreda izviđača "Lola" bio je prvi, a ekipe "Mije Stanimirović" zauzele su drugo i treće mesto.

    detaljnije
  • Klub stonotenisera sa invaliditetom Nais

    U Nišu jedan od najvećih domaćih turnira za stonotenisere sa invaliditetom

    Oko 90 stonotenisera iz 11 država okupiće se ovog vikenda, 9. i 10. novembra, u sali niške Osnovne škole "Ivo Andrić", gde će se održati Međunarodni turnir prijateljstva. Za 4 godine postojanja ovo takmičenje je toliko poraslo, pričaju organizatori, da je postalo jedno od najvećih za osobe sa invaliditetom u celoj Srbiji.

    detaljnije
  • plivači Sveti Nikola

    Malim niškim plivačima medalje i lični rekordi u Sofiji

    Ni minuli vikend nisu propustili plivači kluba Sveti Nikola i još jednom u Niš doneli pregršt medalja. Ovog puta su nastupili na turniru "Stefan Popov - Zamorata" u Sofiji i osvojili 14 odličja, od čega 5 zlatnih, poobarali brojne lične rekorde, a najuspešniji iz redova Nišlija bio je Petar Mitić.

    (1) detaljnije
  • Balerine Balerine Balkanska olimpijada umetnosti i plesa Ruski baletski studio Akademija

    Male balerine iz Niša osvojile 12 zlata na Balkanskoj olimpijadi

    Dugo i marljivo uvežbavanje koreografija malim balerinama Ruskog baletskog studija Akademija iz Niša se isplatilo - one su na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre, održanoj u Beogradu, osvojile čak 12 zlatnih medalja, kako u solo nastupima, tako i u grupnim koreografijama.

    (1) detaljnije
  • plivanje PK Sveti Nikola

    Medaljama u Novom Sadu niški plivači nagovestili dalje uspehe

    Mali plivači niškog kluba Sveti Nikola nadmetali su se u Novom Sadu i osvojili 15 medalja, od čega 5 zlatnih. Uspeh na međunarodnom mitingu budi nadu u redovima niškog kluba, u kome kažu da sada sa pravom očekuju i visoke plasmane na državnim prvenstvima.

    detaljnije
  • Aleksa Jovanović Jelena Nikolić

    Mali Nišlija pobedio na takmičenju u rešavanju matematičkih zadataka u Dubaiju

    "Brainobrain" takmičenje u Dubaiju okupilo je nekoliko hiljada dece iz celog sveta, a Nišlija Andrej Jovanović, učenik 2. razreda Osnovne škole "Car Konstantin" bio je u svojoj kategoriji najbolji. On je, kažu u njegovoj Brainobrain školi, pokazao veliku spretnost i tačnost u rešavanju matematičkih zadataka.

    (9) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: