Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Medoševac

 • kasetne foto D. T

  Dve decenije od bombardovanja uklanjaju se kasetne bombe iz Medoševca, već pronađene 4

  Već prvih dana razminiranja naselja Medoševac nadomak Niša, demineri su kod fudbalskog stadiona u ovom mestu našli 4 kasetne bombe. Narednih dana pretražiće kompeletno naselje, a kako kažu u Centru za razminiranje, meštani će nakon toga biti mnogo bezbedniji.

  (4) detaljnije
 • voda

  Medoševac i Popovac bez vode

  Zbog radova na vodovodnoj mreži, kako kažu u javnom komunalnom preduzeću Naissus, bez vode su Medoševac i Popovac kraj Niša.

  (2) detaljnije
 • Hitna pomoć

  U udesu sa motociklom u Medoševcu povređena dva mladića

  Tokom vožnje "kavasakija" 30-godišnjak je, prema prvim nezvaničnim infomacijama, izgubio kontrolu nad motociklom i udario u parkirani automobil. U ovom udesu povređen je i njegov suvozač, tri godine mlađi muškarac, a nezgoda se dogodila u Medoševcu.

  detaljnije
 • Ivana Milutinovića Medoševac

  Moguća lokacija za kinesku fabriku u Nišu - na putu ka Medoševcu

  Pogon kompanije Šinju, u kome će praviti svetla za automobile, mogao bi da bude izgrađen između Ulice Ivana Milutinovića i Nišave, na putu ka Medoševcu. Ova informacija pojavila se na Fejsbuk stranici Saveta građana Medoševca, a kako su naveli u objavi, fabrika bi delom trebalo da bude i na lokaciji na kojoj su ranije planirani stanovi za socijalno ugrožene.

  (10) detaljnije
 • kamenje kradja

  Uhvaćeni u krađi kamena sa keja kod Medoševačkog mosta

  Dvojicu muškaraca koji krampom odvaljuju kamen sa nedavno sagrađenog bedema Nišave ka Medoševačkom mostu i “pakuju” ga u auto-prikolicu, zatekao je meštanin Medoševca, a potom obavestio “Srbijavode”. Iz vodoprivrednog preduzeća kažu da je krađa blagovremeno sprečena, ali da je ipak oštećena regulacija reke.

  (10) detaljnije
 • Bez vode brojne ulice u Nišu i okolini

  Zbog kvarova na mreži, kažu u niškom Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", moguće je da će domaćinstva u nekim ulicama na Bubnju, u Knez Selu, naselju Branko Bjegović, Medoševcu i u centru Niša ostati bez vode do 15 sati.

  detaljnije
 • policija

  Trojica mladića kolima sletela u Nišavu sa Medoševačkog mosta

  Automobil u kome su su se nalazila tri mladića, sinoć oko 1 sat posle ponoći probio je ogradu mosta kod Medoševca i upao u reku. Sva trojica, 20-godišnjak, 18-godišnjak i 17-godišnjak, lakše su povređeni.

  (5) detaljnije
 • kej-medosevac-foto-sj

  Kej do Medoševca skoro završen, kraj radova “stopira” jedna parcela

  Iako je kao rok za završetak uređenja keja od Železničkog do mosta u Medoševcu bio najavljen za novembar 2017. godine, radovi još nisu kompletirani. Kako kažu u Vodoprivrednom centru “Morava”, rok je “probijen” zbog zaostalih bombi, izmene projekta i zaštite Medoševačkog mosta, a radovi sada “stoje” zbog sporne parcele.

  (4) detaljnije
 • vodovod radovi

  Popovac i Medoševac bez vode do kasno u noć

  Zbog havarije, kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", stanovnici Popovca, Medoševca i ulica oko pijace OTC ostali su bez vode. Zbog toga što je veliki kvar u pitanju, objašnjavaju u "Naissusu", očekuje se da će voda sa slavina poteći tek u kasnim večernjim satima.

  (1) detaljnije
 • Vrtić-Zeka-Medoševac-foto-V.-Milić

  Otvoren nov vrtić u Medoševcu

  Vrtić koji je, u prostorijama stare škole, adaptiran parama koje je donirala Fondacija “Novak Đoković” počeo je da radi u Medoševcu, a trenutno ga pohađa četrdesetak mališana. Iako je otvaranje najavljeno još pre godinu dana, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da su sada završeni svi radovi i obezbeđene sve potrebne dozvole da u objektu počnu da borave deca.

  (5) detaljnije
 • policija

  Građani traže Policijsku stanicu kod Stočnog trga

  Zbog učestalih razbojništava, napada i krađa u delu Niša kod Stočnog trga, Mašinske industrije, pa sve do Medoševca, građani zahtevaju da se u ovom naselju otvori Policijska stanica. Kažu da bi bilo mnogo bezbednije kada bi policija konstantno bila u naselju.

  (7) detaljnije
 • Izlivanje reke

  Nišava i Južna Morava pod kontrolom, problem bujični potoci

  Iako se Nišava izlila po keju, situacija u samom gradu nije alarmantna, kažu u preduzeću Srbijavode, jer korito sa pomoćnim bedemom može da primi mnogo više vode. Sa druge strane, u Novom selu ima problema sa podzemnim vodama, u opštini Niška Banja su se potoci izlili, pa iz Opštine pozivaju građane da pomognu.

  (6) detaljnije
 • mahala

  Većnica: Od 2011. poznata lokacija za romske kuće, a nije bilo primedbi

  Iako je, prema rečima gradske većnice Tijane Đorđević Ilić, pre 7 godina određena lokacija za gradnju stanova za Rome u Nišu, stanovnici Medoševca, koji od prošle godine kada je najavljena izgradnja negoduju zbog ove odluke, kažu da ranije nisu bili upoznati sa tim planom te da nisu mogli tada da reaguju.

  (2) detaljnije
 • romi

  Stanovnici Medoševca najavili proteste zbog izgradnje kuća za Rome

  Zbog toga što je već sasvim izvesno da će se 25 kuća za Rome, čiju će izgradnju većim delom finansirati EU, graditi na lokaciji kod Stočnog trga, u blizini Ulice Ivana Milutinovića, stanovnici Medoševca su negodovali i najavili čak i proteste. Kako su saopštili iz Saveta građana Medoševca, gradska vlast je zanemarila njihove predloge da se kuće rasporede po različitim delovima grada, umesto da budu izgrađene sve na jednom mestu.

  (6) detaljnije
 • Rode gnezdo Medoševac

  Rode u Medoševcu dobile sigurniju “kuću”

  Kada se na proleće par roda bude vratio u svoje gnezdo u Medoševcu kraj Niša, podignuto na banderi, biće mnogo sigurniji, jer su Zavod za zaštitu prirode i Elektropriveda popeli gnezdo na platformu. Time je, kako kažu, sprečeno i stradanje ovih ugroženih ptica, a sprečeni su i kvarovi na mreži, koji su mogli da se dese zbog uplitanja gnezda u provodnike.

  (1) detaljnije
 • radovi na mreži

  Medoševac i deo Niške Banje bez vode

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži, suve slavine imaće stanovnici Medoševca, a popravka kvara je u toku i u Niškoj Banji, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Naissus”. Radovi se, dodaju, nastavljaju i u delu Niša iza bivše "Duvanske industrije".

  (1) detaljnije
 • ribe

  Kroz Medoševac pokvarenu ribu prevozio kamion JKP “Doljevac”

  Pokvarenu ribu, čiji je smrad ranije ovog meseca uzbunio stanovnike Medoševca, prevozio je kamion Javnog komunalnog preduzeća “Doljevac”, a kako tvrdi direktor ovog preduzeća, za to ih je angažovala “jedna beogradska firma”. On dodaje, da u doljevačkom komunalnom preduzeću nisu znali šta prevoze, jer im je rečeno da se radi o “stiroporu i komunalnom otpadu”.

  (3) detaljnije
 • Pronađeni krivci za neprijatan miris u Medoševcu i Popovcu

  Nakon brojnih pritužbi stanovnika Medoševca i Popovca na jako neprijatan miris, Komunalna policija pratila je i pronašla 2 kamiona iz kojih se izlivala tečnost, a koji su prevozili ostatke pokvarene ribe. Vozačima su izrečene kazne od po 20.000 dinara, a nastavlja se rad na utvrđivanju svih odgovornih.

  (2) detaljnije
 • Novi deo keja ipak do kraja novembra

  Kraj novembra rok da se završi kej do Medoševca

  Iako je po ugovoru kej od Železničkog do mosta u Medoševcu trebalo da bude završen do 15. avgusta, “zbog tehničkih problema” će rok biti probijen, a novi je kraj novembra, pojašnjava direktor Vodoprivrednog centra “Morava”, ispostave “Srbijavode” u Nišu Dragoljub Miljojković.

  (1) detaljnije