Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Miloš Banđur

 • Saša Stojiljković

  Bivši načelnik Uprave progovorio o SNS zapošljavanju u javnom sektoru u Nišu i kapilarnim glasovima

  Kao načelnik Uprave, kasnije i sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, po nalogu stranke, sakupljao je kapilarne glasove za SNS u niškim selima, i to pre svega od ljudi koji su korisnici subvencija, govori član naprednjaka od osnivanja Saša Stoiljković. Kroz svoj problem opisuje i kako na zapošljavanje u niškim javnim preduzećima utiču funkcioneri SNS, a niški odbor definiše kao balon koji samo što ne pukne. Za podele, kadroviranje i revanšizam proziva Draganu Sotirovski i Miloša Banđura, koji njegove navode negiraju.

  (142) detaljnije
 • SNS

  Niški naprednjaci umesto u odboru jedni druge kritikuju u Skupštini i to zovu festivalom demokratije

  Ni Zvezdan Milovanović, ni Dragana Sotirovski - doskora lider niškog odbora SNS i aktuelni šef naprednjaka u parlamentu i gradonačelnica, nisu bili na hitnoj sednici niške Skupštine. Tu je bio odbornik i poslanik SNS-a Miloš Banđur koji je kritikovao izvršnu vlast, ali i rad lokalnog odbora naprednjaka. Mnogi na to nisu reagovali, a oni koji jesu pravdali su to “Banđurovim stavom” i festivalom demokratije u TV prenosu pred građanima Niša.

  (32) detaljnije
 • skupstina foto A.S

  Već druga hitna sednica niškog parlamenta - opozicija kaže da se krši zakon, Banđur kritikuje Veće

  Nije prošlo ni mesec dana od prethodne, a već je održana nova hitna sednica niškog parlamenta. Opozicija tvrdi da nije u skladu sa poslovnikom i da ne postoje razlozi za hitnost, dok odbornik SNS-a Miloš Banđur kaže da je problem u izvršnoj vlasti koja predloge odbornicima nije poslala na vreme, pa su ih sada pritisli rokovi. Predsedavajući Boban Džunić je sve kritike odbacio.

  (18) detaljnije
 • banđur

  Banđur o situaciji u SNS-u: Mojoj partiji potrebniji oni protiv kojih smo se borili

  Četiri godine nakon osnivanja Srpska napredna stranka je 2012. godine došla na vlast u Srbiji i u Nišu, a toga se setio narodni poslanik naprednjaka Miloš Banđur i tome posvetio jedan status na svom Fejsbuk profilu. On tu nije stao, već je kritikovao odnos prema “prvoborcima” koje su svi zaboravili i ukazao da su sada u izvršnoj vlasti oni protiv kojih se izvorni SNS i borio, i koji su u istim i sličnim foteljama sedeli i do 2012. godine.

  (96) detaljnije
 • banđur

  Banđur kritikuje vakcinisanje političara preko reda, dok drugi čekaju

  "Bez trunke blama i srama vakcinišu se pred TV kamerama, pokušavajući da svoju sebičnost, bezobrazluk i nedostatak poštovanja reda sakriju iza javnog primera koji daju građanima" - tako narodni poslanik SNS-a Miloš Banđur komentariše vakcinisanje lokalnih političara protiv kovida, dok njegovi roditelji, kako tvrdi, iako su prioritet još nisu pozvani. U Domu zdravlja u Nišu kažu da i oni koji nisu zvanično pozvani mogu da se jave i biće vakcinisani, a da liste prioriteta prave u Vladi na osnovu toga koju su vrstu vakcine građani izabrali.

  (46) detaljnije
 • Banđur

  Banđur kritikovao sastav delegacija koje je predložio i SNS, od Dačića komentar da je opozicija u parlamentu

  Najoštirije kritike imao je bivši zamenik gradonačelnika Niša, sada narodni poslanik Miloš Banđur, na izbor Dragana Šormaza za šefa delegacije u parlamentarnoj skupštini NATO, zbog uvreda na račun Rusije za koju je rekao da je mali kepec na svetskoj političkoj sceni. Takođe kaže da mu smeta što one koji ne dolaze na sednice, poput socijaliste Dušana Bajatovića, predlažu za članove međunarodnih delegacija. Predsednik Parlamenta Ivica Dačić je nakon njegovih kritika rekao, navodno u šali, "ko kaže da nema opozicije u Skupštini" i poručio da su takve odluke donele sve poslaničke grupe, pa i SNS čiji je Banđur član.

  (30) detaljnije
 • gradonačelnica

  Sotirovski razmišlja da li da tuži Banđura, novi sukob unutar SNS

  Viber poruka odbornika SNS-a Miloša Banđura u kojoj vređa gradonačelnicu Draganu Sotirovski, iako je namenio stranačkim kolegama dospela je i na brojne druge adrese. Ona poriče sukob, ali ističe da su reči Banđura pokušaj da bude zanimljiv i da razmišlja da li će ga tužiti.

  (41) detaljnije
 • gradsko veće

  Banđur tvrdi da se nekom žuri da gradi, pa većnici pritiskaju Sekretarijat za ekologiju

  Niški građevinci hteli su da prave nove zgrade u Opštini Medijana, ali i da nadzidaju postojeće, Gradsko veće im je to dozvolilo, a onda povuklo sopstvenu odluku prošle nedelje. Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tvrdi da postoje pritisci na Sekretarijat za zaštitu životne sredine koji procenjuje kako gradnja utiče na ekologiju, a da ti pritisci dolaze čak i iz Veća i Kabineta gradonačelnika.

  (18) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Banđurova kritika semafora dokaz bezidejnosti vlasti

  Pored svih problema koje Niš ima - naplatne rampe, usporen saobraćaj, masovni odlazak mladih, zagađen vazduh, bavimo se treptanjem semafora - tako odbornik grupe “Niš, moj grad” komentariše kritike na račun semafora kod Kalče koje je izneo zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

  (20) detaljnije
 • banđur

  Zamenik gradonačelnika Niša žali se na semafor kod “Kalče”

  Semafor kod Kalče smeta mnogim pešacima i vozačima, svako ima svoje razloge i teorije, a među njima je niški zamenik gradonačelnika Miloš Banđur koji kaže da ovaj semafor noću usporava ljude i da ga treba prilagoditi frekvenciji saobraćaja, pa je zatražio od većnika za saobraćaj i Saveta za bezbednost da to regulišu.

  (49) detaljnije
 • banđur

  Zamenik gradonačelnika Niša braneći Rusiju napao instituciju i javnost Srbije

  Izjavama poput “žao mi je što su naša, a ne agencija neke neprijateljske zemlje”, te “poltronisanje zapadu” obrušio se zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur na Antidoping agenciju Srbije, jer je opravdala četvorogodišnju suspenziju ruskih sportista zbog sistemskog dopinga, koju vidi kao ”specijalni rat protiv Rusije”. Vređajući stručnjake koji su medijima davali izjave, Banđur iznosi i predlog za rešavanje “ove nepravde” - bojkot svih takmičenja na kojima je zabranjeno Rusima da se nadmeću pod svojom zastavom.

  (22) detaljnije
 • milan ranđelović

  KLERP dobija novog načelnika jer je dosadašnji podneo ostavku - procudera razbesnela Banđura

  Nakon dugogodišnjeg rukovođenja niškom Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), Milan Ranđelović podneo je ostavku na tu funkciju, jer je imenovan za v. d. direktora privrednog društva, koje će upravljati Naučno-tehnološkim parkom. Istog dana kada je podneo ostavku, pred Gradskim većem se našao predlog za novog direktora KLERP-a, a takva eksperesna procedura razbesnela je zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

  (37) detaljnije
 • miloš banđur

  Intenzivna potraga traje 2 godine - piroman iz Banđurovog sokaka i dalje nepoznat

  Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur bio je u pravu - još se ne zna ko mu je zapalio auto novembra 2017, baš kao što je pre 2 godine i sumnjao u rezultat istrage. Iz policije kažu da intenzivno rade na ovom slučaju, a Banđur navodi da ne zna ništa novo.

  (4) detaljnije
 • Miloš Banđur

  Banđur se hvali kada stižu dolari u Grad, a smeta mu kad ih dobija NVO

  Iako je, kako sam kaže, imao prijatan sastanak sa visokim predstavnikom Stejt Departmenta i u ime Grada rado prihvata pomoć USAID-a za poboljšanje energetske efikasnosti, zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur naglašava da neke “najbogatije zemlje zapadnog sveta” podstiču deo NVO sektora koji ima ulogu "više ili manje instrumentalizovanih igrača" i pritiska vlast. U NKD-u kažu da su to teorije zavere koje unose haos i nervozu kod građana.

  (20) detaljnije
 • Odbor za imenovanje

  Zameniku niškog gradonačelnika Odbor za imenovanje odobrio duplu funkciju

  Da pored funkcije zamenika gradonačelnika Niša, Miloš Banđur bude i u Savetu novoosnovane Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija - omogućio mu je Odbor za imenovanje, ali to treba da odobri i Agencija za borbu protiv korupcije. Jedina protiv ove odluke bila je Radmila Popović iz Niške inicijative koja pita da li Vlada time podržava lokalne funkcionere koje predlaže za duple funkcije, umesto da radi za građane.

  (8) detaljnije
 • bane vs bandjur

  Bane Jovanović pozvao Banđura na TV duel

  Nakon što je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tužio odbornika grupe “Niš, moj grad” Branislava Jovanovića zbog povrede časti i ugleda, jer je ovaj tražio njegovu smenu, Jovanović poziva zamenika na TV duel, pa “da građani uporede ko je u pravu”.

  (16) detaljnije
 • Miloš Banđur

  Banđur tužio Baneta Jovanovića zbog povrede časti i ugleda

  Zato što je odbornik grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović porast korupcije i kriminala u Nišu povezao sa zamenikom gradonačelnika Milošem Banđurom i tražio njegovu smenu kao odgovornog za takvo stanje, Banđur je pokrenuo privatnu tužbu protiv odbornika, kako kaže, jer tvrdi da je sve što je izneo neistina. Pozvao ga je i na poligrafsko testiranje.

  (19) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Odbornik Jovanović traži Banđurovu smenu zbog korupcije u Nišu

  Odgovornost za štelovanje tendera u niškom javnom sektoru, malverzacije sa bojom za puteve u "Parking servisu", ali i sporne nabavke službenih kola, niški odbornik Branislav Jovanović vidi u zameniku gradonačelnika Niša Miloša Banđura i traži njegovu smenu. Jovanović je uputio zahtev da se predlogom Banđurove smene dopuni dnevni red sednice Skupštine zakazane za četvrtak.

  (16) detaljnije
 • Gradsko veće

  Niš prihvatio EU projekat za koji je Banđur rekao da služi putovanjima službenika

  Gradsko veće Niša usvojilo je predlog Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte za učešće u ekološkom projektu koji se finansira iz fondova EU, uprkos tome što je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kazao da je istovetan projekat već realizovan pre nekoliko godina, te da se ponavlja samo da bi oni koji učestvuju u njemu mogli da putuju Evropom. Iako je projekat prvobitno skinut s dnevnog reda zbog Banđurove reakcije, prihvaćen je na narednoj sednici.

  (16) detaljnije
 • Gradsko veće

  Banđur: Niš učestvuje u projektima EU samo da bi neki ljudi mogli da putuju

  Većnici Niša glasali su da se odloži tačka po kojoj bi Grad učestvovao u projektu energetske efikasnosti koji finansira EU, nakon što je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur ukazao da je Niš već realizovao istovetan projekat. Banđur je istakao da Grad ne bi imao nikakve koristi od projekta, osim što bi ljudi koji rade na njemu mogli da putuju svetom i Evropom.

  (16) detaljnije