Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ministarstvo privrede

 • radovi put

  Rekonstruiše se put kroz radnu zonu u Blacu

  Za oko desetak dana biće završena rekonstrukcija 1.506 metara puta koji prolazi kroz radnu zonu u opštini Blace i vodi ka Gornjoj Draguši i ostalim selima. Radove sa 27 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede, dok Opština učestvuje sa 5,5 miliona dinara, a izvođač je lokalno preduzeće "Savić trans".

  detaljnije
 • Kosovska ulica

  Napokon počinje rekonstrukcija Kosovske ulice u Vranju, radovi oročeni na 3 meseca

  Dugo očekivana rekonstrukcija Kosovske ulice u Vranju i važan projekat komunalnog programa svake godine, ali nikad realizovan, počeće u narednih nekoliko nedelja - najnoviji je plan nadležnih. Građane će to koštati 52 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • privredna zona u prokuplju

  Završena i druga faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

  Izgradnjom pristupnih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže za otpadne vode i kanalizacione mreže za atmosfersku vodu, kao i dve trafostanice, telekomunikacione i signalne instalacije i saobraćajna signalizacija, završena je druga faza projekta Infrastrukturno opremanje privredne zone "Hisar" u Prokuplju.

  (1) detaljnije
 • sastanak dimitrovgrad

  Ministarka privrede: Tri firme iz Bugarske će otvoriti pogone u Dimitrovgradu

  Da su 3 firme iz Bugarske krenule sa otvaranjem svojih pogona u Dimitrovgradu, rečeno je na sastanku ministarke privrede Anđelke Atanasković sa kolegom iz Bugarske Kirilom Petrovim. Sastanak je održan u pograničnom gradu, a imena firmi, koliko će zaposlenih imati i kada bi one trebalo da krenu da rade, nije objavljeno.

  (2) detaljnije
 • ministarka privrede

  Ministarka privrede: Država traži parnera za pirotski "Tigar AD"

  Prilikom posete Pirotskom okrugu ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas Tigar AD u Pirotu gde je rekla da veruje da će se uskoro naći rešenje za tu kompaniju što je, kako je dodala, vrlo bitno za ceo grad.

  (2) detaljnije
 • industrijska zona

  Zbog asfaltiranja privremena obustava saobraćaja ka prokupačkom selu Trnava

  Zbog asfaltiranja Trnavačke ulice nedaleko od Prokuplja, u delu gde se gradi Industrijska zona, 13. i 14. aprila u periodu od 9 do 15 sati privremeno će biti obustavljen saobraćaj zbog asfaltiranja puta. Vozila neće moći da se kreću od ukrštaja puta koji vodi ka Gornjoj i Donjoj Trnavi i podjastrebačkim selima Pašinac, Belogoš i Donja Rečica sa magistralnim putem ka Kuršumliji. Žitelji će moći do svojih kuća alternativnim pravcem kod skretanja u Bumburečkoj ulici.

  detaljnije
 • Privredna zona Hisar

  Za završetak radova na Privrednoj zoni "Hisar" u okolini Prokuplja još 75 miliona dinara

  Za realizaciju druge faze projekta izgradnje privredne zone "Hisar" kod Prokuplja, koja će obuhvatiti infrastrukturno opremanje, izgradnju pristupnih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i elektroenergetske instalacije, nadležno Ministarstvo privrede odobrilo oko 75 miliona dinara.

  detaljnije
 • privredna zona

  Počela prva faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

  U okolini Prokuplja počeli su radovi na infrastrukturnom operemanju površine od oko 16 hektara gde je u budućnosti planirana privredna zona “Hisar”. To podrazumeva izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, elektroinstalacija, telekomunikacionih i signalnih instalacija, kao i gradnju pristupnih saobraćajnica.

  detaljnije
 • Bosilegrad

  Bivša karaula u Bosilegradu postaje gostionica za turiste

  Jedna od zgrada nekadašnjeg vojnog objekta koje je Opština otkupila pre desetak godina, takozvana karaula na oko kilometar od Bosilegrada, trebalo bi da dobije novi i izgled i namenu, a pored renoviranja i nadogradnje, u planu je da to postane gostionica sa 37 mesta za spavanje. Rekonstrukcija počinje nakon završenog tendera za izvođača radova, što bi trebalo da bude u toku sledećeg meseca.

  (1) detaljnije
 • Radovi

  Vladičin Han i Surdulica dobijaju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

  Opštine Vladičin Han i Surdulica gradiće zajedničku Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, a nakon Vranja, gde su nedavno počeli radovi, to će biti drugo postrojenje u Pčinjskom okrugu. U toku je izrada projektne dokumentacije, a procenjuje se da će projekat koštati između 15 i 20 miliona evra, potvrdio je Južnim vestima predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

  detaljnije
 • Vranjska Banja foto i.m.

  Šetalište u Vranjskoj Banji uskoro dobija novi izgled

  Šetalište u Ulici kralja Petra Prvog u Vranjskoj Banji, na površini od oko 2.000 kvadrata, biće uskoro rekonstruisano. Vrednost radova je oko 56 miliona dinara, a rekontrukcije će po pola finansirati Opština i Ministarstvo privrede.

  (3) detaljnije
 • hotel vlasina

  Katarski investitor zatvorio hotele na Vlasinskom jezeru

  Tri godine nakon kupovine i ulaganja u HUP "Evropa", nijedan od hotela u Surdulici, Crnoj Travi i na Vlasinskom jezeru ne radi. Investitor iz Katra Ali Abdula Ms Al-Macki je otišao, a njegov nekadašnji partner iz Vlasotinca Goran Anđelković kaže da je sve propalo kada se on povukao iz posla. Posetioci Vlasinskog jezera obajšnjavaju da će zbog zatvaranja hotela najviše ispaštati sportisti.

  (9) detaljnije
 • niska tvrdjava

  Sanacija bedema niške Tvrđave i dalje na čekanju - podneta žalba na tender

  Nakon što nekoliko puta zaredom propada tender vredan oko 125 miliona dinara za uređenje bedema niška Tvrđave, jer nema zainteresovanih ponuđača, ovog puta je sproveden, ali je na odluku stigla žalba. U Minsitarstvu privrede ne odgovaraju na pitanja šta je eventualno sporno sa javnom nabavkom, niti koliko će žalba uticati na početak radova.

  (4) detaljnije
 • bulevar heroja sa košara

  Poluasfaltirana kaljuga umesto Bulevara heroja sa Košara u Nišu

  Potpuno sređen Bulevar heroja sa Košara, kako je gradska vlast obećavala, Niš je trebalo da dobije septembra ove godine, pošto su propala prvobitna obećanja za kraj 2017. Dva meseca nakon drugog obećanog roka, umesto po savremenom kolovozu, građani voze po rupama, polovično asfaltiranom i nebezbednom putu. U Direkciji za izgradnju kažu da su oni “samo nadzorni organ”, a iz Ministarstva privrede, koje je investitor, zasad nema odgovora zašto sve nije završeno na vreme.

  (12) detaljnije
 • Džonson

  Koliko nas koštaju najveći investitori na jugu Srbije?

  Nedavno otvorene fabrike “Leoni”, “IMI” i “Cumtobel”, kao i one koje posluju na jugu Srbije već nekoliko godina - “Džonson elektrik”, “Olimpias group” i “Geox”, dobiće iz državne kase više od 85 miliona evra subvencija. Da bi im taj novac bio isplaćen moraju da ispune neke uslove, međutim novinarka NIN -a Petrica Đaković upozorava da država daje pare svih građana i kada obaveze nisu ispunjene i ističe da je zato potrebna stroža kontrola.

  (8) detaljnije
 • gumoplastika

  Radnici “Gumoplastike” prekinuli štrajk glađu

  Nakon razgovora sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, radnici bujanovačke “Gumoplastike” prekinuli su štrajk glađu. Iako im je rečeno da zapravo nemaju pravo na socijalni program, radnici za "Jugpress" kažu da im je obećano da će njihov problem biti rešen.

  detaljnije
 • vrtic lebane

  Dograđuje se vrtić u Lebanu, mesta za još stotinak mališana

  Iako je temelj za nove prostorije vrtića “Dečja radost” u Lebanu postavljen još 2012. godine, radovi su, zbog nedostatka novca, tada stali. Na starim temeljima, u roku od 3 meseca, trebalo bi da budu ozidane nove prostorije, u kojima će mesta biti za još stotinak mališana.

  (1) detaljnije
 • radnici protest

  Bivši radnici: Ako premijerka ne nađe rešenje za naše plate, tužićemo Državu

  Kako je obećala, premijerka Ana Brnabić trebalo bi da se naredne nedelje sastane sa državnim sekretarima Ministarstva privrede, da bi konačno pronašli rešenje za radnike propalih niških firmi, kojima Država duguje milione - tvrdi predstavnik radnika Žarko Đorđević i dodaje da, "ako od toga ne bude ništa”, svi radnici će tužiti Državu.

  (7) detaljnije
 • pobednicka kompanija Svrljig foto Dostignuća mladih

  Svrljižani najbolji na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

  Sa čokoladicom od prirodnih sastojaka koja se nakon potapanju u toplu vodu može popiti i kao čaj, svrljiški srednjoškolci pobedili su na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu. Drugo mesto pripalo je Aleksinčanima, a treće Vlasotinčanima, dok su plasman za nacionalno takmičenje obezbedili i đaci niške Ekonomske škole i Gimnazije "Bora Stanković".

  detaljnije
 • gramer

  Aleksinački “Gramer” zapošljava još 450 radnika

  Predstavnici nemačke kompanije “Gramer”, koja u Aleksincu posluje već 10 godina, potpisali su novi ugovor sa Ministarstvom privrede kojim se obavezuju da će uposliti još 450 radnika. Nije poznato da li će i kolike subvencije dobiti za nova radna mesta, a rečeno je samo da je investicija vredna 4 miliona evra.

  (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svaka treća ulična svetiljka “Šljaka”!

15% čitalac

Tekst: Građani se žale da se u naselju Šljaka mesecima "ne vidi prst pred okom"