Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Most mladosti

  • prijavi 5

    Kej kod Mosta mladosti u Nišu ruiniran i zapušten

    Smeće, šiblje, zarđalo gvožđe i išarani zidovi - slika je kod Mosta mladosti u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog, na delu keja u blizini Jagodin male u Nišu. Čitaoci se preko aplikacije “Prijavi problem” žale na divlje deponije i u drugim delovima grada, ali i na udarne rupe, nezavršene radove javnih preduzeća, nebezbedne ulice i nepropisno parkiranje.

    (23) detaljnije
  • đokić gradnja 4

    Firma koja će zidati zgradu na niškom keju znala za prodaju kuće 2 godine pre licitacije

    Iz firme "Đokić gradnja", koja će zidati zgradu kod Mosta mladosti u Nišu, kažu da će sačuvati fasadu stare žute kuće i da sve rade u skladu sa zakonom. Najavu licitacije dobili su iz Uprave za imovinu, kako ističu, još 2021, dve godine pre nego što su za prodaju kuće znali drugi građani koji bi možda takođe licitirali, dok su odobren urbanistički projekat imali pet meseci pre javnog nadmetanja, kada je deo kuće još bio u svojini Grada. Ipak, kažu "da žele da budu izuzeti iz političkih prepucavanja".

    (8) detaljnije
  • đokić gradnja 1

    Umesto stare žute kuće na niškom keju biće zgrada, sumnjiv tajming licitacije

    Niški kej biće "bogatiji" za još jednu novu zgradu, a "siromašniji" za još jednu staru kuću, epilog je čuvene licitacije gradske imovine, a zgradu će graditi "Đokić gradnja" za koju odbornik SNS Miloš Banđur tvrdi da je "miljenica gradonačelnice". Bivši zamenik gradonačelnika kaže i da je sva licitacija bila tajnovita i organizovana samo zbog te parcele. "Đokić gradnja" je već imala prve papire za zgradu 4 meseca pre nego što je kupila zemljište, a sama gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je taj čovek znao da će biti kupac i da je jedino pitanje bila suma.

    (47) detaljnije
  • most 9

    Arhitekta o mostovima u Nišu: "Estetski skromni, ali su odraz vremena u kojima su građeni"

    Neki su rušeni, pa ponovo građeni, mnogi su krasili stare razglednice, a ljudi se sentimentalno vezuju za niške mostove. Arhitekta Aleksandar Keković izdvaja viseći pešački most u blizini "Toplane" kao jedan od estetski vrednijih u gradu, ali kaže da se prilikom gradnje niških mostova nije mnogo pažnje posvećivalo njihovom izgledu i da bi eventualni novi trebalo da budu vizuelno kvalitetniji.

    (15) detaljnije
  • deponija.jpg

    Foto-vest: Deponija u centru Niša

    Manja deponija od kesa, flaša i plastične ambalaže nalazi se na Nišavskom keju ispod “Mosta mladosti”.

    (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: