Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Muzička škola "Stevan Mokranjac"

 • muzika klavir foto aleksandar kostic

  Maj u Vranju u znaku muzike

  Do kraja maja, u okviru 18. manifestacije "Maj mesec muzike" koja je počela u Vranju, na koncertnim večerima nastupiće renomirani solisti, kamerni ansambli i solo pevači, biće održano i takmičenje malih pijanista, a publika će imati priliku da uživa i u diplomskim koncertima i nastupima hora Muzičke škole "Stevan Mokranjac".

  detaljnije
 • 490x370-SV-nedelja.jpg

  Brojne manifestacije u Vranju kroz Svetosavsku nedelju

  Najstarija vranjska manifestacija biće svečano otvorena večeras u Galeriji Narodnog muzeja, a uz izložbe, projekcije filmova, predstave, koncerte, promocije, manifestacija se na Savindan završava dodelom priznanja prosvetnim radnicima i Svetosavskim balom.

  detaljnije
 • mail.google.com.jpg

  Vranje domaćin Festivala "Piano summer"

  Ljubitelji klasične muzike u Vranju od 7. do 19, avgusta uživaće u nizu muzičkih događaja i besplatnih koncerata nekih od najvećih imena klasične muzike, a u okviru Festivala biće održan i klavirski maraton koji će trajati preko 12 sati.

  detaljnije
 • Koncert-muzika-ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.JPG

  U Vranju počeo "Maj mesec muzike"

  Koncertom Predraga Kostića na harmonici, u Vranju je sinoć počela tradicionalna manifestacija kulture “Maj mesec muzike”. Koncerti se do 29. maja održavaju ponedeljkom, sredom i petkom od 19 sati.

  detaljnije
 • Hor-vranjske-muzicke-skole.jpg

  Humanitarni koncert za obnovu manastirskog konaka

  U Domu vojske u Vranju u četvrtak, 20. februara od 20h, biće održan humanitarni koncert za obnovu nedavno izgorelog Kraljevog konaka u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog.

  detaljnije
 • Hor-1.jpg

  Vranjski horisti postali simbol grada

  Oko 60 mališana od 5 do 16 godina, horista Muzičke škole "Stevan Mokranjac" uspelo je da pomeri granice klasičnog horskog pevanja i postane prava gradska muzička atrakcija.

  (1) detaljnije