Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

NIMUS

 • Violina

  Ruski violinista i bugarski dirigent otvaraju NIMUS

  Mladi virtuoz na violini Jurij Revič iz Rusije, koji je već nastupao u Nišu pre 3 godine, otvoriće Niške muzičke svečanosti koje počinju u subotu 21. oktobra. U velikoj sali Doma Vojske sviraće i niški simfoničari pod dirigentskom palicom Svilena Simeonova iz Bugarske, a koncert počinje u 19 sati. 43. NIMUS traje do 3. novembra.

  detaljnije
 • simfonijski orkestar

  Na zatvaranju NIMUS-a niški simfoničari i grčki buzukisti

  Kompozicije Simjanovića, Prokopjeva, Petrovskia, ali i Broutzakisa, pod dirigentskom palicom Saše Nikolovskog Đumara iz Makedonije, a u izvedbi Niškog simfoniskog orkestra, ispuniće Dom vojske na svečanom zatvaranju 42. NIMUS-a 10. Novembra, od 20 sati.

  detaljnije
 • Orkestar

  Na otvaranju NIMUS-a očekuju punu salu

  Niški simfoničari se uveliko spremaju za otvaranje 42. NIMUS-a, koje je zakazano za večeras u 20 sati. Sa orkestrom će nastupiti čuvena srpska pijanistkinja Rita Kinka, a palica će biti u rukama dirigenta Jozefa Suilena.

  (1) detaljnije
 • Koncert

  Na ovogodišnjem NIMUS-u 9 koncerata

  Čuvena pijanistkinja Rita Kinka iz Novog Sada nastupa kao solista sa Simfonijskim orkestrom na otvaranju ovogodišnjih Niških muzičkih svečanosti. Manifestacija traje od 26. oktobra do 10. novembra, a Nišlije će moći da slušaju 9 koncerata.

  detaljnije
 • lev klickov

  Ruski violinista i francuski dirigent zatvaraju NIMUS

  Koncertom Niškog simfonijskog orkestra i violiniste Leva Kličkova, pod dirigentskom palicom francuskog dirigenta Emanuela Le Duk Baroma, večeras od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu, biće završen 41. NIMUS.

  (2) detaljnije
 • slavkovic

  Slavković otvarao BEMUS ili NIMUS?

  U “prigovoru”, kako je naslovio svoj mejl upućen redakciji “Južnih vesti”, na tekst o njegovom otvaranju NIMUS-a, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković rekao je da je “otvaranje ovogodišnjeg BEMUS-a činio na zahtev zaposlenih u Simfonijskom orkestru”.

  (27) detaljnije
 • tavitijan braća

  Klasika na džez način u izvođenju "Tavitjan braće"

  Poznati makedonski džez trio “Tavitjan brothers” na NIMUS-u će u sredu 11. novembra u Niškom simfonijskom orkestru izvesti obrade kompozicije klasičnih autora iz više epoha.

  detaljnije
 • nimus

  Mladi talenti na NIMUS-u

  Devete večeri Niških muzičkih svečanosti, u utorak 10. novembra u Niškom simfonijskom orkestru, publici će se predstaviti mladi talenti - niški pijanisti Đorđe Radevski i Aleksandar Raos.

  (1) detaljnije
 • makedonija muzicarke

  Koncert makedonskih muzičarki na NIMUS-u

  Oboistkinja Gordana Josifova Nedelkovska i pijanistkinja Elena Atanasovska nastupiće večeras u sali Niškog simfonijskog orkestra u okviru Niških muzičkih svečanosti.

  detaljnije
 • orguljas

  Italijanski orguljaš nastupa na NIMUS-u

  Posle nekoliko decenija publika će na Niškim muzičkim svečanostima imati priliku da čuje koncert na orguljama, i to u Katoličkoj crkvi u Nišu u subotu 7. oktobra od 20 sati kada će nastupiti italijanski muzičar Pietro Pirikone.

  detaljnije
 • bratislav zlatkovic

  Autorsko veče Bratislava Zlatkovića na NIMUS-u

  Kamerni orkestar Fakulteta umetnosti u Nišu “Končertante” izvešće autorsku muziku niškog kompozitora Bratislava Zlatkovića na šestoj večeri NIMUS-a večeras od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

  detaljnije
 • gudaci

  Srpski gudački kvartet izvodi dela Borodina

  Vrhunski srpski muzičari - violinisti Jovan Bogosavljević i Marija Rajković, violončelista Dragan Đorđević i Panta Veličković na violi, nastupiće večeras od 20 sati u Niškom simfonijskom orkestru u okviru 41. NIMUS-a.

  detaljnije
 • lana

  Violinistkinja Lana Trotovšek svira na NIMUS-u

  Virotouz na violini, svetski priznata Lana Trotovšek iz Slovenije, koju je američki "Vašington post" nazvao “blistavom”, kao i pijanistkinja Natalija Mladenović, nastupiće večeras u 20 sati na Niškim muzičkim svečanostima, u sali Niškog simfonijskog orkestra.

  (2) detaljnije
 • slavkovic nimus

  Nekad kritikovao NIMUS, sada ga otvorio presecanjem vrpce

  Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, koji je pre dve godine Niške muzičke svečanosti nazvao "potrošačkom manifestacijom" i ocenio da je "Belmužijada" uspešnija, ove godine ih je otvorio i to, kako su primetili u publici, na neobično svečan način.    

  (31) detaljnije
 • transkripcija trio

  Grčki trio gost NIMUS-a

  Druge večeri Niških muzičkih svečanosti, u petak 30. oktobra u sali Niškog simfonijskog orkestra nastupiće jedan od najuspešnijih muzičkih ansambala u Grčkoj “Transkripcija“.

  detaljnije
 • nimus

  Srpski muzičari otvaraju NIMUS (Program)

  Violončelista Dragan Đorđević, pijanistkinja Maja Rajković i trubač Mladen Đorđević nastupiće pod dirigentskom palicom Dejana Dačića večeras u 20 sati u sali Niškog simfonsijkog orkestra čime će početi 41. Niške muzičke svečanosti.

  (1) detaljnije
 • nimus

  Na 41. NIMUS-u orguljaš, džez trio, harmonikaš iz Rusije…

  Publika će na Niškim muzičkim svečanostima, koje će biti održane od 29. oktobra do 12. novembra, moći da na 11 koncerata čuje vrhunske muzičare iz Grčke, Italije, Rusije, Slovenije, Makedonije, Francuske, kao i domaće snage.

  (1) detaljnije
 • falautista emanuel pai

  Flautista Emanuel Pai zatvara NIMUS

  Jubilarne 40. Niške muzičke svečanosti večeras će biti završene nastupom jednog od najprestižnijih muzičara današnjice flautiste Emanuela Paija, od 20 sati u Narodnom pozorištu u Nišu.

  detaljnije
 • Jovan-Kolundzija-photo-01.jpg

  Violinista Jovan Kolundžija na NIMUS-u

  U četvrtak, 13. novembra, u sali Niškog simfonijskog orkestra nastupiće proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija uz ansambl “Taurunum”, a orkestrom će dirigovati Nebojša Cvijanović.

  detaljnije
 • jurij

  "Mladi Paganini" iz Rusije nastupa na NIMUS-u

  Jurij Revič, mladi ruski violinista koga svetska kritika naziva Paganinijem 21. veka, nastupiće večeras zajedno sa pijanistkinjom Natalijom Mladenović na Niškim muzičkim svečanostima (NIMUS).

  detaljnije