Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodna banka Srbije

 • digitron kredit

  NBS: Odlaganje otplate kredita i dalje na snazi

  Iako je vanredno stanje trajalo kraće od 3 meseca, u Narodnoj banci Srbije kažu da odluka kojom se otplate kredita prolongiraju na 90 dana, ostaje na snazi. Ovu pogodnost do sada iskoristilo, kako kažu, 94% klijenata banaka u Srbiji.

  (11) detaljnije
 • digitron

  NBS: Račun Niša nije u blokadi, u minusu zbog prinudnih naplata

  Iako već tri godine na sajtu Narodne banke Srbije može da se vidi da je račun Grada Niša u minisu, nadležni u gradu kažu da je stanje nikad bolje. U samoj Narodnoj banci objašnjavaju da novac najčešće odlazi na prinudne naplate izvršitelja, ali da račun nije blokiran niti je ugroženo funkcionisanje grada, dok ekonomista Saša Đoković ocenjuje da je to, ipak, signal da problem sa likvidnošću postoji.

  (2) detaljnije
 • kola

  Tehnički pregled za automobile poskupljuje na 5.000 dinara?

  Nedavno smanjenje provizije od prodaje polisa osiguranja, kako kažu vlasnici tehničkih pregleda, uskoro bi moglo da rezultira još većom cenom obaveznog godišnjeg tehničkog pregleda i to čak od 5.000 dinara. I dok iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da vlasnici tehničkih pregleda mogu sami da odrede cene, iz Narodne banke Srbije objašnjavaju da je trenutna nadoknada za prodaju polisa, koja je napravila zbrku, u skladu sa zakonom.

  (14) detaljnije
 • Narodna banka Niš, Poreska uprava Niš, SDK

  Obezbeđenje Narodne banke ne prima plate?

  Radnici obezbeđenja u zgradi koju dele Narodna banka Srbije i Poreska uprava u Nišu tvrde da i po 9 meseci nisu primili platu.

  (2) detaljnije