Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodna biblioteka Leskovac

 • radionica deca

  Ciklus radionica za decu u leskovačkoj Biblioteci

  Povodom predstojećih uskršnjih praznika, od danas do četvrtka, 18. aprila, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu organizuje radionice za decu različitog sadržaja. Učešće je besplatno.

  detaljnije
 • gitara

  U Leskovcu promocija antologije o srpskoj rok muzici

  O ostvarenjima i značaju srpskih rok grupa poput "Partibrejkersa", "Električnog orgazma", "EKV"-a, "Kerbera", ali i Bajage, Bore Čorbe i Kikija Lesandrića, Leskovčani će moći da čuju u okviru promocije koja će se održati u petak, 29. marta od 19 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Izložba nakita irske umetnice u Leskovcu

  Dizajnerka umetničkog nakita Lora Bredšo Hip iz Irske svoje umetnine predstaviće Leskovčanima, a izložba će biti otvorena u ponedeljak, 25. marta u 19 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”. Ulaz na izložbu je slobodan.

  detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Interaktivne radionice za decu u leskovačkoj Biblioteci

  U toku zimskog raspusta, odnosno od 5. do 14. februara, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu organizovaće časove čitanja, likovne i radionice na engleskom jeziku. Sve radionice su besplatne.

  detaljnije
 • klizaliste

  Besplatni kulturni i sportski sadržaji tokom raspusta za leskovačke đake

  Na klizanje, plivanje, različite radionice, kao i u Pozorište, tokom zimskog raspusta, odnosno od 1. do 15. februara, leskovački osnovci i srednjoškolci moći će da idu besplatno. Svi sadržaji dostupni su uz đačku knjižicu.

  detaljnije
 • polica sa knjigama

  Duplo jeftinija članarina za učenike i studente u leskovačkoj Biblioteci

  Povodom obeležavanja slave svih učenika - Svetog Save, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu u narednim danima nove članove upisivaće po povoljnijoj ceni. Svetosavski popust, kako kažu, trajaće od 24. do 28. januara, a članarina za osnovce biće 125 dinara, dok je upis za srednjoškolce i studente 250 dinara.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  U Leskovcu počinju Svetosavske svečanosti

  Učenici osnovnih i srednjih škola u Leskovcu različitim muzičkim, književnim i sportskim aktivnostima obeležiće dane posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. Svetosavske svečanosti u Leskovcu se održavaju od 15. do 27. januara, a ovogodišnji domaćin je Poljoprivredna škola.

  detaljnije
 • knjige

  Leskovačka Biblioteka nabavila 1.000 novih knjiga

  Nove knjige iz oblasti beletristike, stručne literature, štiva na engleskom i onih za decu, njih 1.000, odnosno oko 400 novih naslova, dostupne su građanima u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” u Leskovcu. Biblioteka je za nabavku novih knjiga izdvojila 480.000 dinara.

  detaljnije
 • polica sa knjigama

  Jerotić i Karizi najčitaniji pisci u 2018. u Leskovcu

  Čitalačka publika u Leskovcu u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” u prethodnih 12 meseci najviše je pozajmljivala delo u kome srpski akademik Vladeta Jerotić polemiše o pojmovima koji određuju smisao postojanja, kao i kriminalistički roman italijanskog autora Donata Karizija.

  (1) detaljnije
 • knjige biblioteka leskovac

  Novogodišnji praznici - vreme za porodicu i dobru knjigu

  Praznično vreme oko Nove godine i Božića uglavnom provodimo u krugu porodice, a pored druženja sa najbližima, ovo vreme može se provesti i uz dobru knjigu. Leskovački bibliotekari za hladne dane preporučuju istorisjki roman "Stefan Prvovenčani: Biografija prvog srpskog kralja ili zašto Srbi nisu katolici" autora Luke Mičeta, priču o Černobilju iz pera Svetlane Aleksandrovne Aleksijevič, dok za najmlađe preporučuju roman leskovačkog mladog pisca Stefana Mitića "Ja sam Akiko".

  (1) detaljnije
 • slikarski pribor

  Radionice za decu u leskovačkoj Biblioteci

  Kako bi deci približili knjige i sa njima obeležili novogodišnje praznike, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu, u sredu, 26. i četvrtak, 27. decembra od 11 sati organizovaće interaktivne radionice.

  detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Predavanje i dokumentarni film o Srbiji u Prvom svetskom ratu u Leskovcu

  Koji su događaji obeležili Prvi svetski rat, kako u svetu, tako i Srbiji, Leskovčani će moći da čuju na predavanju koje će se održati u utorak, 25. decembra od 18 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”. Iste večeri publika će moći da pogleda dokumentarni film “Priča o Živojinu”, a ulaz je slobodan.

  (1) detaljnije
 • nimus

  Džez, etno i klasična muzika na novogodišnjim koncertima u Leskovcu

  Učenici i profesori Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu novogodišnje praznike tradicionalno će obeležiti koncertima. Prvi nastup trupe će imati u utorak, 25.decembra u svečanoj sali opštinske zgrade u 19 sati, a nastupiće i tri dana kasnije, 28. decembra u 19 sati u sali Narodnog pozorišta. Ulaz na koncerte je slobodan.

  detaljnije
 • polica sa knjigama

  Duplo jeftinija članarina za “Noć knjige” u leskovačkoj Biblioteci

  Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu i ove godine pridružila se manifestaciji “Noć knjige” tokom koje će građani, kako kažu, moći da se učlane u biblioteku po povoljnijoj ceni. Manifestacije će se održati u petak, 14. decembra od 16 sati do ponoći.

  detaljnije
 • strip do pakla i nazad

  Izložba stripa o Prvom svetskom ratu u leskovačkoj Biblioteci

  Ilustracije događaja koji su obeležili Prvi svetski rat, poput Sarajevskog atentata, bitke na Ceru i proboja Solunskog fronta, moći će da vide Leskovčani na izložbi stripa koja će se održati u utorak, 11. decembra u 17 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”. Ulaz je slobodan.

  (1) detaljnije
 • stap

  Osobe sa invaliditetom i dalje diskriminisane u društvu

  Iako imaju iste potrebe, osobe sa invaliditetom i dalje nailaze na poteškoće u socijalizaciji. Neretko se susreću sa neprihvatanjem, nerazumevanjem, ali i sa fizičkim preprekama koje im otežavaju kretanje.

  detaljnije
 • timčenkov kutak leskovac

  U Leskovcu počinju “Dani Nikolaja Timčenka”

  Sa stvaralaštvom autora koji se bave esejistikom, književnom kritikom i istorijom književnosti, odnosno novinama u ovim oblastima, posetioci će moći da se upoznaju u okviru “Dana Nikolaja Timčenka” koji će se održati od 6. do 8. decembra u Leskovačkom kulturnom centru.

  (2) detaljnije
 • knjige biblioteka leskovac

  Besplatna članarina u leskovačkoj Biblioteci

  Građani Leskovca koji žele da se učlane u Narodnu biblioteku “Radoje Domanović” u Leskovcu ili da produže svoju članarinu, mogu to uraditi besplatno u subotu, 8. septembra od 8 do 13 sati. Upis je moguć na svim odeljenjima, a akcija se sprovodi povodom Međunarodnog dana pismenosti.

  detaljnije
 • rostiljijada

  Večeras počinje 29. “Roštiljijada” u Leskovcu

  Iako u Leskovcu trenutno pada kiša, manifestacija posvećena jelima sa roštilja počeće večeras ceremonijalnim otvaranjem u 20:45 sati na Širokoj čaršiji. Otvaranju će prethoditi koncert kulturno-umetničkog društva “Lemind” i defile mažoretkinja, bubnjara i dobošara, a na koncertu večeri nastupiće Željko Joksimović.

  (7) detaljnije
 • knjige biblioteka leskovac

  Leskovačka biblioteka bogatija za 2.000 knjiga

  Novi naslovi beletristike, stručne literature, knjiga za decu i štiva na stranim jezicima, njih 1.016, od danas su na raspolaganju građanima u leskovačkoj biblioteci “Radoje Domanović”. Knjige su stigle iz redovnog otkupa Ministarstva kulture, za šta je izdvojeno 1,2 miliona dinara.

  (1) detaljnije