Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodno pozorište Leskovac

 • milan milošević

  Mladiću iz Leskovca potreban novac za lečenje u Turskoj

  Kako bi nastavio lečenje karcinoma jednjaka u privatnoj klinici u Turskoj, Milanu Miloševiću iz Leskovca potreban je novac. Oni koji žele da pomognu, to mogu uraditi slanjem poruke ili uplatom na namenski račun, kažu u Fondaciji "Budi human". Akciji prikupljanja novca priključile su se i ustanove kulture koje će u narednom periodu organizovati humanitarne koncerte i predstave.

  detaljnije
 • Predstava-Svici,-april-2019,-foto-Bojana-Antic

  Tri gostovanja u maju u leskovačkom Pozorištu

  Tokom maja publika će u Narodnom pozorištu u Leskovcu moći da odgleda 3 predstave, a na reperotaru su i 3 predstave za decu. Osim izvođenja leskovačkog ansambla, publika će moći da uživa u izvedbama pozorišnih trupa iz Pirota i Beograda.

  detaljnije
 • predstava svici

  Predstava "Svici" opravdala očekivanja leskovačke publike

  U punoj sali leskovačkog Narodnog pozorišta glumci su premijerno izveli predstavu "Svici" koja donosi kratke priče o ljudima "zarobljenim" na aerodromu. Oni koji nisu stigli na premijeru, prvu reprizu moći će da pogledaju 11. maja.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Pozorišta iz Leskovca i Prištine rade na novoj predstavi

  Razmena ideja, kadrova i zajednički rad intenziviraće u narednom periodu Narodno pozorište u Leskovcu i prištinsko Narodno pozorište čije je sedište u Gračanici. Ove dve ustanove potpisale su sporazum o saradnji, a “plodove” zajedničkog rada videće i publika, jer uskoro kreće priprema nove zajedničke predstave.

  detaljnije
 • predstava otac

  Nova predstava i dva gostovanja tokom aprila u leskovačkom Pozorištu

  Ljubitelji pozorišta i u aprilu će moći da uživaju u predstavama u Leskovcu. Osim novog komada "Svici" koji priprema leskovačka trupa, publika će moći da odgleda i dve gostujuće predstave, a na repertoaru su i 2 predstave za decu.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  Leskovački teatar dolazi u Niš sa predstavom "Otac"

  Komad "Otac" rađen je po knjizi Augusta Srindberga, jednog od najznačajnijih svetskih pisaca i začetnika modernog teatra, koju glumci Narodnog pozorišta u Leskovcu izvode ga prema adaptaciji i režiji Miloša Jagodića. Predstavu će odigrati na sceni niškog teatra u četvrtak 28. marta od 20 sati.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Deca najčešći posetioci pozorišta u Leskovcu

  Prema svedočenjima građana Leskovca, pozorište je mesto koje ih okuplja i dok neki kažu da jednostavno nemaju vremena, drugi ističu da često idu porodično kako bi se družili, ali i učili decu “pravim vrednostima”. Povodom Svetskog dana pozorišta, leskovačka trupa večeras od 20 sati izvodi predstavu "Otac", a sav prihod uplatiće Udruženju obolelih od raka.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  U Leskovcu humanitarni koncert za pomoć obolelima od raka

  U subotu 23. marta od 20 sati u leskovačkom Pozorištu biće održan humanitarni koncert, a sav prihod od prodatih karata namenjen je osobama obolelih od raka. Cena ulaznice je 300 dinara.

  detaljnije
 • predstava otac

  Dva gostovanja tokom marta u leskovačkom Pozorištu

  Osim predstava leskovačkog ansambla, publika će tokom marta moći da odgleda i dve gostujuće predstave. “Izvinjamo se, mnogo se izvinjavamo” na repertoaru je 17. marta, dok će Nišlije sa predstavom “Waj faj” gostovati 22. marta.

  detaljnije
 • mandragola

  Popust u leskovačkom Pozorištu za Dan zaljubljenih

  Oni koji se odluče da za Dan zaljubljenih, 14. februara, posete Narodno pozorište u Leskovcu, moći će od 20 sati da pogledaju predstavu “Mandragola”, a cena ulaznice je 150 dinara.

  detaljnije
 • predstava polovnjace

  Gostovanje i nova predstava za decu u februaru u leskovačkom Pozorištu

  Pored predstava u izvođenju dramske trupe leskovačkog Narodnog pozorišta, građani će narednog meseca moći da pogledaju i predstavu "Iskušenje" gostujućeg Šabačkog pozorišta, dok će mališani premijerno moći da vide predstavu "Mališa u zemlji knjiga". Sve predstave za odrasle igraju se od 20, a za najmlađe od 12 sati.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Premijera predstave “Otac” sledeće nedelje u Leskovcu

  Adaptaciju dela "Otac" švedskog pisca Augusta Strindberga, u izvođenju trupe leskovačkog Narodnog pozorišta, publika u Leskovcu premijerno će moći da pogleda u utorak, 22. januara od 20 sati. Cena ulaznice je 300 dinara.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  U Leskovcu počinju Svetosavske svečanosti

  Učenici osnovnih i srednjih škola u Leskovcu različitim muzičkim, književnim i sportskim aktivnostima obeležiće dane posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. Svetosavske svečanosti u Leskovcu se održavaju od 15. do 27. januara, a ovogodišnji domaćin je Poljoprivredna škola.

  detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Nove predstave i više gostovanja planovi leskovačkog Pozorišta

  Novu godinu Narodno pozorište u Leskovcu “otvoriće” u petak, 18. januara, gostovanjem niškog teatra koji će odigrati “Limunaciju”, a publika u januara može videti i premijeru predstave "Otac". Osim novih komada, kako na večernjoj, tako i na dečjoj sceni, v. d. direktora Dragan Boža Marjanović, u toku ove godine najavljuje i više gostujućih predstava.

  detaljnije
 • nimus

  Džez, etno i klasična muzika na novogodišnjim koncertima u Leskovcu

  Učenici i profesori Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu novogodišnje praznike tradicionalno će obeležiti koncertima. Prvi nastup trupe će imati u utorak, 25.decembra u svečanoj sali opštinske zgrade u 19 sati, a nastupiće i tri dana kasnije, 28. decembra u 19 sati u sali Narodnog pozorišta. Ulaz na koncerte je slobodan.

  detaljnije
 • gradski hor ruzmarin leskovac

  Koncert hora “Ruzmarin” večeras u Leskovcu

  Ljubitelji starogradskih i narodnih pesama moći će da uživaju u ovoj muzici na koncertu gradskog hora “Ruzmarin” večeras od 19 sati u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

  Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pijaca" Ivan Milovac, nakon sprovedenog konkursa, izabran je za direktora. Četvorogodišnji mandat odbornici su potvrdili i Predragu Momčiloviću, koji će ubuduće voditi Centar za socijalni rad. Vršioca dužnosti dobilo je Javno-komunalno preduzeće "Toplana" jer je dosadašnji direktor Jovica Đorđević otišao u penziju, a odbornici su za novog rukovodioca izglasali Miloša Mićića.

  detaljnije
 • boza marjanovic

  Potvrđeno: Boža Marjanović novi v. d. direktor leskovačkog Pozorišta

  Spekulacije da će teatar u Leskovcu u narednom periodu voditi glumac Dragan Boža Marjanović, široj publici poznat po autorskim predstavama "Ja Aleksa", "Sam protiv NATO" i "Povraćaj iz Hag", danas su potvrđene skupštinskim materijalom, koji je pored ostavke dosadašnjeg direktora, dopunjen i Marjanovićevom biografijom. Konačnu odluku daće odbornici glasanjem o ovoj tački dnevnog reda.

  (2) detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Direktor Pozorišta u Leskovcu podneo ostavku, nasleđuje ga Boža Marjanović?

  Narodno pozorište u Leskovcu ostalo je bez direktora jer je Stanislav Grujić, kako piše u skupštinskom materijalu, podneo ostavku. Njegov naslednik nije zvanično predložen, ali spekuliše se da bi leskovački teatar u narednom periodu trebalo da vodi glumac Dragan Boža Marjanović, široj publici poznat po autorskim predstavama "Ja Aleksa", "Sam protiv NATO" i "Povraćaj iz Hag" .

  (1) detaljnije
 • predstava sunderko bob

  Predstava “Sunđerko Bob” sledeće nedelje u Leskovcu

  Koje sve igre postoje, sem na kompjuteru i mobilnim telefonima, kroz edukativnu predstavu “Sunđerko Bob” moći će da vide mališani iz Leskovca. Predstava se u Narodnom pozorištu igra 28. oktobra u 12 sati, a cena ulaznice je 150 dinara.

  detaljnije