Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niška inicijativa

  • odbornici Niška inicijativa

    Niška inicijativa: Stop preletačima, pravimo izbornu listu od nekompromitovanih

    Izborna lista Niške inicijative na sledećim izborima biće sastavljena od građana, a ne profesionalnih političara i preletača, navode iz ovog udruženja. Zato pozivaju građane da se učlane i podrže njihovu ideju, a kažu da istrošeni i kompromitovani politički kadrovi nisu dobrodošli.

    (11) detaljnije
  • Sala New City

    Sala zbog koje je otkazana debata u Nišu, dan posle havarije potpuno uređena [video]

    Dan nakon otkazivanja debate o slobodi medija niški odbornik Srđan Nonić snimio je salu u kojoj se, kako su rekli iz "New City" hotela, desila havarija. Sa ulice, prostor izgleda potpuno uređeno i ne mogu se videti posledice poplave niti bilo kakve nepogode.

    (7) detaljnije
  • sns žene

    SNS žene osuđuju nasilje - samo onih koji nisu u stranci

    Serijska akcija osude nasilja članica SNS-a širom Srbije predstavlja spin i skretanje pažnje javnosti sa bitnijih tema, ocenjuje novinarka KRIK Vesna Radojević. Opozicija sa juga Srbije akciju naziva nameštenom i licemernom jer SNS žene “ne diraju” verbalne nasilnike u svojim redovima.

    (15) detaljnije
  • Ibarski-mars-ka-Lazarevcu;-foto:-Lokalni-front

    Podrška iz Niša za “Ibarski marš”

    Ekipa Lokalnog fronta je pre dva dana iz Kraljeva krenula pešaka za Beograd, na protest koji će biti održan 16. januara kada je godišnjica nerešenog ubistva Olivera Ivanovića. Mnogo građana podržalo je “Ibarski marš”, a među njima i Nišlije - Udruženi pokret slobodnih stanara i Niška inicijativa, a neki od članova najverovatnije će ih dočekati kada budu stigli do cilja.

    (3) detaljnije
  • nonic-i-parole-foto-S.-M

    Niška Skupština: Opozicija "Vučiću, ti li si?", vlast odgovara sa "Da, tu je"

    Diskutujući o Planu razvoja Grada Niša za narednu godinu odbornici vlasti i opozicije govorili su o stvarima i projektima koji su (ne)realizovani ili loše urađeni u prošlosti, a odbornik “Niške inicijative” Srđan Nonić podigao je plakat na kojem piše “Vučiću, ti li si?”. Na to mu je odgovorio odbornik SNS Boban Džunić rekavši da je Vučić tu, jer je puno uradio za Niš.

    (23) detaljnije
  • Skupština grada

    Niška opozicija predsedniku Skupštine: Bulatović troši 70% vremena, zaštitite nas od torture

    Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Bulatović govorio je 13 sati, a ukupno troši 70% vremena diskusije, kaže niška opozicija, pa traži od predsednika Skupštine Radeta Rajkovića da zaštiti odbornike od “bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture” i da govornica bude jednaka za sve. Oni zaštitu traže dan pred novo zasedanje lokalnog parlamenta koje je zakazano za sutra u 9 sati.

    (13) detaljnije
  • javna garaža

    Niška opozicija o prvoj javnoj garaži: Naprednjačka vlast vređa heroje

    Nekoliko dana nakon svečanog otvaranja montažne garaže, prvog takvog parkinga u Nišu, oglasio se deo niške opozicije, a dok Povereništvo Narodne stranke ističe da “naprednjačka vlast vređa heroje” time što je ovakvom objektu “dala ime” Gorana Ostojića koji je poginuo na Košarama, iz Niške inicijative dodaju da se naplatom parkiranja koje je dosad bilo besplatno nastavlja “licemerstvo gradske vlasti”.

    (27) detaljnije
  • aerodrom

    Niška opozicija: Sve je bila laž, Aerodrom preuzet samo zbog koncesionara

    Nepostojanje pisane garancije o tome koje obaveze Vlada preuzima na sebe kada je reč o Aerodromu "Konstantin Veliki", niti o planu ulaganja u njega, Niška inicijativa i Narodna stranka vide kao jasan dokaz da je niška vazdušna luka preuzeta samo zbog interesa koncesionara beogradskog aerodroma i da se obećanja državnog i gradskog vrha mogu okačiti "mačku o rep".

    (9) detaljnije
  • aerodrom opozicija

    Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

    Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

    (15) detaljnije
  • branislav jovanović

    Bane Jovanović: I Nonić hteo da veša, gradonačelnik da zaštiti Nišlije

    Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić početkom septembra preko "Fejsbuka" naveo je da je "posebno mesto" na vešalima trebalo da bude za kadrove G17 i Ujedinjenih regiona Srbije. Njegov kolega iz gradskog parlamenta odbornik grupe "Niš moj grad" i bivšu URS-ovac Branislav Jovanović pozvao je gradonačelnika Darka Bulatovića da zaštiti Nišlije od "Nonićevog vešanja", a time i lokalne čelnike koji su bili u G17 i URS.

    (20) detaljnije
  • majica

    Odbornik opozicije izbačen sa sednice niškog parlamenta zbog poruke na majici

    Na zasedanje niškog parlamenta odbornik “Niške inicijiative” Srđan Nonić došao je sa majicom na kojoj piše “Jedna ista banda”, ali je šef odborničke grupe SNS i bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić mislio da on time vređa dostojanstvo Skupštine, pa je tražio njegovo izbacivanje. Većina odbornika je svojim glasovima podržala ovaj predlog.

    (39) detaljnije
  • skuptia

    Niška inicijativa insistira da Bulatović objasni šta se desilo na Kosovu

    Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, navode u Niškoj inicijativi, mora da da progovori o onome što se dogodilo na Kosovu, uz napomenu da je “obrukao Nišlije” jer ne odgovara na novinarska pitanja vezana za ovaj incident. Pored toga, u Inicijativi zahtevaju od gradske vlasti da smene pohapšene funkcionere i ističu da se "bahatost" vlasti ogleda i u ponovnom "beskonačnom odlaganju sednice niške Skupštine".

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: