Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niška televizija

 • daljinski

  Nišlije će plaćati 1.000 evra po satu za TV prenos gradske Skupštine

  Nakon dve javne nabavke na kojima nije bilo ponuđača za direktan televizijski prenos sednica Skupštine Grada, na trećoj, na kojoj je Grad ponudio čak 4,5 miliona dinara za 4 sednice, pobedila je "Niška televizija". Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da će naredno zasedanje niške Skupštine biti zakazano za narednu nedelju.

  (11) detaljnije
 • Sednica Skupštine Grada

  Novi tender za TV prenos sednica - više para za manje posla

  Nakon dva poništena tendera za direktan TV prenos sednica Skupštine Grada, na kojima se nije javila nijedna televizija, raspisan je novi, na kojem Grad nudi čak 4,5 miliona dinara za prenos 4 sednice. U odnosu na prethodni, poništen tender, na kojem je Grad bio spreman da ponudi 3.5 miliona dinara za 6 desetosatnih sednica, iznos koji se sada nudi je skoro duplo veći, a posla je manje.

  (8) detaljnije
 • Sednica Skupštine Grada

  Sednica niške Skupštine počela sat kasnije, jer nije bilo TV prenosa

  Iako su u Kabinetu gradonačelnika rekli da ne može biti direktnog televizijskog prenosa današnje sednice Skupštine Grada Niša, jer je propao tender za ovu uslugu, pošto nije bilo ponuđača, "Niška televizija" je ipak prenosi. Zasad nije poznato da li uopšte postoji bilo kakav ugovor između Grada i ove televizije, a sednica je kasnila sat vremena, jer se čekalo postavljanje kamera.

  (1) detaljnije
 • Skupština Branislav Jovanović

  Neizvesno ko će prenositi sednice Skupštine Grada Niša

  Pošto je obustavljen tender za direktni televizijski prenos sednica Skupština Grada Niša, jer na njemu nije bilo nijedne ponude, Gradska uprava raspisala je novi, a za tu uslugu, nudi 3,5 miliona dinara, što je za oko milion i po više od prethodnog tendera.

  (5) detaljnije
 • 1 Belami LOGO mikrofon foto A.K.

  Zbog favorizovanja Vučića “Transparentnost Srbija” podnela REM-u prijave protiv niških televizija

  Sve četiri niške televizije su prekidale redovan program da bi prenosile mitinge predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića širom Srbije, dok to nisu učinile ni za jednog drugog kandidata. Smatrajući da su time diskriminisale druge kandidate, “Transparentonst Srbija” je podnela žalbu Regulatornom telu za elektronske medije. Vlasnici televizija kažu ili da ne znaju za prijavu, ili da je sve po Zakonu.

  (1) detaljnije
 • skupstina

  Paprena cena prenosa sednica Skupštine Niša

  Poreski obveznici Niša će za televizijski prenos svakog pojedinačnog dana zasedanja Skupštine Grada plaćati po milion dinara. To je, primera radi, 10 puta skuplje od kompleksnog TV prenosa kompletne ceremonije otvaranja i zatvaranja Filmskih susreta.

  (21) detaljnije
 • kamera

  Novinari bez ugovora poslati kući zbog dojave o inspekciji

  Nišlije su oko 8 sati ostale uskraćene za jutarnji program na televizijama "Belle Amie" i NTV, jer je, kako su se požalili novinari, snimatelji, montažeri i realizatori, onima koji rade "na crno" bilo naloženo da odu sa posla zbog "dojave o inspekciji".

  (11) detaljnije
 • 490x370-Ntv.jpg

  LAF: Ispitati privatizaciju NTV

  Lokalni antikorupcijski forum Niš poziva nadležne državne organe da provere sve podatke u vezi sa privatizacijom "Niške televizije", kako bi se, kako kažu, otklonile sumnje u eventualne nezakonitosti u tom procesu.

  (3) detaljnije
 • sednica

  Kasni početak sednice Skupštine jer nema TV prenosa

  Iako je 37. sednica Skupštine Grada Niša trebalo da počne u 9 sati, zasedanje još nije počelo jer odbornici opozicije, nezadovoljni što nema direktnog televizijskog prenosa, ne dozvoljavaju njen početak.      

  (7) detaljnije
 • Nekadašnji voditeljski tim Niške televizije

  "Niška televizija" i formalno prodata

  Nakon što je Ministarstvo privrede odbilo žalbu drugog ponuđača, konzorcijum koji čine "Narodne novine" i direktorka TV "Zona plus" Slađana Ostojić i zvanično je postao novi vlasnik gradske televizije.

  (2) detaljnije
 • NTV

  Sporna prodaja "Niške televizije"

  Iako kupac ne može biti firma koja se "u celini ili delom finansira iz javnih budžeta", Agencija za privatizaciju je Nišku televiziju prodala "Narodnim novinama", koje su u 2014. godini najmanje 70 % svojih ukupnih prihoda zaradile od države.

  (20) detaljnije
 • NTV

  NTV prodata "Narodnim novinama" i Slađani Ostojić

  Konzorcijum, koji čine "Narodne novine" i direktorka niške TV "Zona plus" Slađana Ostojić, kupio je "Nišku televiziju", prema nepotvrđenim informacijama po ceni od 78.000 evra, što je za 3.000 evra više od početne cene.

  (33) detaljnije
 • ntv

  Dva ponuđača za kupovinu NTV

  Ponude za kupovinu Niške televizije dostavio je konzorcijum “Narodnih novina” u vlasništvu Vitka Radomirovića i Slađane Ostojić, kao i Aleksandar Živadinović, izvršni direktor marketing službe NTV. Otvaranje ponuda odloženo zbog “formalnih nedostataka”.

  (2) detaljnije
 • NTV-studio.jpg

  Građani trenutno prekinuli proteste za očuvanje NTV-a

  Dopis sa predlozima i zahtevima za rešenje statusa Niške televizije poslat je Ustavnom sudu, gradskoj i republičkoj skupštini, a protesti su trenutno prekinuti.

  (4) detaljnije
 • protest

  Nišlije vozile gradskim ulicama za očuvanje NTV-a

  Kolona vozila koju su predvodili automobili Niške televizije prošla je najprometnijim ulicama, a iz nekih automobila su virili transparenti koji pozivaju na očuvanje NTV-a i upućeni su protiv aktuelne vlasti.

  (2) detaljnije
 • protest

  Protestna vožnja protiv privatizacije NTV

  Nišlije će konačno, nakon odobrenja policije, moći da svoj protest, koji već danima sprovode ispred Niške televizije, prošire i na ostale delove grada i to protestnom vožnjom koju će predvoditi automobili NTV-a.

  detaljnije
 • ntv

  Nije održana protestna šetnja za NTV

  Zbog toga što nije prošlo dovoljno vremena od prijavljivanja šetnje, okupljeni građani koji podržavaju opstanak Niške televizije nisu prošetali niškim ulicama.

  (7) detaljnije
 • protest

  Protestna šetnja za NTV

  U 18 sati Nišlije nezadovoljne privatizacijom Niške televizije okupiće se ispred prostorija ove medijske kuće, a zatim će prošetati ulicama u znak protesta.

  (6) detaljnije
 • NTV

  "Niška" bez većine zaposlenih, a jutarnji bez poznatih lica

  Televizija koja je godinama bila simbol Niša ostaje sa svega 6 zaposlenih, jer je njihovih 75 kolega uzelo otpremnine i zvanično napustilo Nišku televiziju. Zoran Todorović i Milan Petković odradili poslednje “NTV jutro”.

  (28) detaljnije