Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niška televizija

 • 1 Belami LOGO mikrofon foto A.K.

  Zbog favorizovanja Vučića “Transparentnost Srbija” podnela REM-u prijave protiv niških televizija

  Sve četiri niške televizije su prekidale redovan program da bi prenosile mitinge predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića širom Srbije, dok to nisu učinile ni za jednog drugog kandidata. Smatrajući da su time diskriminisale druge kandidate, “Transparentonst Srbija” je podnela žalbu Regulatornom telu za elektronske medije. Vlasnici televizija kažu ili da ne znaju za prijavu, ili da je sve po Zakonu.

  detaljnije
 • skupstina

  Paprena cena prenosa sednica Skupštine Niša

  Poreski obveznici Niša će za televizijski prenos svakog pojedinačnog dana zasedanja Skupštine Grada plaćati po milion dinara. To je, primera radi, 10 puta skuplje od kompleksnog TV prenosa kompletne ceremonije otvaranja i zatvaranja Filmskih susreta.

  detaljnije
 • kamera

  Novinari bez ugovora poslati kući zbog dojave o inspekciji

  Nišlije su oko 8 sati ostale uskraćene za jutarnji program na televizijama "Belle Amie" i NTV, jer je, kako su se požalili novinari, snimatelji, montažeri i realizatori, onima koji rade "na crno" bilo naloženo da odu sa posla zbog "dojave o inspekciji".

  detaljnije
 • 490x370-Ntv.jpg

  LAF: Ispitati privatizaciju NTV

  Lokalni antikorupcijski forum Niš poziva nadležne državne organe da provere sve podatke u vezi sa privatizacijom "Niške televizije", kako bi se, kako kažu, otklonile sumnje u eventualne nezakonitosti u tom procesu.

  detaljnije
 • sednica

  Kasni početak sednice Skupštine jer nema TV prenosa

  Iako je 37. sednica Skupštine Grada Niša trebalo da počne u 9 sati, zasedanje još nije počelo jer odbornici opozicije, nezadovoljni što nema direktnog televizijskog prenosa, ne dozvoljavaju njen početak.      

  detaljnije
 • Nekadašnji voditeljski tim Niške televizije

  "Niška televizija" i formalno prodata

  Nakon što je Ministarstvo privrede odbilo žalbu drugog ponuđača, konzorcijum koji čine "Narodne novine" i direktorka TV "Zona plus" Slađana Ostojić i zvanično je postao novi vlasnik gradske televizije.

  detaljnije
 • NTV

  Sporna prodaja "Niške televizije"

  Iako kupac ne može biti firma koja se "u celini ili delom finansira iz javnih budžeta", Agencija za privatizaciju je Nišku televiziju prodala "Narodnim novinama", koje su u 2014. godini najmanje 70 % svojih ukupnih prihoda zaradile od države.

  detaljnije
 • NTV

  NTV prodata "Narodnim novinama" i Slađani Ostojić

  Konzorcijum, koji čine "Narodne novine" i direktorka niške TV "Zona plus" Slađana Ostojić, kupio je "Nišku televiziju", prema nepotvrđenim informacijama po ceni od 78.000 evra, što je za 3.000 evra više od početne cene.

  detaljnije
 • ntv

  Dva ponuđača za kupovinu NTV

  Ponude za kupovinu Niške televizije dostavio je konzorcijum “Narodnih novina” u vlasništvu Vitka Radomirovića i Slađane Ostojić, kao i Aleksandar Živadinović, izvršni direktor marketing službe NTV. Otvaranje ponuda odloženo zbog “formalnih nedostataka”.

  detaljnije
 • NTV-studio.jpg

  Građani trenutno prekinuli proteste za očuvanje NTV-a

  Dopis sa predlozima i zahtevima za rešenje statusa Niške televizije poslat je Ustavnom sudu, gradskoj i republičkoj skupštini, a protesti su trenutno prekinuti.

  detaljnije
 • protest

  Nišlije vozile gradskim ulicama za očuvanje NTV-a

  Kolona vozila koju su predvodili automobili Niške televizije prošla je najprometnijim ulicama, a iz nekih automobila su virili transparenti koji pozivaju na očuvanje NTV-a i upućeni su protiv aktuelne vlasti.

  detaljnije
 • protest

  Protestna vožnja protiv privatizacije NTV

  Nišlije će konačno, nakon odobrenja policije, moći da svoj protest, koji već danima sprovode ispred Niške televizije, prošire i na ostale delove grada i to protestnom vožnjom koju će predvoditi automobili NTV-a.

  detaljnije
 • ntv

  Nije održana protestna šetnja za NTV

  Zbog toga što nije prošlo dovoljno vremena od prijavljivanja šetnje, okupljeni građani koji podržavaju opstanak Niške televizije nisu prošetali niškim ulicama.

  detaljnije
 • protest

  Protestna šetnja za NTV

  U 18 sati Nišlije nezadovoljne privatizacijom Niške televizije okupiće se ispred prostorija ove medijske kuće, a zatim će prošetati ulicama u znak protesta.

  detaljnije
 • NTV

  "Niška" bez većine zaposlenih, a jutarnji bez poznatih lica

  Televizija koja je godinama bila simbol Niša ostaje sa svega 6 zaposlenih, jer je njihovih 75 kolega uzelo otpremnine i zvanično napustilo Nišku televiziju. Zoran Todorović i Milan Petković odradili poslednje “NTV jutro”.

  detaljnije
 • Dr-Zoran-Radovanovic

  KC Niš traži kontrolu rada ginekološke klinike

  Izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu na NTV da je epidural privilegija dece lekara, rukovodstvo Kliničkog centra ocenjuje netačnom, ali je podnelo zahtev za vanrednu proveru kvaliteta rada ove klinike.

  detaljnije
 • Bojan-Lukic-NTV.jpg

  Epidural - "privilegija" dece zaposlenih u Kliničkom

  Gostujući u emisiji Niške televizije "Dobar dan" direktor Ginekološko-akušerske klinike niškog Kliničkog centra priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega. 

  detaljnije
 • ntv

  Neuspela prva prodaja Niške televizije, cena prepolovljena

  Jedina ponuda za kupovinu Niške televizije, koju su dali konzorcijum Dragana Miloševića i "Narodne novine" čiji je vlasnik Vitko Radomirović, odbijena je jer dokumentacija nije bila kompletna, a NTV će se naredni put prodavati po duplo nižoj ceni.

  detaljnije
 • Niška televizija

  Ističe rok za prodaju Niške televizije

  Rok da zainteresovane firme ili pojedinci prijave svoje učešće u prodaji jedinog niškog državnog medija je istekao. Otvaranje pristiglih ponuda u ponedeljak u 11 h.

  detaljnije
 • Ntv

  Nišlije odustale od kupovine NTV-a, Beograđani žele "Studio B"

  I dok je niško Udruženje predsednika skupštine stanara zasada odustalo od kupovine Niške televizije, beogradska Zadruga za javno informisanje "Plan B" odlučna je u nameri da kupi "Studio B".

  detaljnije