Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niški kulturni centar

 • Cineplxx bioskop

  “Gete fest” uskoro u Nišu

  Na festivalu savremenog nemačkog filma “Gete fest”, publika će od 23. do 28. oktobra moći da pogleda 11 filmova, a projekcije će biti organizovane u maloj sali Niškog kulturnog centra i u niškom bioskopu “Cineplexx”.

  detaljnije
 • martin luter

  Tribina o Martinu Luteru u NKC-u

  Svi građani koji žele da čuju nešto više o značaju osnivača protestantske crkve i refermatoru Martinu Luteru, mogu to da učine u maloj sali Niškog kulturnog centra, 11. oktobra.

  (2) detaljnije
 • Razmena knjiga NKC

  Razmena knjiga u Niškom kulturnom centru

  Studenti, đaci, čitaoci svih generacija i poštovaoci knjige pozvani su da se pridruže akciji „Književni antikvarijat“ u holu Niškog kulturnog centra u sredu 4. oktobra od 12:30 do 14:30.

  detaljnije
 • simfonijski

  Simfonijski orkestar RTS otvara ovogodišnju koncertnu sezonu NKC

  Ljubitelji klasične, ali i filmske muzike moći će da uživaju u obradama muzike iz svetski poznatih filmskih serijala “Gospodar prstenova”, “Hari Poter” i “Pirati sa Kariba”, koje će izvesti Simfonijski orkestar RTS, 27. septembra u niškom Domu vojske, sa početkom u 19 sati.

  detaljnije
 • Dani makedonske kulture već nekoliko godina u Nišu

  Književno veče i predstava u Nišu u okviru Dana makedonske kulture

  Nakon revije filmova koji su se prikazivali prethodnih dana, na manifestaciji Dani makedonske kulture, koja se već nekoliko godina obeležava u Nišu, narednih dana će biti promovisan roman Hrista Petreskog, organizovaće se književno veče, pozorišna predstava, kao i izložbe na zatvaranju 17. septembra.

  (1) detaljnije
 • sićevo

  Vladimir Kopicl ovogodišnji dobitnik nagrade “Ramonda Serbica”

  Nagradu “Ramonda Serbica” koja se dodeljuje za ukupan doprinos književnosti na Književnoj koloniji Sićevo, ove godine, jednoglasnom odlukom žirija, dobio je novosadski pesnik Vladimir Kopicl. Presudili su umetnička hrabrost pisca, kao i njegovo "kontinuirano delovanje na polju srpske književnosti".

  detaljnije
 • nkc

  Prva samostalna izložba slika niške umetnice

  Razaranje forme bojom i stvaranje zapisa o prostorno-vremenskom pokretu, prema rečima organizatora, mogu se videti na slikama niške umetnice Lane Šukletović. Prva samostalna izložba slika niške umetnice biće otvorena 25. avgusta u 17 sati u galeriji Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • filsmski susreti

  Na “Filmskim susretima” 12 filmova, serija i dokumentarac

  Filmoljupci će i ove godine od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, moći da uživaju u tradicionalnom festivalu glumačkih ostvarenja “Filmski susreti”, na kojima će biti prikazano 12 filmova u zvaničnoj selekciji, kao i 2 filma van konkurencije. Organizatori najavljuju i gostavanje velikog broja glumaca iz Srbije, ali i iz regiona, koji će se pokloniti niškoj publici.

  (1) detaljnije
 • bojana simovic

  Prekršajni postupak protiv Bojane Simović zbog neprijavljivanja imovine

  Na osnovu prekršajne prijave Agencije za borbu protiv korupcije zbog neprijavljivanje imovine i prihoda, Prekršajni sud iz Beograda pokrenuo je prekršajni postupak protiv doskorašnje direktorke Niškog kulturnog centra Bojane Simović.

  (2) detaljnije
 • Zbog Kusturičinog uslovljavanja "Na mlečnom putu" neće biti prikazan u Nišu

  Organizatori Filmskih susreta u Nišu navode da najnoviji Kusturičin film neće biti prikazan na predstojećim Filmskim susretima. On je navodno zahtevao da film bude prikazan samo ukoliko ne učestvuje u konkurenciji za nagrade i bodovanju publike, što je protivno pravilima festivala

  (24) detaljnije
 • Filski susreti vatromet iznad pozornice

  "Filmski susreti" krajem avgusta, skuplje karte i veći nagradni fond

  Tradicionalni niški festival glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” ove godine, prema najavama iz NKC-a, održaće se od 24. do 30. avgusta. U takmičarskom programu trebalo bi da bude 13 filmova. Kompleti karata koštaće 2.000 dinara, a pojedinačne ulaznice 400.

  (1) detaljnije
 • stepenice-NKC-B.A.-JV

  Stepenice na ulazu u NKC nebezbedne, nadležni najavljuju brzu popravku

  Ulaz u Niški kulturni centar je poprilično nebezbedan za sve posetioce, jer su stepenice dosta oštećene i predstavaljaju pravu opasnost za sve koji ne ulože dodatni oprez prilikom penjanja. Ipak, v.d. direktor ove ustanove Srđan Savić najavljuje skoru rekonstrukciju, pa glumci koji dođu na Filmske susrete i posete NKC ne bi trebalo da brinu za svoju bezbednost i nose ružnu sliku iz Niša.

  (3) detaljnije
 • Oktet NKC

  Poljski ansambl nastupa u Niškom kulturnom centru

  „Silezski okteta gitara“ koga čine nastavnici, diplomci i studenti Muzičke akademije u Katovicama, nastupiće u Maloj sali NKC-a u ponedeljak 24. jula od 20:30. Na repertoaru su dela Betovena, filmskog kompozitora Kilara, srpskog profesora klasične gitare Dojčinovića, kubanskog kompozitora Brauera i druga.

  detaljnije
 • savi jv

  Srđan Savić predložen za v. d. direktora NKC

  Pošto je i drugi konkurs za novog direktora Niškog kulturnog centra propao, Odbor za imenovanja predložio je da vršilac dužnosti ove funkcije bude Srđan Savić, koji je i bio na čelu NKC do 2012. godine.

  (8) detaljnije
 • nkc

  Niški kulturni centar dobija v.d. direktora

  Pošto ni posle dva konkursa za izbor direktora i promene Upravnog odbora, iz Niškog kulturnog centra nije stigla lista kandidata za direktora ustanove, Odbor za imenovanja niške Skupštine će, kako kaže njegov predsednik Ivan Jovanović, na prvoj narednoj sednici imenovati vršioca dužnosti direktora.

  (2) detaljnije
 • Tema problemi izbeglica

  Projekcija filma i razgovor o problemima izbeglica u NKC-u

  Tragična i komplikovana sudbina afričkih i bliskoistočnih izbeglica, ali i stanovništva u državama u koje odlaze, tema je diskusije koja će biti održana u Niškom kulturnom centru, uz koju će biti prikazan i dokumentarac “Požar na moru”. Sa građanima će razgovarati oni koji prate migrantsku krizu u svetu, u utorak 6. juna od 19 sati.

  detaljnije
 • Dragan Stojadinović Zuki

  In memoriam: Dragan Stojadinović Zuki

  Posle duge bolesti je u Nišu, u svojoj 58. godini, preminuo glavni urednik Redakcije posebnih programa NKC, organizator Internacionalnih horskih svečanosti, Niškog sajma knjiga i grafike i osnivač i suosnivač brojnih umetničkih manifestacija - Dragan Stojadinović Zuki.

  detaljnije
 • Velibor Petković

  Promocija nove knjige priča Velibora Petkovića

  “Božanstvena papazjanija” je nova knjiga priča iz trilogije niškog književnika i novinara Velibora Petkovića, koju će autor predstaviti u četvrtak 25. maja od 18 sati. Promocija će biti održana u maloj sali Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • Knjiga

  Promocija romana "Velika laž" u NKC-u

  Najnoviji roman književnice i novinarke Sonje Atanasijević je, navode iz Niškog kulturnog centra, oštra kritika društva, alarmantna opomena i poziv da se stane na put nekontrolisanom zatiranju ljudskosti i tradicionalnih vrednosti. “Velika laž” biće predstavljen u NKC-u 18. maja u 19 sati.

  detaljnije
 • Uskoro počinje "Noć muzeja"

  “Noć muzeja” na 17 lokacija u Nišu

  Istorijske izložbe o Radio Nišu, rok sceni, kreativne radionice posvećene najmlađima, “Noć biologije” i pola veka Univerzitetske biblioteke, neki su od programa koji će građani moći da vide u “Noći muzeja”. Manifestacija će biti održana na 17 lokacija, u subotu 20. maja, a vrata će biti otvorena za posetioce od 17 do 1 sat iza ponoći.

  (1) detaljnije