Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Noć muzeja

 • pozoriste

  Koncert na Medijani, izložba o građanskom Nišu i druge zanimljivosti u Noći muzeja

  Koncerte klasične i džez muzike, kao i nastup di-džeja, uz neizostavne izložbe, ali i priču o istoriji vazduhoplovstva u Nišu i video-prezentaciju o Londonu, Nišlije će moći da vide u ovogodišnjoj Noći muzeja, koja se održava u subotu, 18. maja na nekoliko lokacija u gradu.

  (4) detaljnije
 • borina kuća vranje

  Bogat program na jugu Srbije u Nedelji muzeja

  Izložbe, promocije knjiga, radionice za decu i projekcije filmova pratiće ovogodišnju Nacionalnu nedelju muzeja koja će se održati od 13. do 19. maja. Vrata ustanova kulture u Nišu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Leskovcu biće otvorena za posetioce, a ulaz će za sve programe biti besplatan.

  detaljnije
 • narodni muzej leskovac

  Izložbe, predavanja i koncerti sledeće nedelje u Leskovcu

  Bogat program i ove godine pratiće obeležavanje Nacionalne nedelje muzeja koja će se održati od 13. do 19. maja. Vrata Narodnog muzeja u Leskovcu, kao i Gradske kuće za posetioce će biti otvorena od 12 do 19 sati, a ulaz će biti slobodan.

  (1) detaljnije
 • noc muzeja

  "Noć muzeja" okupila veliki broj Leskovčana

  Na više lokacija u gradu Leskovčani su mogli da učestvuju u radionicama, posete izložbe, predstave i koncerte, a ove godine Narodni muzej okupio je veliki broj mališana koji su crtali, družili se i učili o značaju muzeja, ali i same kulture.

  detaljnije
 • noc muzeja

  Pozorišni kabare, izložbe, životinje i nauka na "Noći muzeja" u Nišu

  Glumci Narodnog i Akademskog pozorišta u Nišu udruženo su izveli kabare, izložbe srpskih slikara i izložbe o slikarima, slavna istorija i budućnost, sa svim tim su građani mogli da se upoznaju sinoć u Nišu na manifestaciji "Noć muzeja".

  detaljnije
 • televizori

  "Noć muzeja" u Nišu na 16 lokacija

  Dokumenta i fotografije iz 19. veka, album sećanja na heroje iz Prvog svetskog rata, izložba posvećena Klimtu, pozorišni kabare, izložba uređaja proizvedenih u niškoj Elektronskoj industriji, samo su neke od postavki koje će večeras građani moći da vide na 16 lokacija u Nišu, na manifestaciji "Noć muzeja".

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  Za “Noć muzeja” u niškom Pozorištu kabare, u Biblioteci izložbe

  Niški glumci će pevati numere iz najpoznatijih filmova, predstava i mjuzikla, u Narodnom pozorištu u Nišu u okviru “Noći muzeja”, koja se održava u subotu 19. maja, a u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" se organizuju izložbe, predavanja i radionica kaligrafije.

  (3) detaljnije
 • biologija

  Druga po redu “Noć biologije” u Nišu

  Kratkim filmovima, kvizovima, prezentacijama, ali i jednostavnim eksperimentima i igraonicama, učenici Gimnazije Svetozar Marković približiće biologiju svim posetiocima na manifestaciji “Noć biologije” koja će se po drugi put održati 19. maja u okviru “Noći muzeja”.

  detaljnije
 • narodni muzej leskovac

  “Noć muzeja” na 4 lokacije u Leskovcu

  Predavanja, radionice, koncerti, predstave i izložbe obeležiće ovogodišnju “Noć muzeja”, a pored glavnog objekta koji će za posetioce 19. maja biti otvoren do 1 sat posle ponoći, Leskovčani mogu besplatno uživati u programima u Gradskoj kući, Muzeju tekstilne industrije u Strojkovcu i Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”.

  detaljnije
 • knjiga

  Predavanje o Puškinu u niškoj Biblioteci

  Ljubitelji pisane reči, kako kažu organizatori, imaće prilike da prisustvuju predavanju “Puškinove romantične noći”, koje će biti upriličeno u Ruskom kutku Narodne bibloteke “Stevan Sremac, 19. maja.

  detaljnije
 • vlasotince

  Bogat program za ovogodišnje “Dane Vlasotinca”

  Tradicionalna manifestacija kojom Vlasotinčani obeležavaju gradsku slavu - letnjeg Svetog Nikolu, počinje otvaranjem Međunarodnog muzičkog festivala “Vlasinsko proleće” 19. maja u 11 sati u Sobi stare srpske grafike u Muzeju, a do 24. maja, do kada traje “slavlje”, građani mogu uživati u koncertima, izložbama i predavanjima.

  detaljnije
 • klimt

  Izložba posvećena Klimtu u niškoj Univerzitetskoj biblioteci

  Građani zainteresovani za život i delo jednog od najuticajnih slikara simbolizma Gustava Klimta, imaće priliku da 19. maja u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” prisustvuju dokumentarnoj izložbi u njegovu čast.

  detaljnije
 • Narodni muzej Prokuplje foto lj.m.

  Nedelja muzeja i u Prokuplju

  Nizom raznovrsnih kulturnih i zabavnih manifestacija, tribinama i javnim časovima, i u Prokuplju je počela Nacionalna nedelja muzeja koja se ove godine obeležava od 14. do 20. maja.

  detaljnije
 • caricin grad

  Besplatni muzejski sadržaji tokom sledeće nedelje za sve Leskovčane

  Od 14. do 20. maja vrata Narodnog muzeja u Leskovcu, Gradske kuće, Muzeja tekstilne industrije u Strojkovcu biće otvorena za sve posetioce od 8 do 16 sati, a ulaz će biti besplatan.

  detaljnije
 • Izložba u Sinagogi

  Posetioci "Noći muzeja": Kulturna ponuda u Nišu zadovoljavajuća

  Muzeji, galerije, Narodno pozorište i druge ustanove kulture sinoć su bile otvorene za posetioce, a za ovogodišnju "Noć muzeja" Nišlije su mogle da vide dela domaćih slikara iz 19. i 20. veka, radove savremene likovne umetnosti, da nauče nešto o biologiji i istorijatu jednog od najstarijih radija u Srbiji.

  (5) detaljnije
 • Stari aparati za radio

  Izložba starih radio aparata u prostorijama nekadašnjeg Radio Niša

  "Noć uz dobri, stari radio" naziv je izložbe koja će posetioce vratiti u pedesete godine i pokazati im kako su tada izgledali audio uređaji, a neki će biti nostalgični kada vide stare fotografije i novinare koji su nekada uređivali program Radio Niša. Ovo je prvi put da će prostorije niškog dopisništva Radio Beograda 2 biti otvorene za publiku, koja će pored ove, u "Noći muzeja" i narednih 10 dana moći da vidi i izložbu posvećenu Branku Miljkoviću.

  (3) detaljnije
 • Uskoro počinje "Noć muzeja"

  “Noć muzeja” na 17 lokacija u Nišu

  Istorijske izložbe o Radio Nišu, rok sceni, kreativne radionice posvećene najmlađima, “Noć biologije” i pola veka Univerzitetske biblioteke, neki su od programa koji će građani moći da vide u “Noći muzeja”. Manifestacija će biti održana na 17 lokacija, u subotu 20. maja, a vrata će biti otvorena za posetioce od 17 do 1 sat iza ponoći.

  (1) detaljnije
 • izlozba

  Programi na 20 lokacija u Nišu u “Noći muzeja”

  Brojnim izložbama, koncertima, pokretnim muzejom poezije, književnim večerima i radionicama koje će biti održane u niškim galerijama, školama, pozorištima i bibliotekama biće u subotu 21. maja obeležena 13. “Noć muzeja”.

  (4) detaljnije
 • spomen soba

  "Noć muzeja" na 13 lokacija u Nišu

  U subotu 16. maja niške galerije, ateljei, škole, biblioteka i arhiv otvoriće u “Noći muzeja” svoja vrata posetiocima od 17 do 2 sata iza ponoći.

  (1) detaljnije
 • noc muzeja3

  “Noć muzeja” 7. juna

  Galerije, muzeji i druge ustanove kulture u Nišu i Vranju otvoriće u “Noći muzeja” svoja vrata posetiocima od 18 sati u subotu, 7. juna, do 2 sata iza ponoći.

  detaljnije