Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Norveška

 • Kristina pre polaska na put foto Lj.M.

  Prokupčanka biciklom stigla do Norveške

  Nakon dvadesetak dana vožnje biciklom i pređenih oko 1.700 kilometara, Kristina Stamenković (27) je stigla do Norveške kako bi prisustvovala obeležavanju 75 godina od kada su nacisti u Drugom svetskom ratu na prinudni rad u Norvešku odveli 4.200 srpskih i jugoslovenskih vojnika.

  (2) detaljnije
 • biciklama zamalo na putu do norveke foto lj,m.

  Novac sponzora posvađao prokupačke bicikliste pred put u Norvešku

  Iako su se 2 meseca gotovo svakodnevno zajedno pripremali da biciklom pređu veći deo puta do Norveške u čast srpskih interniraca, Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić posvađali su se nekoliko sati pred polazak zbog raspodele novca od sponzora, pa je Kristina na put otišla sama, dok je Jugoslav ostao u Prokuplju.

  (5) detaljnije
 • Kristina na bicikli

  Iz Prokuplja krenula biciklom do Norveške - u čast interniraca

  Da bi prisustvovala obeležavanju 75 godina od kada su nacisti u Drugom svetskom ratu na prinudni rad u Norvešku odveli 4.200 srpskih i jugoslovenskih vojnika, mlada Prokupčanka Kristina Stamenković je na put dug 3.500 kilometara krenula vozeći bicikl.

  detaljnije
 • Biciklama na put do Norveške; foto: Lj.M.

  Biciklom do Norveške u čast slavnih predaka

  U znak sećanja na 3.841 srpskog zarobljenika iz Drugog svetskog rata deportovanih u logore u Norveškoj i 75-godišnjice od tog datuma, Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić iz Prokuplja na biciklama će putovati mesec dana do Norveške kako bi prisustvovali manifestaciji povećenoj srpskim logorašima.

  detaljnije
 • presevo-1.jpg

  Povećani kapaciteti za smeštaj izbeglica u Preševu

  U Prihvatnom centru otvorena su još 2 porodična paviljona za privremeni smeštaj oko 350 migranata, dečiji kutak za majke sa decom i nova ambulanta sa 2 ordinacije, kao i kafić gde će se besplatno deliti kafa i čaj.

  detaljnije
 • prokuplje

  Dani norveškog filma u Prokuplju

  U bioskopu “Toplica” večeras će u okviru Dana norveškog filma biti prikazan film “Vegas”, dok se ova revija filma završava projekcijom ostvarenja “Pobuna u Kautokenu” u sredu 1. aprila.

  detaljnije
 • norveska

  Veče “Srbija u Norveškoj”

  Kako su putopisi i istraživanja norveškog lingviste Ulafa Broha uticali na sliku Srbije u Norveškoj i kakva je kulturna saradnja ovih zemalja, biće reči u četvrtak, 23. oktobra u svečanoj sali niškog Univerziteta.

  (2) detaljnije
 • pk-1.jpg

  Počela podela pomoći poplavljenim Prokupčanima

  Volonterski centar Prokuplje počeo je sa isporukom pomoći najugroženijim porodicama na teritoriji Prokuplja čije su kuće oštećene tokom aprilskih poplava. 12 porodica dobiće pomoć u vrednosti od po 25.000 dinara.

  detaljnije
 • Internat Vlasotince dom ucenika vlasotince 1

  Rekonstrukcija vlasotinačkog internata

  Privode se kraju radovi na uređenju internata u Vlasotincu čiju rekonstrukciju sa 2 miliona dinara pomaže Vlada Kraljevina Norveške.

  detaljnije
 • prokuplje steliste

  Prokupčani posetili Norvešku

  Delegacija Prokuplja posetila je norvešku komunu Hemnes gde je razgovarala o projektima koje Norveška sprovodi u ovoj opštini.

  (3) detaljnije
 • norveska

  Podrška narodu Norveške

  Predsednik opštine Prokuplje uputio je telegram saučešća predstavnicima naroda Norveške u Srbiji, povodom skorih tragičnih dogđaja u ovoj zemlji.

  (1) detaljnije
 • Boravak za decu sa posebnim potrebama

  U Babušnici je otvoren dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama. Sve usluge su besplatne.

  (1) detaljnije
 • Pomoć Višem sudu u Leskovcu

   Vlada Kraljevine Norveške donirala 300.000 dinara.

  detaljnije