Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Novi Niš

 • novi nis

  Grad preuzeo ostatak "Novog Niša", nadležni najavljuju nastavak radova na leto

  Stanovi za vojsku u sklopu "Novog Niša" završeni su još septembra prošle godine, a u narednim nedeljama i mesecima bi, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, trebalo da budu predati Ministarstvu odbrane, jer je Grad zvanično od investitora, firme Clean Earth Capital, preuzeo 21 hiljadu bruto kvadrata zgrada. Tu nije kraj radovima, jer kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište, pa gradski većnik zadužen za građevinarstvo očekuje nastavak radova na leto, za koje je Grad dobio tri bankarske garancije od nepunih milion evra.

  (34) detaljnije
 • novi nis foto TT

  Nepoznat datum kompletnog završetka "Novog Niša", gotovi stanovi za vojsku

  Nakon što je pre četiri godine počela gradnja “Novog Niša“ na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, koja je prodata američkom investitoru Clean Earth Capital, stanovi za vojsku su konačno završeni pošto su prethodno probijeni rokovi. Kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište koji će se, prema rečima investitora Ričarda Hanta, graditi na proleće naredne godine. Iako je završetak celog projekta ranije predviđen za 2021. godinu, kako je rekao Hant još uvek se ne zna kada će radovi biti gotovi.

  (13) detaljnije
 • Novi Niš januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser

  Grad preuzeo deo "Novog Niša", ostatak narednih nedelja, najkasnije aprila

  Devet godina nakon što je američka kompanija "Clean earth capital" kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, trećina dogovorenog stambenog prostora predata je Gradu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da "u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila" očekuje da i ostatak stanova pređe u vlasništvo Grada, a da ga onda on prosledi Vojsci. U Kabinetu i dalje ne odgovaraju zašto "Novi Niš" čuva Komunalna milicija.

  (8) detaljnije
 • komunalna milicija

  Komunalna milicija obezbeđuje privatno gradilište "Novi Niš" - o razlozima nadležni ćute

  Ograđeno gradilište naselja “Novi Niš” koje niče na Bubnju obezbeđuje niška Komunalna milicija. Dok su milicajci i sami zbunjeni zbog čega ovo moraju da rade, načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević ne odgovara zašto se troše javni resursi i pare građana na čuvanje privatnog gradilišta. O ovoj saradnji ne govore ni u “Novom Nišu”.

  (27) detaljnije
 • tajms

  Niš u "Njujork tajmsu"

  Jedan od najuglednijih i najcenjenijih svetskih medija piše o Nišu, a povod je projekat “Novi Niš” koji na Bubnju grade Amerikanci. "Njujork Tajms" donosi priču o bivšoj vojnoj bazi, napuštenoj kasarni Bubanjski heroji, koja se pretvara u stambeni i poslovni centar. Ipak, Filip Bej, vlasnik firme koja gradi stambeni kompleks, kaže da članak ima najveći značaj za Niš i južnu Srbiju.

  (15) detaljnije
 • Novi Niš

  Nova bankarska garancija za “Novi Niš”, prvi stanovi do kraja 2018.

  Kako bi se osigurali da će investitor do 2021. godine da završi projekat “Novi Niš”, pojašnjava Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Grad treba da potpiše sa investitorom novu bankarsku garanciju, na osnovu aneksa ugovora kojim je predviđeno da prvi stanovi na prostoru bivše kasarne “Bubanjski heroji” treba da budu gotovi do kraja 2018.

  (15) detaljnije
 • Kamene temeljac

  Kamen temeljac i vremenska kapsula za “Novi Niš”

  Nakon što pune 4 godine gradske vlasti nisu uspele da izdaju građevinsku dozvolu, a zatim to za samo 2 dana uradile neposredno pred izbore, u Nišu je svečano položena vremenska kapsula, čime je označen početak gradnje "Novog Niša".

  (28) detaljnije
 • novi nis

  Rok za “Novi Niš” produžen, kamen temeljac sutra

  Iako je prvobitnim ugovorom bilo predviđeno da 2016. godine budu gotovi prvi stanovi u “Novom Nišu”, kompleksu na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, to se nije desilo, pa se rok pomera za 2021. godinu. Polaganje kamena temeljca najavljeno za 19. april.

  (19) detaljnije
 • berelouz

  Amerikanac u Nišu našao ljubav, sreću i posao

  U Niš je iz Teksasa stigao pre samo godinu dana, a već je uspeo da osvoji peticu na lotou, pronađe nagradu u sladoledu i osvoji putovanje. Amerikanca Dejvida Berlouza bi od novembra trebalo da sačeka i radno mesto u Nišu.

  (10) detaljnije
 • slikaygrada

  Pred početak građenja “Novi Niš” reciklira stare zgrade

  Cigle i beton preostali nakon rušenja 27 objekata iz kompleksa kasarne “Bubanjski heroji” biće ponovo iskorišćeni za izgradnju “Novog Niša” i popunjavanje rupa na putevima, dok su prozori i vrata donirani Romima za reciklažu.

  (12) detaljnije
 • Ljubivoje Ljuba Slavković

  Slavković: Doveden sam u zabludu

  Uz lično izvinjenje direktoru američke "Clean earth capital", zamenik gradonačelnika Niša u pismu naveo da je tvrdnje o malverzacijama izneo na osnovu informacija koje je dobio od nadležnih gradskih službi.

  (55) detaljnije
 • perisic-total.jpg

  Izvinjenje američkom investitoru

  Gradonačelnik Niša izvinio se kompaniji “Clean Earth capital” i rekao da su tvrdnje njegovog zamenika iznesene na poslednjoj sednici Skupštine Grada, netačne.

  (36) detaljnije
 • Novi Niš

  Američki investitori kritikuju gradsku vlast Niša

  Reagujući na tvrdnje zamenika gradonačelnika da je prilikom prodaje kasarne "Bubanjski heroji" bilo ozbiljnih nepravilnosti, njen kupac traži od gradonačelnika da se izvini i javno to demantuje.

  (33) detaljnije
 • Novi-Nis

  Prve zgrade u "Novom Nišu" već naredne godine

  Građani će moći da prošetaju delom stambeno-poslovnog kompleksa površine 15 hektara "Novi Niš" već posle prve faze izgradnje planirane za početak sledeće godine, najavljuje investitor.

  (33) detaljnije