Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ORL klinika

 • Oslikana-ORL-klinika4;-foto:-JV-J.-A

  Studenti oslikali nišku ORL kliniku

  Brezovu i čarobnu šumu, podvodni svet i svemir - oslikalo je sedmoro studenata niškog Fakulteta umetnosti koji su deo grupe “Peta 128” na zidovima niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa (ORL). Cilj je bio oplemeniti prostor ambulante u koju svakodnevno dolazi i veliki broj dece.

  (2) detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha u martu na niškoj ORL klinici

  Niška Klinika za bolesti uha, grla i nosa (ORL) je proglasila mart mesecom sluha, a direktor Dušan Milisavljević najavljuje da će tim povodom svake nedelje, počev od 10. marta, organizovati preventivne preglede od 9 do 15 sati. Pozvao je sve građane da dođu na pregled i provere sluh, jer je to najbolji način prevencije.

  (2) detaljnije
 • slusni aparat

  Južnjaci po slušne aparate ubuduće samo u KC Niš, lekari to nazivaju diskriminacijom

  Pacijenti sa juga zemlje kojima je potreban slušni aparat ili umetak od sada će umesto u bolnicama i domovima zdravlja u svojim gradovima za prepisivanje ovih pomagala morati da odu u Klinički centar Niš. I dok lekari specijalisti jugoistočne Srbije tvrde da se ovim degradira njihova stručnost, kao i da će se stvoriti nepotrebne liste čekanja, iz niške ORL klinike ističu da su spremni za veći broj pacijenata koji će, tvrde, dobiti najkvalitetnije lečenje.

  (2) detaljnije
 • Preseljenje-KC-ambulante1;-foto:-JV

  Pojedine ambulante i klinike KC Niš uskoro u istoj zgradi

  Višespratnica izgrađena još pre 80 godina, u kojoj je nekada bila zgrada hirurgije, na samom ulazu u stari deo Kliničkog centra u Nišu, sređuje se kako bi do kraja oktobra, kako kaže direktor KC Zoran Radovanović, tamo preselili internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očnu i ORL kliniku. Radove je obišla zdravstvena i sanitarna inspekcija, a inspektori su zasad zadovoljni, mada kažu da će dati i neke sugestije.

  (7) detaljnije
 • dusan milisavljevic

  Dušan Milisavljević novi direktor Klinike za ORL

  Dugogodišnjeg direktora niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa Miška Živića, pre nekoliko dana na toj funkciji je zamenio njegov dosadašnji pomoćnik Dušan Milisavljević. Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da nije reč o smeni, već o jednostavnim promenama, te da će Živić sada raditi u Upravi ove zdravstvene ustanove.

  (32) detaljnije
 • 490x370-operacija.jpg

  Otkazane operacije zbog kvara na vodovodu

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži do koga je došlo u četvrtak, zgrada Službe za otorinolaringologiju Opšte bolnice u Vranju je bez vode zbog čega su sve operacije za petak otkazane.

  detaljnije
 • Sto-ORL.jpg

  Sto na ORL klinici pukao pred operaciju

  Sto u jedinoj funkcionalnoj operacionoj sali na ORL klinici u niškom Kliničkom centru pukao je danas dok su ga anesteziolozi pripremali za operaciju.

  (29) detaljnije
 • prokuplje, orl

  Završena rekonstrukcija ORL-a u Prokuplju

  Nakon pet meseci radova, koje su izvodili radnici tehničkog osoblja prokupačke bolnice, završena je rekonstrukcija ORL odeljenja.

  (5) detaljnije
 • Operacije laserom na ORL klinici

  Na niškoj ORL Klinici počelo korišćenje novog lasera, koji će omogućiti preciznije hirurške intervencije i skratiti oporavak pacijenata nakon operacije. 

  (2) detaljnije
 • Novi laser na ORL klinici

  U Niš stigao najsavremeniji uređaj za operacije karcinoma glave i vrata.

  detaljnije