Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ORL klinika

  • pregled uha

    Lekari niške ORL klinike dokazali da korona oštećuje sluh

    Da korona narušava kvalitet sluha - ne remeti drastično razgovor i mogućnost da pacijent čuje, ali da zbog virusa definitivno ne čuje visoke tonove - dokazali su lekari i medicinske sestre sa Klinike za bolesti uha, grla i nosa iz Niša, kaže direktor Dušan Milisavljević. Poziva građane koji su ozdravili, a sumnjaju da im je oštećen sluh, da se jave ORL klinici, jer kaže da uz adekvatnu terapiju mogu da izleče većinu pacijenata.

    (8) detaljnije
  • foto: KC Niš

    Nova metoda operacije sinusa na ORL klinici u Nišu

    Operacije pacijenata koji imaju problema sa sinusima biće kraće i jeftinije, uz manje bolova, a njihov oporavak biće brži, jer će se ubuduće zahvati raditi na novom aparatu na niškoj ORL klinici. Prve operacije lekari niškog Kliničkog centra obavili su sa načelnikom neurohirurgije u Ljubljani, a ovim je otpočela saradnja između ta dva klinička centra.

    (5) detaljnije
  • orl implant

    U KC Niš ugradnjom implanta omogućili deci da prvi put čuju

    Nakon kraće pauze, u niškom Kliničkom centru ORL specijalisti su ponovo počeli da operacijom ugrađuju kohlearni implant zahvaljujući kojem mališani rođeni sa oštećenim ili bez sluha mogu ponovo ili prvi put mogu da čuju glasove i druge zvuke.

    (1) detaljnije
  • kolica za orl kliniku

    I niška ORL klinika dobila kolica kupljena od recikliranih čepova

    Zahvaljujući ljudima koji su prethodnih meseci sakupljali plastične čepove, u okviru akcije "Čepening", nabavljena su dvoja kolica za Kliniku za bolesti za uha, grla i nosa. Ovo je još jedna u nizu klinika koja je dobila kolica nabavljena od reciklirane plastike.

    (10) detaljnije
  • pregled

    April mesec glasa na niškoj ORL klinici

    Na Klinici za bolesti uva, grla i nosa tokom aprila će tokom vikenda u nedelju od 8 do 15 sati specijalisti ORL besplatno proveravati funkcije glasa i zdravlje grkljana zainteresovanim građanima.

    (2) detaljnije
  • Oslikana-ORL-klinika4;-foto:-JV-J.-A

    Studenti oslikali nišku ORL kliniku

    Brezovu i čarobnu šumu, podvodni svet i svemir - oslikalo je sedmoro studenata niškog Fakulteta umetnosti koji su deo grupe “Peta 128” na zidovima niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa (ORL). Cilj je bio oplemeniti prostor ambulante u koju svakodnevno dolazi i veliki broj dece.

    (3) detaljnije
  • pregled uha

    Preventivni pregledi sluha u martu na niškoj ORL klinici

    Niška Klinika za bolesti uha, grla i nosa (ORL) je proglasila mart mesecom sluha, a direktor Dušan Milisavljević najavljuje da će tim povodom svake nedelje, počev od 10. marta, organizovati preventivne preglede od 9 do 15 sati. Pozvao je sve građane da dođu na pregled i provere sluh, jer je to najbolji način prevencije.

    (2) detaljnije
  • slusni aparat

    Južnjaci po slušne aparate ubuduće samo u KC Niš, lekari to nazivaju diskriminacijom

    Pacijenti sa juga zemlje kojima je potreban slušni aparat ili umetak od sada će umesto u bolnicama i domovima zdravlja u svojim gradovima za prepisivanje ovih pomagala morati da odu u Klinički centar Niš. I dok lekari specijalisti jugoistočne Srbije tvrde da se ovim degradira njihova stručnost, kao i da će se stvoriti nepotrebne liste čekanja, iz niške ORL klinike ističu da su spremni za veći broj pacijenata koji će, tvrde, dobiti najkvalitetnije lečenje.

    (3) detaljnije
  • Preseljenje-KC-ambulante1;-foto:-JV

    Pojedine ambulante i klinike KC Niš uskoro u istoj zgradi

    Višespratnica izgrađena još pre 80 godina, u kojoj je nekada bila zgrada hirurgije, na samom ulazu u stari deo Kliničkog centra u Nišu, sređuje se kako bi do kraja oktobra, kako kaže direktor KC Zoran Radovanović, tamo preselili internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očnu i ORL kliniku. Radove je obišla zdravstvena i sanitarna inspekcija, a inspektori su zasad zadovoljni, mada kažu da će dati i neke sugestije.

    (7) detaljnije
  • dusan milisavljevic

    Dušan Milisavljević novi direktor Klinike za ORL

    Dugogodišnjeg direktora niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa Miška Živića, pre nekoliko dana na toj funkciji je zamenio njegov dosadašnji pomoćnik Dušan Milisavljević. Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da nije reč o smeni, već o jednostavnim promenama, te da će Živić sada raditi u Upravi ove zdravstvene ustanove.

    (32) detaljnije
  • 490x370-operacija.jpg

    Otkazane operacije zbog kvara na vodovodu

    Zbog kvara na vodovodnoj mreži do koga je došlo u četvrtak, zgrada Službe za otorinolaringologiju Opšte bolnice u Vranju je bez vode zbog čega su sve operacije za petak otkazane.

    detaljnije
  • Sto-ORL.jpg

    Sto na ORL klinici pukao pred operaciju

    Sto u jedinoj funkcionalnoj operacionoj sali na ORL klinici u niškom Kliničkom centru pukao je danas dok su ga anesteziolozi pripremali za operaciju.

    (29) detaljnije
  • prokuplje, orl

    Završena rekonstrukcija ORL-a u Prokuplju

    Nakon pet meseci radova, koje su izvodili radnici tehničkog osoblja prokupačke bolnice, završena je rekonstrukcija ORL odeljenja.

    (5) detaljnije
  • Operacije laserom na ORL klinici

    Na niškoj ORL Klinici počelo korišćenje novog lasera, koji će omogućiti preciznije hirurške intervencije i skratiti oporavak pacijenata nakon operacije. 

    (2) detaljnije
  • Novi laser na ORL klinici

    U Niš stigao najsavremeniji uređaj za operacije karcinoma glave i vrata.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: