Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ORL klinika

 • pregled uha

  Lekari niške ORL klinike dokazali da korona oštećuje sluh

  Da korona narušava kvalitet sluha - ne remeti drastično razgovor i mogućnost da pacijent čuje, ali da zbog virusa definitivno ne čuje visoke tonove - dokazali su lekari i medicinske sestre sa Klinike za bolesti uha, grla i nosa iz Niša, kaže direktor Dušan Milisavljević. Poziva građane koji su ozdravili, a sumnjaju da im je oštećen sluh, da se jave ORL klinici, jer kaže da uz adekvatnu terapiju mogu da izleče većinu pacijenata.

  (8) detaljnije
 • foto: KC Niš

  Nova metoda operacije sinusa na ORL klinici u Nišu

  Operacije pacijenata koji imaju problema sa sinusima biće kraće i jeftinije, uz manje bolova, a njihov oporavak biće brži, jer će se ubuduće zahvati raditi na novom aparatu na niškoj ORL klinici. Prve operacije lekari niškog Kliničkog centra obavili su sa načelnikom neurohirurgije u Ljubljani, a ovim je otpočela saradnja između ta dva klinička centra.

  (4) detaljnije
 • orl implant

  U KC Niš ugradnjom implanta omogućili deci da prvi put čuju

  Nakon kraće pauze, u niškom Kliničkom centru ORL specijalisti su ponovo počeli da operacijom ugrađuju kohlearni implant zahvaljujući kojem mališani rođeni sa oštećenim ili bez sluha mogu ponovo ili prvi put mogu da čuju glasove i druge zvuke.

  (1) detaljnije
 • kolica za orl kliniku

  I niška ORL klinika dobila kolica kupljena od recikliranih čepova

  Zahvaljujući ljudima koji su prethodnih meseci sakupljali plastične čepove, u okviru akcije "Čepening", nabavljena su dvoja kolica za Kliniku za bolesti za uha, grla i nosa. Ovo je još jedna u nizu klinika koja je dobila kolica nabavljena od reciklirane plastike.

  (10) detaljnije
 • pregled

  April mesec glasa na niškoj ORL klinici

  Na Klinici za bolesti uva, grla i nosa tokom aprila će tokom vikenda u nedelju od 8 do 15 sati specijalisti ORL besplatno proveravati funkcije glasa i zdravlje grkljana zainteresovanim građanima.

  (2) detaljnije
 • Oslikana-ORL-klinika4;-foto:-JV-J.-A

  Studenti oslikali nišku ORL kliniku

  Brezovu i čarobnu šumu, podvodni svet i svemir - oslikalo je sedmoro studenata niškog Fakulteta umetnosti koji su deo grupe “Peta 128” na zidovima niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa (ORL). Cilj je bio oplemeniti prostor ambulante u koju svakodnevno dolazi i veliki broj dece.

  (3) detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha u martu na niškoj ORL klinici

  Niška Klinika za bolesti uha, grla i nosa (ORL) je proglasila mart mesecom sluha, a direktor Dušan Milisavljević najavljuje da će tim povodom svake nedelje, počev od 10. marta, organizovati preventivne preglede od 9 do 15 sati. Pozvao je sve građane da dođu na pregled i provere sluh, jer je to najbolji način prevencije.

  (2) detaljnije
 • slusni aparat

  Južnjaci po slušne aparate ubuduće samo u KC Niš, lekari to nazivaju diskriminacijom

  Pacijenti sa juga zemlje kojima je potreban slušni aparat ili umetak od sada će umesto u bolnicama i domovima zdravlja u svojim gradovima za prepisivanje ovih pomagala morati da odu u Klinički centar Niš. I dok lekari specijalisti jugoistočne Srbije tvrde da se ovim degradira njihova stručnost, kao i da će se stvoriti nepotrebne liste čekanja, iz niške ORL klinike ističu da su spremni za veći broj pacijenata koji će, tvrde, dobiti najkvalitetnije lečenje.

  (3) detaljnije
 • Preseljenje-KC-ambulante1;-foto:-JV

  Pojedine ambulante i klinike KC Niš uskoro u istoj zgradi

  Višespratnica izgrađena još pre 80 godina, u kojoj je nekada bila zgrada hirurgije, na samom ulazu u stari deo Kliničkog centra u Nišu, sređuje se kako bi do kraja oktobra, kako kaže direktor KC Zoran Radovanović, tamo preselili internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očnu i ORL kliniku. Radove je obišla zdravstvena i sanitarna inspekcija, a inspektori su zasad zadovoljni, mada kažu da će dati i neke sugestije.

  (7) detaljnije
 • dusan milisavljevic

  Dušan Milisavljević novi direktor Klinike za ORL

  Dugogodišnjeg direktora niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa Miška Živića, pre nekoliko dana na toj funkciji je zamenio njegov dosadašnji pomoćnik Dušan Milisavljević. Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da nije reč o smeni, već o jednostavnim promenama, te da će Živić sada raditi u Upravi ove zdravstvene ustanove.

  (32) detaljnije
 • 490x370-operacija.jpg

  Otkazane operacije zbog kvara na vodovodu

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži do koga je došlo u četvrtak, zgrada Službe za otorinolaringologiju Opšte bolnice u Vranju je bez vode zbog čega su sve operacije za petak otkazane.

  detaljnije
 • Sto-ORL.jpg

  Sto na ORL klinici pukao pred operaciju

  Sto u jedinoj funkcionalnoj operacionoj sali na ORL klinici u niškom Kliničkom centru pukao je danas dok su ga anesteziolozi pripremali za operaciju.

  (29) detaljnije
 • prokuplje, orl

  Završena rekonstrukcija ORL-a u Prokuplju

  Nakon pet meseci radova, koje su izvodili radnici tehničkog osoblja prokupačke bolnice, završena je rekonstrukcija ORL odeljenja.

  (5) detaljnije
 • Operacije laserom na ORL klinici

  Na niškoj ORL Klinici počelo korišćenje novog lasera, koji će omogućiti preciznije hirurške intervencije i skratiti oporavak pacijenata nakon operacije. 

  (2) detaljnije
 • Novi laser na ORL klinici

  U Niš stigao najsavremeniji uređaj za operacije karcinoma glave i vrata.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

A od polovine juna će se naviknete na kišu.

Dragan Milovanović Čitalac

Tekst: Naredne nedelje u Nišu kiša i pljuskovi, do polovine juna nestabilno vreme