Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ Đura Jakšić u Jelašnici

 • izviđači

  Šetnjom kroz Jelašnicu i okolinu, izviđači i građani ukazuju na opasnost zagađenja

  Izviđači iz cele Srbije, građani i prestavnici nevladinih organizacija obilaziće Jelašnicu, Koritnik, Nišku Banju i okolinu od 15. do 17. aprila, u okviru tradicionalne akcije “Stazama Josifa Pančića”. Svi zainteresovani građani mogu da se pridruže u subotu 16. aprila, a polazak je u 10 sati iz Osnovne škole “Đura Jakšić” u Jelašnici.

  detaljnije
 • Jelašnička klisura

  Izlet za rekreativce i planinare po Jelašničkoj klisuri

  Od izletišta Potkapina, preko stena Jelašničke klisure Prozorac i Carevo korito i vrha Radov kamen, pa do Čukljenika, pešačiće oni koji se odluče da nedelju, 1. septembar provedu na izletu Planinarskog društva Preslap. Nadalje učesnici mogu birati hoće li dužu i kraću stazu, a oni koji se odluče na naporniju varijantu popeće se na uzvišenja Suve planine Inatovac i Kobilicu.

  (1) detaljnije
 • peticija-jelasnica3-skola-foto-

  Protest u Jelašnici, strahuju od gašenja škole

  Nezadovoljni odlukom da osnovna škola “Đura Jakšić” iz Jelašnice ne bude samostalna već se pripoji OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji, žitelji Jelašnice, Proseka i Dornje Studene održali su protestni skup. Žele da se očuva ime ove škole i da se povuče odluka o spajaju, a to će, kažu u Opštini Niška Banja, verovatno opet razmatrati Gradsko veće.

  (14) detaljnije
 • Futsal Jelašnica Mini Mundijal

  Počinje "mini mundijal", u Jelašnici se takmiči 16 ekipa

  Od subote, 21. jula, pa sve do utorka, 31. jula, u Jelašnici će se nadmetati 16 seniorskih ekipa u malom fudbalu na tradicionalnom “mini mundijalu”. Žreb, svečano otvaranje, koncerti i nastup folklora zakazani su za dan ranije, takođe na terenu pored Osnovne škole “Đura Jakšić”.

  detaljnije
 • Maze up

  Avanturisti "preplavili" Jelašničku klisuru - blato, voda i zabava na trci "Maze up"

  Blizu 700 takmičara, kako iz čitave Srbije, tako i iz inostranstva, rastrčalo se po Jelašničkoj klisuri, gde se održava avanturistička trka "The Maze up". Na terenu iza Osnovne škole "Đura Jakšić" u Jelašnici ovog jutra sve je vrvelo od ljudi, energičnih i veselih, ali i nestrpljivih da konačno na red za polazak dođe njihova grupa i otisnu se na stazu punu prepreka u vidu blata, vode, cevi i sličnijih peripetija.

  (7) detaljnije
 • Turnir u Jelašnici

  "Mini mundijal" slavi 40. rođendan, takmiče se najbolje niške ekipe

  Jedan od najstarijih turnira u malom fudbalu na ovim prostorima ove godine slavi jubilarni 40. rođendan, a cilj organizatora je vraćanje starog sjaja takmičenju. Ukupno 16 timova, među kojima i neki od najjačih niških, boriće se u Jelašnici za nagradni fond od 120.000 i titulu na takozvanom “mini mundijalu”.

  detaljnije
 • krecenje.jpg

  Osnovci u Proseku od sada u okrečenim učionicama

  Učionice isturenog odeljenja OŠ “Đura Jakšić” u Proseku kod Niša okrečene su tokom vikenda, zahvaljujući sredstvima prikupljenim na humanitarnoj žurki koju su organizovali niški Rotari i Rotarakt klub.

  (4) detaljnije
 • Predrag-Jelasnica.jpg

  "Svetosavska nagrada" malom "Tesli" iz Jelašnice

  Đak osmog razreda Osnovne škole "Đura Jakšić" Predrag Cvetković iz Jelašnice, koga su svi u školi već prozvali "Tesla", jedini je osnovac koji je u Srbiji dobio "svetosavsku nagradu" Ministarstva prosvete.

  (5) detaljnije
 • OŠ Đura Jakšić

  Suspendovan nastavnik kog roditelji optužuju za nasilje

  U toku je disciplinski postupak protiv nastavnika tehničkog obrazovanja u OŠ "Đura Jakšić" za koga roditelji jednog đaka tvrde da je na času tukao njihovo dete i još troje učenika. Nastavnik to negira.

  (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

A od polovine juna će se naviknete na kišu.

Dragan Milovanović Čitalac

Tekst: Naredne nedelje u Nišu kiša i pljuskovi, do polovine juna nestabilno vreme