Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ Ivan Goran Kovačić

  • Ivan Goran Kovačić

    Problem grejanja i hladnoće u školi u Niškoj Banji i oprečne tvrdnje roditelja i direktora

    Nakon što se činilo da je problem oko grejanja u OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji konačno rešen, učenike su na samom početku drugog polugodišta ponovo sačekali hladni radijatori. Direktor Darko Milojković kaže da su učionice bile hladne samo u ponedeljak, zbog probe novog kotla, ali roditelji ipak tvrde da sve do juče njihovoj deci nije bilo toplo.

    (5) detaljnije
  • Ivan Goran Kovačić

    Čekajući novi kotao đaci u Niškoj Banji se greju uljanim radijatorima

    Zbog radova na postavljanju novih kotlova u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” učenici će biti bez grejanja narednih 10 dana ističe direktor škole iz Niške Banje Darko Milojković. Učenici će se grejati uljanim radijatorima i časovi neće biti skraćivani, a roditelji iako pozdravljaju odluku da energetska efikasnost bude bolja, kažu da je to trebalo da bude završeno tokom leta, a ne decembra. Radove izvodi beogradska firma "Nica Contruction", a vrednost ugovora sa PDV-om iznosi 50.301.658,80 dinara.

    (7) detaljnije
  • Niska Banja, foto Tamara Tasic 1

    Humanitarni turnir u Niškoj Banji za Dušana Dinića

    Na terenima Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji u nedelju, 30. jula, od 12 sati odigraće se humanitarni turnir u basketu za pomoć Dušanu Diniću.

    detaljnije
  • zmija-foto-lazar-jovanovic

    Zmije na putu pored škole u niškom naselju Nikola Tesla

    Fotografije zmija u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u niškom naselju Nikola Tesla objavljene na društvenim mrežama zabrinule su roditelje, a mnogi su ih “šerovali” uz savet sa budu oprezni i upozore decu. Iz “Zoo planeta” poručuju im da ove zmije nisu otrovne, a da je jedino rešenje da se okolina raščisti. Direktor škole kaže da je školsko dvorište pokošeno i da će se dodatno pozabaviti ovim problemom.

    (19) detaljnije
  • Javni čas vežbanja Niška Banja

    U parku u Niškoj Banji javni čas vežbanja za sve uzraste

    Ispred hotela "Radon" danas su se okupila deca, oni koji se leče i rade u ovom stacionaru - svi su radili vežbe, a oni najmlađi se i trkali, izvodili koreografije, te savladavali prepreke. Povod je Međunarodni dan fizioterapeuta, koji se javnim časom vežbanja primerenim svim uzrastima tradicionalno obeležava u parku u Niškoj Banji.

    detaljnije
  • Zmija-Ivan-Goran-Kovacic.jpg

    Smuk i paličnjaci atrakcija na izložbi životinja

    Đaci OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji su na izložbu životinja koju organizuju njihovi nastavnici doveli svoje pse, mačke i različite vrste ptica, ali su najveća atrakcija ipak bili insekt paličnjak i zmija Smuki.

    (1) detaljnije
  • Petar-zmija.jpg

    Spasio neotrovnicu iz radijatora u školi

    Neotrovnu zmiju, koju je Nišlija Petar Stefanović izvukao iz radijatora u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u naselju Nikola Tesla videće i deca te škole kako bi naučila da od takvih vrsta nema razloga za strah.

    (8) detaljnije
  • medicinska

    Lož-ulje stiglo u Medicinsku i školu u Niškoj Banji

    Nakon što nekoliko dana niška Medicinska i OŠ “Ivan Goran Kovačić” nisu imale grejanje zbog duga Grada prema dobavljačima, te nije bilo časova i nastava je bila skraćena, lož-ulje je stiglo u ove škole. Još škola “u riziku” da ostanu bez grejanja.

    (3) detaljnije
  • skola

    Škola u Niškoj Banji bez grejanja

    Oko 400 đaka OŠ “Ivan Goran Kovačić” pušteno je kući nakon što su dva časa proveli u učionicama bez grejanja, jer je škola ostala bez lož-ulja. Gorivo “na izdisaju” u još nekoliko niških škola, u Upravi za obrazovanje kažu da stižu nove količine.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: