Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ Ivan Goran Kovačić

 • zmija-foto-lazar-jovanovic

  Zmije na putu pored škole u niškom naselju Nikola Tesla

  Fotografije zmija u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u niškom naselju Nikola Tesla objavljene na društvenim mrežama zabrinule su roditelje, a mnogi su ih “šerovali” uz savet sa budu oprezni i upozore decu. Iz “Zoo planeta” poručuju im da ove zmije nisu otrovne, a da je jedino rešenje da se okolina raščisti. Direktor škole kaže da je školsko dvorište pokošeno i da će se dodatno pozabaviti ovim problemom.

  (19) detaljnije
 • Javni čas vežbanja Niška Banja

  U parku u Niškoj Banji javni čas vežbanja za sve uzraste

  Ispred hotela "Radon" danas su se okupila deca, oni koji se leče i rade u ovom stacionaru - svi su radili vežbe, a oni najmlađi se i trkali, izvodili koreografije, te savladavali prepreke. Povod je Međunarodni dan fizioterapeuta, koji se javnim časom vežbanja primerenim svim uzrastima tradicionalno obeležava u parku u Niškoj Banji.

  detaljnije
 • Zmija-Ivan-Goran-Kovacic.jpg

  Smuk i paličnjaci atrakcija na izložbi životinja

  Đaci OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji su na izložbu životinja koju organizuju njihovi nastavnici doveli svoje pse, mačke i različite vrste ptica, ali su najveća atrakcija ipak bili insekt paličnjak i zmija Smuki.

  (1) detaljnije
 • Petar-zmija.jpg

  Spasio neotrovnicu iz radijatora u školi

  Neotrovnu zmiju, koju je Nišlija Petar Stefanović izvukao iz radijatora u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u naselju Nikola Tesla videće i deca te škole kako bi naučila da od takvih vrsta nema razloga za strah.

  (8) detaljnije
 • medicinska

  Lož-ulje stiglo u Medicinsku i školu u Niškoj Banji

  Nakon što nekoliko dana niška Medicinska i OŠ “Ivan Goran Kovačić” nisu imale grejanje zbog duga Grada prema dobavljačima, te nije bilo časova i nastava je bila skraćena, lož-ulje je stiglo u ove škole. Još škola “u riziku” da ostanu bez grejanja.

  (3) detaljnije
 • skola

  Škola u Niškoj Banji bez grejanja

  Oko 400 đaka OŠ “Ivan Goran Kovačić” pušteno je kući nakon što su dva časa proveli u učionicama bez grejanja, jer je škola ostala bez lož-ulja. Gorivo “na izdisaju” u još nekoliko niških škola, u Upravi za obrazovanje kažu da stižu nove količine.

  (4) detaljnije