Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ Mika Antić

  • os mika antić 5

    "Mika Antić" više od decenije čeka salu za fizičko

    "Zidanje Skadra na Bojani" - ovako je Miloš Stanković, direktor Osnovne škole "Miroslav Mika Antić" u Nišu opisao gradnju sale za fizičko koja je počela davne 2012. godine. Sala je, prema njegovim rečima, završena 2020. godine, ali upotrebna dozvola još nije stigla. Projekat izgradnje je Ministarstva privrede koje je većinski finasiralo radove, a deo je plaćen iz budžeta Niša. Izvođač radova je bila leskovačka firma "Centum d.o.o.", ali nema zvaničnih odgovora zašto još nema upotrebne dozvole za salu koja je spremna za časove fizičkog.

    (8) detaljnije
  • Hala Čair

    Niški sportski klubovi bez sala, Uprava bez reči

    "Ova sala će ostati našim sportistima", rekli su iz delegacije Grada Niša i Sportskog centra "Čair" pred Evropsko prvenstvo za juniore u košarci pri obilasku sveže rekonstruisane sale u Osnovnoj školi "Mika Antić". U tu salu niški sportisti još ne mogu da uđu, ali ni u halu "Čair" jer se, nezvanično saznajemo, "čeka usvajanje pravilnika o dodeljivanju termina klubovima". Iz Uprave za društvene delatnosti ne odgovaraju na pitanja, a neki sportski klubovi u Nišu su počeli pripreme za novu sezonu, ali daleko od uslova koji im trebaju za ozbiljan rad.

    (5) detaljnije
  • Košarka, EP

    Nalik virusu ili nalik trovanju: Čekaju se rezultati sanitarne, EP u Nišu se nastavlja

    Dok upućeni u celu situaciju tvrde da je bilo nekog oblika trovanja hranom na košarkaškom Evropskom prvenstvu u Nišu, sanitarna inspekcija je obišla hotel u kom su smešteni svi članovi timova koji su se žalili na temperaturu, bolove u stomaku i dijareju. Iz Svetske košarkaške federacije kažu da treba da se utvrdi tačan izvor bolesti, a iz KSS direktor takmičenja tvrdi da je virusna infekcija. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se na hranu koju su učesnici šampionata poručivali van hotela, ali još nema zvaničnih odgovora. Jedini igrač koji je bio hospitalizovan u UKC Niš, pušten je.

    (2) detaljnije
  • Košarka, juniori

    Srpski juniori sa tri pobede završili grupnu fazu na Evropskom prvenstvu, u osmini finala protivnik Danska

    Pobedama nad Češkom, Finskom i Slovenijom u hali “Čair” juniori Srbije završili su kao prvoplasirani tim C grupe, pa će nakon današnjeg dana pauze, u sredu, 26. juna, od 20:30 u osmini finala igrati protiv selekcije Danske.

    detaljnije
  • košarka

    ESPN: FIBA istražuje slučaj "Niš i Evropsko prvenstvo"

    Čelnici FIBA-e, u izjavi za američki ESPN, ističu da je prva utakmica Evropskog prvenstva za juniore u sali niške Osnovne škole "Mika Antić" trebalo biti prekinuta. Zato su pokrenuli i istragu, a razlozi su- loši uslovi u sali, klizav teren i vrućine, zbog kojih su reprezentativci Poljske i Turske odbili da igraju poslednjih 5 minuta utakmice.

    (14) detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    SSP: Skandali na EP u Nišu u košarci, tražimo ostavke

    Da je Grad Niš kao organizator "zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine“, ocenjuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu za juniore i prokišnjavanja hale “Čair” i situacije u sali Osnovne škole "Mika Antić". Tamo su takođe zbog prokišnjavanja, vrućine i klizavog terena brojni igrači proklizavali na terenu, pa su na pet minuta pre kraja odlučiii samo da se dodaju i čekaju da napadi isteku, kako se niko ne bi povredio.

    (36) detaljnije
  • košarka

    Košarkaši Poljske i Turske protestovali zbog loših uslova u sali u Nišu

    Poslednjih pet minuta utakmice prvog kola B grupe između Poljske i Turske na Evropskom prvenstvu u Nišu košarkaši obe ekipe su se samo dodavali i trošili vreme ne želeći da rizikuju neku povredu. Razlog su loši uslovi i nedostatak klime u sali Osnovne škole "Mika Antić" gde su zbog vrućine i klizvog terena brojni igrači proklizavali na terenu.

    (40) detaljnije
  • Košarka, juniori

    U Nišu počinje Evropsko prvenstvo, prvi protivnik srpskih juniora reprezentacija Češke

    Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina počeće sutra u Nišu, a među 16 reprezentacija koje će se takmičiti u halama “Čair” i “Mika Antić” nalazi se i tim Srbije. Selektor Nenad Stefanović odredio je 12 košarkaša, a prvi protivnik u subotu, 22. jula, od 20:30 biće im selekcija Češke.

    (5) detaljnije
  • Košarka

    Evropsko prvenstvo za košarkaške juniore traži volontere

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da budu deo košarkaškog Evropskog prvenstva za juniore, koje će od 22. do 30. jula biti održano u Nišu, mogu se prijaviti za volontiranje. Više od 70 volontera i volonterki će, dodaju organizatori, dobiti priliku da budu u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u Nišu.

    (2) detaljnije
  • OŠ Mika ANtić

    Novinari pozvani na potpisivanje sporazuma za EP - događaj otkazan, gradonačelnica se nije pojavila

    Obilazak radova u sali Osnovne škole "Mika Antić" i potpisivanje sporazuma o organizaciji Evropskog prvenstva u košarci za juniore bili su najavljeni za danas u 13 sati, ali nakon 15 minuta čekanja - događaj na koji su medije pozvali iz Gradske kuće u Nišu je otkazan jer će potpisivanje biti obavljeno u Gradskoj kući bez novinara. Kod škole u Durlanu bili su predstavnici KSS-a, direktor KLER-a, gradski većnik, pomoćnica gradonačelnice, šefica Kabineta i drugi koji prate rad gradonačelnice, ali Dragana Sotirovski se nije pojavila.

    (5) detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Grad uveo izvođača radova u školu "Mika Antić"

    Na početku konferencije za medije, čiji je poziv objavljen na zvaničnom sajtu Grada manje od četiri sata od događaja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da smatra da je važno da obavesti novinare da su juče uveli izvođača radova u školu "Mika Antić", čija rekonstrukcija košta oko 300.000 evra, ali i da će deo od prodatih ulaznica ići u humanitarne svrhe.

    detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Firme iz Niša i Leskovca adaptiraju salu "Mika Antić", cena oko 300.000 evra

    Od sedam ponuda, koliko je stiglo na javni poziv za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu, pobedila je zajednička firmi Izogradnja plus iz Niša i Multitek elektronik iz Leskovca. Njihova cena radova sa PDV-om je 35.609.673,60 dinara, piše u odluci.

    (6) detaljnije
  • mika antić vrežina 5

    Neprimereni natpisi uz ime čuvenog pesnika - ruinirana fasada škole u Donjoj Vrežini

    Fasada zgrade izdvojenog odeljenja niške Osnovne škole “Miroslav Mika Antić” u Donjoj Vrežini već dve godine je ruinirana i išarana uvredljivim i raznim drugim natpisima, a deo je i spaljivan. Učiteljice kažu da se zajedno sa meštanima trude da sređuju koliko mogu. Direktor Miloš Stanković navodi da je postavljanje kamera u fazi pripreme i da se objekat kreči pred početak svake školske godine, ali da "niko ne može da puni rupu bez dna", pa apeluje na lokalnu zajednicu da bude svesna da je škola opšte dobro i vlasništvo svih njih.

    (14) detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    11 godina od početka izgradnje ponovo raspisan tender za sportsku halu u OŠ “Mika Antić” u Nišu

    Posle 11 godina od početka izgradnje, prekida radova zbog sudskog procesa i brojnih najava, Grad Niš ponovo traži firmu koja će adaptirati sportsku halu u OŠ “Miroslav Antić”. Cena je prema ranijim informacijama iznosila oko 88 miliona dinara, ali ona sada nije navedena. Rok za podnošenje prijava je 21. mart, nakon čega će izvođač imati 35 radnih dana od stupanja u posao da završi posao.

    (2) detaljnije
  • papagaj ptice foto nikola stankovic..

    Međunarodom izložbom ptica u Nišu Društvo za odgoj i zaštitu "Gaj" slavi pola veka tradicije

    Oko 1.500 najrazličitijih vrsta ptica, od kojih neke dolaze i iz egzotičnih krajeva, Nišlije će moći da pogledaju na izložbi koja će biti otvorena od petka do nedelje u sportskoj dvorani OŠ "Mika Antić“ i kojom Društvo za zašitu i odgajanje ptica "Gaj“ proslavlja pola veka postojanja. Karte za odrasle koštaju 200 dinara, dok je za decu ulaz besplatan.

    (1) detaljnije
  • kos, kosarka, nis, cair, foto jv ljubica jocic

    Niš - grad košarke, ali samo reprezentativne i beogradske

    Niš je grad košarke, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a u to veruje i pored činjenice da treći grad u Srbiji nema timove u najvišem rangu, a u muškoj konkurenciji ni u Drugoj ligi. Ima kvalitetne košarke u Nišu zahvaljujući reprezentacijama i završnicama kupova, gde nema niških timova. Košarkaški novinar Dragan Panajotović kaže da Niš definitivno nije grad košarke, a da je grad sporta samo zbog bogate istorije.

    (28) detaljnije
  • rukomet

    Jugović odneo bodove iz Niša, Dubočica pružila jak otpor šampionu

    Nisu uspeli rukometaši niškog "Železničara" da dođu do prvih bodova u sezoni, pošto su 8. kolu plej-auta na domaćem terenu poraženi od ekipe "Jugovića" rezultatom 33:29 (17:14). Dostojan otpor višestrukom šampionu pružili su rukometaši "Dubočice", ali je tim Vojvodine na kraju slavio sa 33:28 (16:13).

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: