Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Milić Rakić Mirko" Prokuplje

 • učiteljica

  Edukativni rad prokupačke učiteljice nagrađen u Beogradu

  Razvijanje logičkog mišljenja i orijentacija u prostoru uz pomoć znakova koje koriste izviđači, a koje učenike usmerava ka mestima na kojima se nalaze zagonetke čije rešenje predstavlja mesto na kome je sakriven logički zadatak primeren uzrastu učenika, deo je aktivnosti nagrađenog rada učiteljice Jelene Babić u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu kod Prokuplja. Njen rad je u konkurenciji 190 prijavljenih iz Srbije i regiona, osvojio jednu od 30 nagrada.

  detaljnije
 • pk-2.jpg

  Treća nagrada za prokupačke učiteljice

  Učiteljice Marija Kostić i Marina Stojanović iz isturenog odeljenja prokupačke OŠ "Milić Rakić Mirko“ u selu Mikulovac osvojile su treću nagradu na konkursu za najuspešniji korelativni čas na temu ekologije. 

  detaljnije
 • pk2.jpg

  Projekat "Škola, sport, policija" za prokupačke osnovce

  U OŠ "Milić Rakić Mirko“ sprovodi se šestomesečni projekat sa policijom i Ministarstvom prosvete o upoznavanju učenika sa zloupotrebom alkohola i droga, pirotehnike, elektronskim nasiljem i ponašanju na sportskim događajima. 

  detaljnije
 • 1.jpg

  Dečija radionica na Pločniku

  Učenici od 5. do 8. razreda prokupačke Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ pravilo je keramiku, raspirivalo vatru kako bi otopili metal, mlelo pšenicu i probalo neolitski hleb na nalazištu Pločnik kod Prokuplja.

  (1) detaljnije
 • PK-ENG-PREDSTAVA.jpg

  Predstava na engleskom prokupačkih osnovaca

  Učenici 3 prokupačke osnovne škole pripremaju pozorišnu predstavu na engleskom jeziku „Ali Baba i četiri lopova“ čija se premijera očekuje 22. maja. Sav prihod sa premijere namenjen je u humanitarne svrhe.

  detaljnije