Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Milić Rakić Mirko" Prokuplje

  • projekat učiteljice

    Projekti učitelja iz Prokuplja i Vlasotinca na internacionalnom festivalu u Finskoj

    Projekat "Magična jabuka" koji povezuje nauku, tehniku i kreativnost, a osmislile ga učiteljice prokupačkih osnovnih škola Jelena Babić iz “Milić Rakić Mirko” i Ljiljana Sokolović iz "Nikodije Stojanović Tatko" izabran je kao jedan od četiri najbolja projekta na festivalu “Nauka na sceni”. Sa juga Srbije nagrađen je i projekat “Fizika kao bajka“ Osnovne škole “Siniša Janić" iz Vlasotinca, autorski rad nastavnika Dragana Golubovića i Slaviše Šušulića.

    detaljnije
  • učiteljica

    Edukativni rad prokupačke učiteljice nagrađen u Beogradu

    Razvijanje logičkog mišljenja i orijentacija u prostoru uz pomoć znakova koje koriste izviđači, a koje učenike usmerava ka mestima na kojima se nalaze zagonetke čije rešenje predstavlja mesto na kome je sakriven logički zadatak primeren uzrastu učenika, deo je aktivnosti nagrađenog rada učiteljice Jelene Babić u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu kod Prokuplja. Njen rad je u konkurenciji 190 prijavljenih iz Srbije i regiona, osvojio jednu od 30 nagrada.

    detaljnije
  • pk-2.jpg

    Treća nagrada za prokupačke učiteljice

    Učiteljice Marija Kostić i Marina Stojanović iz isturenog odeljenja prokupačke OŠ "Milić Rakić Mirko“ u selu Mikulovac osvojile su treću nagradu na konkursu za najuspešniji korelativni čas na temu ekologije. 

    detaljnije
  • pk2.jpg

    Projekat "Škola, sport, policija" za prokupačke osnovce

    U OŠ "Milić Rakić Mirko“ sprovodi se šestomesečni projekat sa policijom i Ministarstvom prosvete o upoznavanju učenika sa zloupotrebom alkohola i droga, pirotehnike, elektronskim nasiljem i ponašanju na sportskim događajima. 

    detaljnije
  • 1.jpg

    Dečija radionica na Pločniku

    Učenici od 5. do 8. razreda prokupačke Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ pravilo je keramiku, raspirivalo vatru kako bi otopili metal, mlelo pšenicu i probalo neolitski hleb na nalazištu Pločnik kod Prokuplja.

    (1) detaljnije
  • PK-ENG-PREDSTAVA.jpg

    Predstava na engleskom prokupačkih osnovaca

    Učenici 3 prokupačke osnovne škole pripremaju pozorišnu predstavu na engleskom jeziku „Ali Baba i četiri lopova“ čija se premijera očekuje 22. maja. Sav prihod sa premijere namenjen je u humanitarne svrhe.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: