Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Radoje Domanović" Niš

 • e-vrtić

  Elektronski upis u vrtiće i škole - u Nišu kažu da je spas za roditelje i ustanove

  Prikupljanje gomile papira i dokumenata potrebnih za upis dece u vrtiće ili prvaka u škole i odlazak do ustanove - zamenilo je nekoliko klikova preko portala E-uprava koje roditelji mogu da učine iz svog doma. U Nišu je 720 mališana do sada na ovaj način prijavljeno na listu čekanja za vrtić, a zvanično od 1. juna počinje i upisivanje prvaka. I roditelji i nadležni se slažu da je elektronski upis spas i usluga koja im olakšava život.

  (3) detaljnije
 • dobitnici 11. januar

  Niško priznanje "11. januar" za profesora, čuvara spomenika i 3 kolektiva

  Profesor i neko za koga kažu da je “uzdigao niški aerodrom” Radoslav Bubanj, kao i čuvar i domaćin spomenika na Čegru Selomir Marković, su se među pojedincima u Nišu istakli i dobili najveće niško priznanje. Nagrada "11. januar" uručena je i OŠ “Radoje Domanović”, Folklornom ansamblu “Oro” i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a i ove godine će petoro laureata podeliti 500.000 dinara.

  (9) detaljnije
 • nagrada 11 januar

  Poznati dobitnici nagrada “11. januar” - 2 pojedinca i 3 kolektiva

  Najznačajniju nagradu Grada Niša - "11. januar" ove godine dobili su kolektivi - folklorni ansambl "Oro", Osnovna škola “Radoje Domanović” i niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Laureati su i bivši rektor Univerziteta Radoslav Bubanj i domaćin spomenika na Čegru Selomir Marković.

  (18) detaljnije
 • Uniforme Radoje Domanović

  Niška škola prva uvela uniforme za zaposlene

  Nedavno nagrađena Svetosavskom nagradom, niška Osnovna škola “Radoje Domanović” prva je u Srbiji uvela uniforme za zaposlene, a kako kaže direktorka Dušica Tričković, time su hteli da budu primer đacima koji bi od naredne školske godine trebalo da se “uniformišu”. Osim toga, novina u ovoj školi je i to što je odnedavno zabranjeno da se koriste mobilni telefoni.

  (46) detaljnije