Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Stojan Novaković" Blace

  • predavanja

    Blački osnovci uče o arheologiji

    Upoznavanje sa arheologijom i obradom arheološkog materijala, izrada mozaika nalik rimskim mozaicima koji su pronađeni u Toplici, kao i izložba svih radova koje će izraditi tokom petodnevne radionice, samo su neke od aktivnosti sa kojima će se upoznati 30-ak učenika od petog do osmog razreda Osnovne škole “Stojan Novaković” u Blacu. kroz pojekat “Rimsko lice Toplice” koji realizuje Fondacija “Neozoik” koja se bavi promocijom arheologije i kulturnog nasleđa.

    detaljnije
  • Lapčević

    Direktorka škole u Blacu optužuje kolegu da je zloupotrebio podatke, on ukazuje na mobing i politički progon

    Zbog sumnje da je tokom maja ove godine neovlašćeno prikazivao i davao podatke pojedinih radnika Osnovne škole "Stojan Novaković" u Blaca, a koji su kasnije objavljivani na internet portalima i društvenim mrežama, pokrenut je disciplinski postupak protiv Branimira Lapčevića, nastavnika matematike. Iako Lapčević tvrdi da on to nije uradio i da za takve sumnje u školi nemaju nikakav dokaz, te da se radi o mobingu jer je postao član pokreta Dver i u ovoj opštini, direktorka škole Marija Ćurčić kaže da će već na sledećem ročištu potkrepiti svoje sumnje i dokazima.

    (4) detaljnije
  • učionica

    U školi kod Blaca popravljen plafon koji se srušio dva dana pre početka polugođa

    Deo plafona učionice isturenog odeljenja blačke Osnovne škole “Stojan Novaković” u Višeselu obrušio se dva dana pre početka drugog polugođa, pa srećom niko nije povređen, potvrdio je za Južne vesti načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Do popravke završene pre par dana, dva učenika seoske škole nastavu su pohađala u susednom selu Barbatovcu.

    detaljnije
  • 1

    Blački osnovci na besplatnom letovanju u Istri

    Nakon bratimljenja Blaca i hrvatskog grada Vodnjan, 45 učenika OŠ “Stojan Novaković” iz porodica slabijeg materijalnog stanja i 3 nastavnika, na poziv gradonačelnika Vodnjana, besplatno letuje u tom gradu od 15. do 21. juna.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: