Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Sveti Sava" Niš

 • Odbojka

  Niški školarci se u hali "Čair" bore za titule najboljih u odbojci

  Svetosavski turnir, jedno od najvećih školskih takmičenja u odbojci, polako ulazi u završnu fazu, poznate su osnovne i srednje škole koje će se boriti za medalje, a finala i borbe za 3. mesto zakazani su za 21. januar u hali “Čair”. I ovog puta, nadmetanje će imati humanitarni karakter.

  (1) detaljnije
 • skola

  Smena direktora 6 osnovnih škola u Nišu zbog prepisivanja na maloj maturi?

  Čak 6 niških osnovnih škola mogle bi da dobiju nove direktore, zbog, kako je saopšteno u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, “neočekivano dobrih rezultata male mature” u ovim školama. Međutim, ni u Ministarstvu, ali ni u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja nisu konkretno rekli šta je sporno sa malom maturom, a direktori škola kažu da im iz Ministarstva nije stiglo nikakvo obrazloženje.

  (29) detaljnije
 • školske klupe

  Osnovne škole u Nišu rasformirale odeljenja zbog manjka učenika, roditelji besni

  Mnogi niški osnovci od 1. do 4. razreda, ove školske godine biće prinuđeni da promene drugare iz školskih klupa, jer će prema uputstvu Ministarstva obrazovanja, zbog malog broja učenika, čitava odeljenja biti rasformirana i prekrajena u nova. I dok roditelji negoduju zbog ovakve odluke i čak prete da će decu ispisati iz škola, u školama i Školskoj upravi Niš kažu da “samo postupaju po uputstvu Ministarstva”.

  (20) detaljnije
 • Najboljih 10 tačaka na finalnom nastupu; foto: Ivan Vasić

  Najbolji mladi plesači na “Dance it out” manifestaciji u Nišu

  Klinci uzrasta od 5 do 16 godina predstaviće svoj talenat u samostalnim plesnim tačkama i u duetu na manifestaciji “Dance it out” koja se održava 26. februara u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Nišlije će tada moći da vide i zanimljive izložbe, a od 20 sati i finaliste koji će izvesti najbolje koreografije.

  detaljnije
 • Škola "Sveti Sava"

  Direktorka škole “Sveti Sava” krije informacije o zapošljavanju

  Uprkos tome što novinari Južnih vesti danima pokušavaju da kontaktiraju sa Radmilom Ivković, direktorkom niške škole “Sveti Sava”, ona ne odgovara na pozive, niti pristaje na bilo kakvu komunikaciju. Zbog toga je nepoznato ko je zaposlen na mestu nastavnika Živadina Disića koji je otpušten posle optužbe da se potukao sa kolegom.

  (11) detaljnije