Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Sveti Sava" Pirot

  • Dva puta nedeljno dobijaju užinu

    Zdrava užina za đake u pirotskom selu Izvor

    Specijalitete nacionalne kuhinje, domaće pite, proje, krofne, uz obavezno voće i povrće, đaci isturenog odeljenja Osnovne škole "Sveti Sava" u pirotskom selu Izvor dobijaju za užinu 2 puta nedeljno. Članice Udruženja Izvorsko zrno na ovaj način već 3 godine pripremaju hranu za decu u Izvoru, u okviru projekta iz Lokalnog plana akcije za decu Grada Pirota.

    (1) detaljnije
  • Knjigu vukovaca popunjava od 1966. godine

    Za 53 godine pirotski nastavnik napravio preko 750 portreta najboljih đaka

    Zbirka Knjiga vukovaca u kojoj se od 1966. godine nalaze biografije, slike i portreti najboljih đaka koji su pohađali Osnovnu školu “Sveti Sava” u Pirotu jedinstvena je u Srbiji, a njen autor Nikola Nikolić, slikar i nekadašnji nastavnik ove škole, i nakon odlaska u penziju 2002. godine je nastavio da popunjava sveske-albume najboljim učenicima. Zbirka danas sadrži 12 albuma, sa preko 750 portreta pirotskih đaka, među kojima se nalaze i poznati naučnici, doktori, nastavnici i profesori, od kojih neki i danas predaju u školi “Sveti Sava”.

    (4) detaljnije
  • Sutra otvaranje rekonstruisane škole

    Đaci pirotske škole "Sveti Sava" ponovo u svojim klupama

    Posle više od 9 meseci učenici Osnovne škole "Sveti Sava" u Pirotu vraćaju se u petak, 17. maja u svoju matičnu školu, nakon što su, zbog kompletne rekonstrukcije zgrade, od početka školske godine nastavu pohađali u drugim pirotskim školama. Istog dana, zbog svečanog otvaranja, časovi će biti skraćeni na 30 minuta.

    detaljnije
  • U toku završni radovi

    Završava se rekonstrukcija pirotske škole "Sveti Sava"

    Sređeno dvorište, nove klupe i stolice i novi parket u fiskulturnoj sali dočekaće đake pirotske Osnovne škole “Sveti Sava” koji će se nakon 8 meseci vratiti u svoju staru školsku zgradu, ali ovaj put zatećiće je u potpuno novom ruhu. Od početka godine učenici su nastavu pohađali u zgradama Ekonomske i Tehničke škole.

    (1) detaljnije
  • Pirotska škola obnovila status ekološke škole

    Pirotska OŠ "Sveti Sava" obnovila status eko-škole

    Sertifikat eko-škole, koji se dobija za izuzetan doprinos i pokazanu posvećenost održivom razvoju kroz stalno poboljšanje po pitanjima životne sredine u samoj školi i njenoj široj okolini, ove godine opet je dobila pirotska Osnovna škola “Sveti Sava”.

    detaljnije
  • Do završetka radova, učenici raspoređeni u prostorijama drugih škola

    Đaci OŠ “Sveti Sava” privremeno se sele u druge pirotske škole

    Zbog rekonstrukcije Osnovne škole "Sveti Sava" u Pirotu , kako kaže direktor Marjan Rančić, đaci ove škole će, najmanje do zime, nastavu pohađati u zgradama Ekonomske i Tehničke škole. Do završetka radova, učenici će ići samo u popodnevnu smenu.

    detaljnije
  • skola.jpg

    Pirotski osmaci radili pogrešan test

    Učenicima osmog razreda pirotske Osnovne škole "Sveti Sava" umesto kombinacije broj 1, greškom su za prijemni test iz srpskog jezika data pitanja iz kombinacije broj 2, a do nesporazuma je, prema rečima direktora škole, došlo zbog lošeg razglasa.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: