Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ocna klinika

  • Očna klinika

    Građani mesecima čekaju da aparat na Očnoj klinici proradi, iz UKC-a kažu "radi od juče"

    Pojedini pacijenti koji su u prethodnih meseci želeli da reše određene zdravstvene probleme na Očnoj klinici u Nišu, morali su, kako tvrde, da iznova obnavljaju dokumentaciju i čekaju, jer aparat koji se koristi za intervenciju vađenja ulja iz oka, navodno, nije radio, što za posledicu ima i veće liste čekanja. Iz UKC-a kažu da aparat sada radi i da će povećati intenzitet rada.

    (14) detaljnije
  • oči

    Ne radi skener na niškoj Očnoj klinici, novi stiže za desetak dana

    Više od dva meseca ne radi OCT aparat na Očnoj klinici u Nišu, a pacijenti tvrde da su ih zbog toga lekari slali u privatne klinike ili u druge gradove na pregled. U niškom Kliničkom centru kažu da skener “trenutno nije u funkciji” i mole za strpljenje, jer su nabavili novi za koji tvrde da će početi da se koristi 21. januara.

    (7) detaljnije
  • Preseljenje-KC-ambulante1;-foto:-JV

    Pojedine ambulante i klinike KC Niš uskoro u istoj zgradi

    Višespratnica izgrađena još pre 80 godina, u kojoj je nekada bila zgrada hirurgije, na samom ulazu u stari deo Kliničkog centra u Nišu, sređuje se kako bi do kraja oktobra, kako kaže direktor KC Zoran Radovanović, tamo preselili internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očnu i ORL kliniku. Radove je obišla zdravstvena i sanitarna inspekcija, a inspektori su zasad zadovoljni, mada kažu da će dati i neke sugestije.

    (7) detaljnije
  • Elektrodistribucija

    Radnici EPS-a mogu o trošku preduzeća da operišu i kataraktu

    I dok zaposleni u pojedinim privatnim, pa i državnim preduzećima ne mogu da ostvare ni svoja osnovna prava, "EPS Distribucija" je sklopila ugovore vredne više od 30 miliona dinara sa klinikama na kojima njihovi zaposleni koji rade za ekranom mogu da pregledaju vid, a između ostalog i da operišu kataraktu. Ova operacija košta od 800 do 1.500 evra, a po sporazumu koji je ovo preduzeće sklopilo sa zdravstvenim ustanovama, u naredne dve godine njihovi zaposleni moći će da urade oko 50 ovakvih intervencija.

    (15) detaljnije
  • operacija

    Niškoj Očnoj klinici “preti” epidemija konjuktivitisa, na pregled samo oni kojima je hitno

    Iako se više od mesec dana Klinikom za očne bolesti u Nišu širi virusni keratokonjuktivitis, prema tvrdnjama pacijenata i zaposlenih, nema nikakvog obaveštenja o tome, pa su mnogi građani “poljubili vrata” ove ustanove, jer nisu znali da je ulaz zabranjen. Iz Uprave Kliničkog centra kažu da su obavešteni da ima više obolelih pacijenata, ali da epidemija nije proglašena i da bi trebalo sve da prođe za desetak dana.

    (5) detaljnije
  • klinicki centar

    Traže smenu direktorke Očne klinike, Radovanović im poručuje da je samoupravljanje ukinuto

    Pre dva meseca je 17 od 24 lekara tražilo smenu direktorke Klinike za oftalmologiju Maje Petrović, zbog mobinga i kršenja kodeksa. Ona na pozive novinara ne odgovara, a generalni direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović poručuje zaposlenima da je “5. oktobar 2000. godine prošao i da je samoupravljanje ukinuto”.

    (87) detaljnije
  • Klinički centar

    Žena predsednika Upravnog odbora Kliničkog centra nova v. d. direktorka klinike

    Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović nedavno je imenovao za v. d. direktora Očne klinike Maju Petrović, inače suprugu predsednika Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove Milana Petrovića. Iako postoji sumnja na sukob interesa, obojica u tome ne vide ništa sporno, ali Radovanović ipak obećava da će je smeniti kada bude raspisan konkurs za direktora Kliničkog centra.

    (30) detaljnije
  • Klinički centar

    Nekoliko niških klinika ima nove direktore

    Iako direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kako je sam rekao, nije imao vremena da prokomentariše razloge za imenovanje novih direktora nekoliko klinika i potvrdi njihova imena, u njegovom kabinetu su potvrđena saznanja novinara "Južnih vesti" da će Infektivnu, Očnu, Psihijatrijsku i Kliniku za kožne bolesti ubuduće voditi novi ljudi.

    (18) detaljnije
  • kc nis

    Smena direktora Očne klinike u Nišu i bolnice u Vranju

    Novi ljudi, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, vodiće Očnu kliniku niškog Kliničkog centra i Opštu bolnicu u Vranju. I dok je za v.d. direktora vranjske, imenovan direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević, još se ne zna ko će voditi Očnu kliniku u Nišu.

    (7) detaljnije
  • Nova metoda operacije oka u Nišu

    Na očnoj klinici u Nišu obavljena prva operacija kataratke najsavremenijom metodom, koja se koristi u samo četiri centra u Evropi.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: