Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Odbor za imenovanja

 • Centar za socijalni rad

  Posle dva direktorska mandata i v.d. funkcije, Jović opet predložen da bude direktor niškog Centra za socijalni rad

  Dugogodišni direktor Centra za socijalni rad "Sveti Sava" u Niš Zoran Jović bio je jedini kandidat na konkursu za novog direktora ovog centra, pa je na sednici Odbora za imenovanje predloženo da on i dalje ostane na tom mestu. Naime, Jović je predhodnih godinu dana bio na funkciji vršioca dužnosti direktora, a pre toga je ima dva mandata u direktorskoj fotelji.

  (15) detaljnije
 • peda-jelenkovic

  Bivši narodni poslanik Predrag Jelenković novi v.d. direktora Narodnog univerziteta

  Novi direktor Narodnog univerziteta u Nišu mogao bi da bude Predrag Jelenković - doskorašnji poslanik na listi SNS u republičkom parlamentu, član SDPS, nekada demokrata i jedan od osnivača LDP-a, potvrđuje predsednik Odbora za imenovanja Grada Niša. Na novu funkciju stupiće ukoliko niški odbornici tako odluče na narednoj sednici Skupštine.

  (32) detaljnije
 • hitna-foto-A.S

  Još 6 meseci u v.d. stanju za direktora niške Hitne pomoći

  Odbor za imenovanja niške Skupštine predložio je da aktuelni dirketor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović ostane na tom mestu još 6 meseci, ali u v.d. stanju. On sam objašnjava da konkurs nije sproveden jer je proces prenosa osnivačkih prava sa Grada na državu još u toku.

  (5) detaljnije
 • Odbor za imenovanje glasanje

  Nova v. d. direktorka TON-a predložena na sednici zakazanoj "u minut do 12"

  Jutros je na sednici Odbora za imenovanje Skupštine Niša usvojen predlog SNS-a da na čelu Turističke organizacije u narednih godinu dana bude Danka Milojković. Članica Odbora za imenovanje Niške inicijative Radmila Popović kaže da je sednica na kojoj je odlučeno da Milojkovićeva zameni Uroša Parlića u još jednom v. d. statusu u TON-u zakazana sinoć malo pre ponoći, a o zasedanju nije bilo ni obaveštenja za medije.

  (34) detaljnije
 • Odbor za imenovanje

  Zameniku niškog gradonačelnika Odbor za imenovanje odobrio duplu funkciju

  Da pored funkcije zamenika gradonačelnika Niša, Miloš Banđur bude i u Savetu novoosnovane Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija - omogućio mu je Odbor za imenovanje, ali to treba da odobri i Agencija za borbu protiv korupcije. Jedina protiv ove odluke bila je Radmila Popović iz Niške inicijative koja pita da li Vlada time podržava lokalne funkcionere koje predlaže za duple funkcije, umesto da radi za građane.

  (8) detaljnije
 • Snežana Radović

  Bibliotekarka predložena za novu direktorku Istorijskog arhiva

  Šefica Odeljenja knjige za decu u niškoj Biblioteci Snežana Radović predložena je za novu direktorku Istorijskog arhiva, a u konkurenciji su bili i bivša direktorka NKC-a Bojana Simović, koja je dobila samo jedan glas uz ogradu da je i taj jedan po partijskom zadatku, a nedovoljno glasova bilo je i za dugogodišnjeg arhivistu Bobana Jankovića.

  (17) detaljnije
 • Dejan Dimitrijević

  Skupštinski odbor odobrio dve funkcije direktoru "Parking servisa", čeka se Agencija

  Ukoliko i Agencija za borbu protiv korupcije da "zeleno svetlo" ubuduće će aktuelni direktor JKP "Parking servis" Dejan Dimitrijević biti i predsednik Nadzornog odbora "Aerodroma Niš". Odobrenje je već dobio od većine članova skupštinskog Odbora za imenovanje, dok je samo Radmila Popović (Niška inicijativa) bila protiv, jer smatra da nema opravdanja da direktor koji nije snosio odgovornost za hapšenje svojih radnika sada preuzima još jednu važnu funkciju.

  (20) detaljnije
 • Mihajlo Zdravković

  Zdravković traži i državnu i gradsku funkciju, čeka se odluka Agencije

  Novi direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković ne želi da se odrekne fotelje u Gradskom veću Niša. Tražio je da ubuduće bude i direktor i većnik i to mu je Odbor za imenovanje odobrio, ali se sada čeka saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije.

  (22) detaljnije
 • Centar za socijalni rad

  Joviću još godinu dana u direktorskoj fotelji Centra za socijalni rad u Nišu

  Posle dva mandata na čelu niškog Centra za socijalni rad "Sveti Sava", Zoran Jović je predložen za vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Njegov mandat trajaće godinu dana, a predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da će se u tom periodu sprovesti novi konkurs za izbor direktora.

  (4) detaljnije
 • Mihajlo Zdravković

  Mihajlo Zdravković imenovan za člana Nadzornog odbora niškog aerodroma

  Pored funkcije u Gradskom veću Niša Mihajlo Zdravković od novembra obavlja i funkciju predsednika Nadzornog odbora Aeordom Niš. Zdravković je od Odbora za imenovanje tražio saglasnost za duplu funkciju, nakon čega saglasnost mora da mu potvrdi i Agencija za borbu korupcje.

  (23) detaljnije
 • sala

  Bez opozicije u nadzornim odborima niških ustanova

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine. Dok opozicija negoduje zbog ovakve odluke i kaže da je sve bilo dogovoreno, takođe opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da njega nikad niko nije ni pitao za predloge.

  (6) detaljnije
 • narodna biblioteka

  Auto-lakirer predložen za člana Upravnog odbora niške Biblioteke

  Saobraćajni tehničar po obrazovanju, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mirković, kako mu piše u biografiji, predložen je za novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Stevan Sremac u Nišu. Mirković je predlog Odborničke grupe Pokret socijalista - Ujedinjena seljačka stranka, vladajuća koalicija ga je podržala na Odboru za imenovanja, a opozicija tvrdi da se ovim degradira niška kultura. Za UO Muzeja predložen je sanitarni inženjer Nemanja Nikolić, takođe ispred PS-USS.

  (36) detaljnije
 • igor novakovic

  Novaković ponovo u fotelji, ovog puta predsednik Nadzornog odbora Vodovoda

  Nekadašnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije u Nišu i bivši direktor "Jugoistoka" Igor Novaković, hapšen i optužen za korupciju 2015. u tom preduzeću, predložen je za predsednika Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća "Naissus". Skupština grada treba da potvrdi ovaj predlog koji je dobio podršku većine na Odboru za imenovanja.

  (29) detaljnije
 • pozorište lutaka

  Glumci ga optužuju za špijuniranje, komentariše maloletnice, a SNS ga predlaže za direktora

  Uprkos protestu glumaca zbog spornih kamera, neadekvatnoj biografiji i obrazovanju, ali i lascivnim komentarima koje upućuje maloletnicama, članovi Odbora za imenovanja ispred stranaka iz vlasti, ocenili su da je dosadašnji v. d. direktora niškog Pozorišta lutaka Miljan Milenković najkompetentniji da zaduži direktorsku fotelju u naredne 4 godine. Ipak, konačna odluka je na gradskim odbornicima.

  (14) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Izabrani novi-stari direktori niškog Muzeja i Centra za socijalni rad

  Premda su se na konkurs za direktora Narodnog muzeja prijavila i dvojica profesora istorije, većina članova Odbora za imenovanja direktora, ocenilo je da je dosadašnji v. d. direktora Nenad Spasić kompetetniji od njih za tu funkciju. Odbor je odlučivao i o direktoru Centra za socijalni rad, gde se prijavio samo dosadašnji direktor Zoran Jovanović, kome će ovo biti 3. mandat u istoj rukovodećoj fotelji.

  (8) detaljnije
 • Pozoriste lutaka

  Kandidat za direktora Lutkarskog koga odbornici nisu izglasali preti tužbom

  Zbog toga što je Odbor za imenovanje prvo prihvatio njegovu kandidaturu i predložio da bude novi direktor niškog Pozorišta lutaka, a nakon toga predsednik ovog skupštinskog tela Ivan Jovanović pozvao odbornike da ga ipak ne izglasaju, Miladin Milanović preti tužbama, jer tvrdi da je ovo presedan u izboru direktora nekog javnog preduzeća.

  (2) detaljnije
 • aleksandar cvetkovic

  Zamena člana SPS u niškom Odboru za imenovanja

  Zbog toga što je član Socijalističke partije Srbije Aleksandar Cvetković dobio službu u srpskoj Ambasadi u Tirani, njega će, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović u Odboru zameniti partijski kolega Slavoljub Vlajković.

  (11) detaljnije
 • lutkarsko

  Pozorište lutaka i dalje bez direktora, jedini kandidat imao spornu dokumentaciju

  Zbog toga što je, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, jedini kandidat za direktora Pozorišta lutaka Niš Miladin Milanović dostavio dokumentaciju u kojoj je navedeno da je u ovoj ustanovi kulture godinama obavljao poslove sa fakultetom, iako ga je tek kasnije završio, njegova kandidatura je odbijena. Upravni odbor bi, dodaje, u najskorijem roku trebalo da raspiše novi konkurs.

  (2) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Narodni muzej Niš i dalje bez direktora, žalbe odbijenih kandidata osnovane

  Iako je Upravni odbor Narodnog muzeja ocenio da samo dosadašnji v. d. direktor Nenad Spasić ispunjava uslov za direktorsku funkciju, na Odboru za imenovanju se o fotelji u Muzeju nije odlučivalo. Predsednik Odbora Ivan Jovanović kaže da su žalbe 2 kandidata koji nisu dostavili lekarsko uverenje, koje se konkursom nije ni tražilo, najverovatnije osnovane i da će Stručna komisija odlučiti šta će dalje biti sa izborom direktora ove javne ustanove.

  (5) detaljnije