Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Oficirski dom Niš

 • Bulatović

  Počeo Forum naprednih tehnologija u Nišu

  Da bi Niš ubuduće bio grad naprednih tehnologija, u kome će mladi moći da se školuju i zapošljavaju, a ne da odlaze iz zemlje, lokalna samouprava, nauka i privreda su zajedno organizovali Forum koji je otvoren danas u Oficirskom domu. Prezentacije, paneli i diskusije će biti organizovani do 19. oktobra.

  (7) detaljnije
 • dečiji fest

  Počinje 1. Dečiji fest u Nišu

  Uz razne igre, takmičenja i tribine od 7. do 10. oktobra u Oficirskom domu biće održan prvi niški Dečiji fest sa željom, kako navode organizatori, da deca nauče više o zdravoj ishrani, prirodi, bezbednosti i ponašanju u društvu, u školi i u kući.

  detaljnije
 • forumnt

  “Mapiramo Niš kao centar naprednih tehnologija”

  Grad Niš je nekad bio centar elektronike, mnoge Nišlije se sa nostalgijom sećaju tog doba i pesimistično govore da se ta vremena nikad neće vratiti. Međutim, gradski čelnici najavljuju da će od Niša napraviti ne samo nacionalni, već regionalni centar i zato organizuju Forum naprednih tehologija od 17. do 19. oktobra u Oficirskom domu u Nišu.

  (8) detaljnije
 • jezgro

  Otvara se izložba skulptura Vasilija Perevalova

  Svi zaljubljenici u vajarstvo moći će da posete izložbu skulptura niškog umetnika Vasilija Perevalva, koja će se otvoriti 3. oktobra u zgradi Oficirskog doma.

  detaljnije
 • Umetnik Slovacka

  Izložba slika sa crtanim likovima iz mašte slovačkog umetnika

  Portreti u pop-art stilu, ali i naivna umetnost, ono su što odlikuje slikara Rada Van Ladomerskog, čija će dela biti izložena u niškom Oficirskom domu, a otvaranje je zakazano za petak, 8. septembar, od 19 sati.

  detaljnije
 • Njegova dela biće izložena u niškoj Galeriji koja je u Oficirskom domu

  Dela istaknutog srpskog slikara biće izložena u Nišu

  Stvaralaštvo umetnika Milana Konjovića uticalo je na tokove srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka, navodi autor izložbe Nebojša Vasić koji kaže i da je on neiscrpnu stvaralačku i pokretačku energiju pronalazio u ljubavi prema čoveku, savršenstvu prirode i uzvišenoj lepoti. Njegova dela biće izložena u Oficirskom domu u Nišu od 22. avgusta, a svečano otvaranje je u 20 sati.

  detaljnije
 • Fotografija Đorđa Odanovića

  Izložba beogradskog fotografa u Nišu

  Pejzaže koje je fotografisao nagrađivani autor i profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu - Đorđe Odanović, Nišlije će imati prilike da vide u Oficirskom domu, gde će biti izložene od 3. do 20. avgusta.

  detaljnije
 • slika

  U Oficirskom domu izložba slika i crteža inspirisana muzičkim instrumentima

  Ljubitelji moderne umetnosti moći će da pogledaju slike i crteže Siniše Žikića inspirisane žičanim muzičkim instrumentima, koja će biti postavljena u Oficirskom domu u Nišu. Radovi će, navode organizatori, biti izloženi do 24. jula.

  detaljnije
 • Galerija Oficirski dom

  Galerija se privremeno seli u Oficirski dom, prva izložba krajem juna

  Umetnička dela će do kraja ove godine biti izlagana u Oficirskom domu, a ovo je privremeno rešenje, jer je Galerija “Srbija” zbog restitucije morala da bude iseljena. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će Grad kupiti novi i poseban galerijski prostor, koji bi mogao da bude pandan “Srbiji”. 

  (5) detaljnije
 • Džez izložba u Oficirskom

  Džez vikend protekao na “nišvilovski” način

  Radovi umetnika koji su “slikali džez”, na koloniji koja je bila održana u okviru prošlogodišnjeg “Nišvila”, izloženi su u Oficirskom domu, a otvaranje su ljubitelji umetnosti u petak pratili uz zvuke mlade niške grupe „Jayus jazz“. Sutradan su na amfiteatru na keju građani uživali u večeri koja je podsećala na “Nišvil”.

  detaljnije
 • Radionice Plakat

  Radionice za niške studente o španskoj, francuskoj i američkoj kulturi

  Kakvi su običaji, istorija, muzika, kinematografija i uopšte kultura Španije, Francuske i Amerike niški studenti imaće priliku da čuju na radionicama “Habla With Moi” koje će se održati u Oficirskom domu od 23. do 25. maja.

  detaljnije
 • Igraće za kupovinu aparata za Službu niškog Doma zdravlja; foto: Pixabay

  Humanitarni plesni performans za niški Dom zdravlja

  Moderan balet, hip-hop, salsa, samba, kabare, samo su neki od plesnih stilova koje će plesači izvesti u Oficirskom domu u utorak 16. maja. Program počinje u 19:30, najavljuju organizatori, a prihod od prodatih ulaznica namenjen je kupovini elektrokardiografa za Službu za zdravstvenu zaštitu dece niškog Doma zdravlja.

  detaljnije
 • Mladi slikali svakodnevni život u Nišu; foto: NiFoto

  Neobične fotografije “običnog” Niša na izložbi u Oficirskom domu

  “Prizori za koje se može pomisliti da prikazuju neku svetsku metropolu ili brazilsku favelu, a zapravo oslikavaju svakodnevni život u Nišu”, tako autori fotografija, koje će biti izložene u Oficirskom domu večeras od 18 sati, opisuju svoje radove. Njihovu izložbu će građani moći da pogledaju narednih nedelju dana.

  detaljnije
 • Na reprertoaru festivala uglavnom se nalaze drame i dokumentarni filmovi; ilustracija: flickr/Do u remember

  Izložba fotografija najvažnijih trenutaka EU prati 8. Festival evropskog filma

  Počev od 11. maja, građani će u Nišu imati priliku da se bliže upoznaju sa kulturom ostalih država starog kontinenta putem Festivala evropskog filma, ali i izložbe fotografija najvažnijih trenutaka od njenog osnivanja pa do danas, koju je pripremio Istorijski arhiv Evropske unije, čime će biti proslavljen mesec Evrope.

  detaljnije
 • Na izložbi će biti prikazane fotografije i dokumenta; foto: promo NKC

  U Oficirskom domu izložba o Australijanki, heroini Prvog svetskog rata

  Dvadesetak panoa sa fotografijama i dokumentima, naći će se na izložbi pod nazivom “Narednik Oliv Kelso King - Australijanka u srpskoj vojsci” koja će biti otvorena za Nišlije u utorak 25. aprila u 13 sati, u niškom Oficirskom domu. Biće održano i predavanje uz vizuelnu prezentaciju o Australiji.

  detaljnije
 • oficirski

  “Karavan naive” u Oficirskom domu otvara gradonačelnik Bulatović

  Od 19 sati i u Nišu će biti otvorena izložba posvećena naivnoj umetnosti, posebno prisutnoj u banatskom mestu Kovačica, odakle su i radovi koji će biti na izložbi.

  (1) detaljnije
 • Klasicna muzika

  Besplatan koncert klasične muzike u Oficirskom domu

  U utorak, 28. marta od 20 sati u maloj sali Oficirskog doma, sopran Marijana Davinić i klavir Jovana Dodić održaće koncert na kome će izvesti dela najcenjenijih kompozitora, a ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • Izložba

  Izložba "Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija" u Oficirskom domu

  Šta je ono što život u Nišu čini neobičnim, a opet svakidašnjim, biće prikazano na izložbi fotografija Svetlane Rajković i Vanje Kesera. Otvaranje je zakazano za petak, 3. mart u 18 sati, a Nišlije će imati priliku da je pogledaju u toku naredna 4 dana u Oficirskom domu.

  detaljnije
 • Svi radovi biće izloženi u Oficirskom domu; foto: JV

  Konkurs za najlepšu sliku na temu ljubavi za Nišlije

  Kreativci koji vole da slikaju, a imaju od 15 do 30 godina, mogu da učestvuju na konkursu za najlepšu sliku na temu “Ljubav postoji, pričekaj je”. Svi pristigli radovi biće izloženi u Oficirskom domu u Nišu, 14. februara na Dan zaljubljenih, od 12 sati.

  detaljnije
 • Izložba američkog slikara

  Izložba slika Adolfa Bence u Nišu

  Ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju dve kolekcije dela američkog slikara slovačkog porekla Adolfa Bence, koja je pre izložbe u Nišu obišla samo Evropski parlament u Briselu. Kolekcije „Cesta na severozapad“ i „Mali Irak – oči diabla“, kao i još 50 dela ovog umetnika, pred Nišlijama će se naći 4. februara u Oficirkom domu u ulici Orlovića Pavla, sa početkom u 18:30.

  (1) detaljnije