Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Olimpijske igre

  • dragan zivic, oi, privatna arhiva 5

    Nišlija osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha

    Nakon srebrne i bronzane medalje, Dragan Živić iz Niša osvojio je bronzanu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama za osobe oštećenog sluha u Turskoj u disciplini brzopotezni šah. Ubrzo nakon osvajanja medalje Živić za Južne vesti priča da je to veliki uspeh za njega jer posle 95 dana lečenja od korona virusa nije onaj stari, a i dolazi mnogo mladih i talentovanih šahista.

    (3) detaljnije
  • stasa gejo, bolder, foto ifsc youtube

    Malo nedostajalo za olimpijsku vizu - Staša Gejo druga u kvalifikacijama

    Na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre 25-godišnja Nišlijka Staša Gejo zauzela je drugo mesto, iza Francuskinje Orian Berton, u kombinaciji disciplina bolder i težinsko penjanje. Njoj je malo nedostajalo da osvajanjem prvog mesta obezbedi plasman na Olimpijske igre koje su naredne godine u Parizu. Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš još ima prilika da obezbedi olimpijsku vizu.

    (5) detaljnije
  • Staša Gejo

    Staša Gejo u finalu evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre

    Kao druga u ukupnom plasmanu u disciplinama bolder i težinsko penjanje Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, obezbedila je plasman u finale na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Finale je u nedelju, 29. oktobra, a Staša ima veliku šansu da obezbedi olimpijsku vizu za Pariz.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 6

    Staša Gejo počela borbu za Olimpijske igre u Parizu

    Za jednu olimpijsku vizu u sportskom penjanju boriće se Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, na evropskim kvalifikacijama u francuskom gradu Laval. U kvalifikacijama ovog takmičenja Nišlijka je zauzela treće mesto, a bobe u polufinalu i finalu su u subotu, 28. i nedelju, 29. oktobra.

    detaljnije
  • Džudo

    Niški džudista srebrnom medaljom u Sarajevu krenuo u pohod na olimpijsku normu

    Džudista niškog Kinezisa Mihajlo Ćirić osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji do 90 kilograma na Evropskom džudo openu koji je prethodnog vikenda održan u Sarajevu. Na takmičenju koje ulazi u bodovanje za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine učestvovao je 321 džudista iz 26 država.

    (5) detaljnije
  • 1629297103759

    Sava Ranđelović: Žao mi je što sam bio jedini predstavnik Niša na Olimpijadi

    Nakon što se po završetku Olimpijskih igara sa zlatnom medaljom vratio u svoj rodni grad, vaterpolista Sava Ranđelović sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Niša gde je srpski reprezentativac istakao da su potrebni finansijski uslovi da bi niški Vaterpolo klub bio respektabilan i parirao velikim klubovima. Gradonačelnica Niša kaže da ovogodišnje smanjenje novca iz budžeta za sport ne znači da ga naredne godine neće povećati.

    (14) detaljnije
  • Vladan Čubrić, trener

    Vlasotinčanin kao trener doveo ruske basketaše do srebrne medalje na Olimpijskim igrama

    Po prvi put na Olimpijskim igrama igrao se basket 3x3, reprezentacija Srbije osvojila je u Tokiju 3. mesto, pošto je u polufinalu poražena od Rusije. Čovek koji je jednim delom zaslužan za veliki uspeh Rusa jeste trener rođen u Vlasotincu Vladan Čubrić. Kako kaže za Južne vesti, utisci se još uvek nisu slegli iako nije bio u Tokiju, a žal ostaje što se Srbija i Rusija nisu sastale u finalu.

    detaljnije
  • Zorana Arunović - Copy

    Počele "Olimpijske licitacije" - na prvoj potpisana majica reprezentativke u streljaštvu

    Povodom najvećeg sportskog takmičenja niška Lokalna fondacija je spremila serijal "Olimpijskih licitacija" gde će u ponudi biti oprema srpskih sportista koji učestvuju na igrama u Japanu. Na prvom nadmetanju nalazi se potpisana majica reprezentativke u streljaštvu Zorane Arunović, a ljubitelji sporta mogu da licitiraju do utorka, 27. jula putem putem Fejsbuk stranice fondacije.

    detaljnije
  • rajkovic odbojka

    Nišlija Vukašin Rajković na korak do Olimpijskih igara

    Nišlija Vukašin Rajković deo je tima reprezentacije Srbije u odbojci na pesku koja će u poslednjoj fazi kvalifikacija pokušati da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.

    detaljnije
  • trening

    Pirot domaćin "Olimpijskog časa", đaci učili o olimpijskom pokretu

    Blizu 700 osnovaca iz pet gradova u Srbiji učestvovalo je na "Olimpijskom času" i kroz zanimljive radionice učilo o olimpijskom pokretu i istorijom igara, ali i družilo se sa srpskim olimpijcima, a poslednji takav čas održan je danas u Pirotu.

    detaljnije
  • maja miljković košarkašica

    Leskovačka košarkašica ponovo u timu Marine Maljković

    Nakon što je prošle godine bila deo košarkaške ekipe reprezentacije Srbije koja se sa Evropskog prvenstva vratila sa bronzom, Leskovčanka Maja Miljković pozvana je na pripreme za Olimpijski kvalifikacioni turnir.

    detaljnije
  • nina stanisavljević

    Leskovačka plivačica se sprema za Svetsko prvenstvo, a sanja Olimpijske igre

    Državna rekorderka na 50 i 100 metara kraul, 50, 100 i 200 m prsno, kao i na 50 m leđnim stilom - Leskovčanka Nina Stanisavljević, najbolja reprezentativka Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, trenutno se priprema za Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti. Pored dobrih rezultata na predstojećem takmičenju, ona za Južne vesti kaže da joj je želja da ispliva normu za Olimpijske igre 2020. godine.

    detaljnije
  • 112842-FF--4388,-rajkovic,-foto-ossrb

    Odbojkaš iz Niša korak bliži Olimpijskim igrama

    Plasman u drugu fazu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine Nišlija Vukašin Rajković i Novosađanin Stefan Basta izborili su osvajanjem prvog mesta na Kontinentalnom kupu koji je za vikend održan na Štrandu u Novom Sadu. Druga faza kvalikacija je naredne godine.

    detaljnije
  • Planinski biciklizam

    Biciklisti preko Niške Banje sakupljaju poene za Olimpijske igre

    Dvodnevna planinska biciklistička trka održaće se za vikend, 25. i 26. maja u Niškoj Banji, a u Konstanitnu, klubu organizatoru, kažu da će se na njoj sakupljati bodovi kako za Svetsku UCI rang listu, tako i za Olimpijske igre, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

    detaljnije
  • biciklisti leskovac

    Leskovački biciklisti se plasirali na Paraolimpijske igre u Tokiju

    Tandem parabiciklista iz Leskovca Milan Petrović i Goran Šmelcerović ponovili su uspeh iz 2012. godine i izborili su normu, te će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, koje se održavaju 2020. godine.

    (5) detaljnije
  • olimpijski-cas,-surdulica,-foto-oks-2

    Preko 300 dece na "Olimpijskom času" u Surdulici

    Oko 300 učenika osnovnih škola iz Surdulice i okoline imalo je priliku da na Gradskom stadionu saznaju od Marije Malić, mlade strelkinje koja je osvojila bronzanu medalju na Olimpijksim igrama mladih, kako izgleda biti učesnik Olimpijskih igara, kako je živeti u olimpijskom selu i kako osvojiti olimpijsku medalju.

    detaljnije
  • stadion Surdulica foto fk radnik

    Čas sa osvajačicom olimpijske medalje danas u Surdulici

    Učenici osnovnih i srednjih škola iz Surdulice imaće danas od 12 sati priliku da se druže sa mladom olimpijkom, strelkinjom Marijom Malić, koja je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu osvojila bronzanu medalju. "Olimpijski čas" biće održan u balon hali na Gradskom stadionu.

    detaljnije
  • Staša Gejo pripreme za narednu godinu počinje već krajem ove; foto: printscreen YouTube

    Staša Gejo: Nadam se da ću ugrabiti prvu priliku za Olimpijske igre

    Osvajanjem bronzane medalje u bolderu i sedmog mesta u kombinaciji tri discipline na Svetskom prvenstvu, trećeg mesta na Svetskom kupu i petog na svetskoj rang-listi, Nišlijka Staša Gejo je pokazala da je u vrhu sportskog penjanja. Sledeće godine kreće u borbu za vizu za Olimpijske igre 2020. godine, a u emisiji "15 minuta" rekla je da se nada da će iskoristiti prvu šansu koja joj se pruži.

    (2) detaljnije
  • parabiciklisti BK Dubocica

    Leskovački biciklisti blizu vize za Paraolimpijske igre

    Tandem parabiciklista iz Leskovca Milan Petrović i Goran Šmelcerović osvojili su zlatno na Evropskom kupu u Beogradu. Pored ovog uspeha, Leskovčani su ostvarili i dobre rezultate na takmičenjima u Slovačkoj i Mađarskoj, pa se nadaju da će izboriti normu za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: