Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opšta bolnica Pirot

 • opsta bolnica leskovac

  I u leskovačkoj Bolnici zbog gripa zabranjene posete pacijentima

  Nakon Vranja i Pirota, i u Opštoj bolnici u Leskovcu su, zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim infekcijama, zabranjene posete. Kako kažu u Bolnici, preporuka Zavoda za javno zdravlje biće na snazi dok ne prođe kritični period.

  detaljnije
 • GAK-foto-V-Milic

  Bebac: Porodilišta na jugu prema oceni mama najgora u Srbiji

  Da nije svejedno u kom gradu se žena porađa pokazalo je istraživanje portala "Bebac" u kome je više od 12.000 mama podelilo iskustvo sa porođaja, a najgore su ocenjena porodilišta u Nišu, Leskovcu, Vranju i Pirotu. Porodilje su najmanje zadovoljne uslovima boravka, gde ističu nehigijenu, a opšti utisak mama sa juga je da im lekari i sestre pomažu tek kada prime neki poklon.

  (8) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Još nema optužnice protiv direktora pirotske Bolnice

  Više od 3 meseca nakon prvog hapšenja direktora pirotske Opšte bolnice Gorana Petrovića i nešto više od mesec dana nakon drugog, protiv njega, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, još nije podignuta optužnica. Oba puta hapšen je zbog sumnje za nameštanje tendera.

  (1) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

  Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas, odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

  (4) detaljnije
 • Ne odustaju od zahteva

  Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

  Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. I dalje nema nikakvog komentara direktora Gorana Petrovića koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti .

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Danas bez obustave rada u pirotskoj Bolnici, jednočasovni štrajk se nastavlja sutra

  Zbog dolaska državnog sekretara Berislava Vekića, svakodnevna obustava rada dela lekara, medicinskih sestara i tehničara u pirotskoj Opštoj bolnici danas će biti prekinuta, a ona će se, kako kaže anesteziolog Milan Živić, nastaviti sutra i trajaće najmanje do naredne nedelje, za kada je planiran štrajk. Štrajkači su i dalje bez kontakta sa direktorom Petrovićem, koji ne odgovoara i na pozive i poruke novinara.

  (2) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

  Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

  Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

  (2) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

  Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

  (6) detaljnije
 • Policija Kosta

  Ponovo uhapšen direktor pirotske Bolnice zbog nameštanja tendera

  Zbog sumnje da je uticao na 45-godišnju ženu koja je zaposlena u Opštoj bolnici u Pirotu da u konkursnoj dokumentaciji za tender vredan oko 2 miliona dinara unese karakteristike koje je prethodno ugovorio sa jednim od ponuđača, policija je uhapsila direktora pirotske bolnice Gorana Petrovića. Uhapšen je predstavnik favorizovane firme iz Niša. Direktor Bolnice je već hapšen avgusta zbog sumnje da je takođe nameštao jedan tender.

  (12) detaljnije
 • zdravstvo

  Besplatni preventivni pregledi na jugu na Svetski dan zdravlja

  Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati besplatno da urade preglede uha, grla i nosa, kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, da provere nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Vranju, Lebanu i drugim gradovima na jugu.

  (4) detaljnije
 • unforme

  Na jugu Srbije medicinari sami kupuju uniforme

  Godinama zdravstveni radnici u Pirotu i Leskovcu uniforme kupuju sami, a kako kažu, neretko je nabavljaju i u prodavnicama polovne garderobe zbog niže cene. Radnu opremu zaposlenima poslodavac jedino nabavlja u Prokuplju, dok u Vranju mantile, klompe i uniforme uglavnom dobijaju preko donacija. U niškom Kliničkom centru tvrde da oni nabavljaju radna odela, dok radnici ističu da već godinama nisu dobili ni uniformu.

  (13) detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha tokom marta na jugu Srbije

  Sa ili bez zdravstvene knjižice građani sa juga Srbije moći će besplatno da provere sluh. Stanovnici Jablaničkog okruga moći će to da urade u domovima zdravlja u Leskovcu i Lebanu, Piroćanci u ambulanti ORL, a pregledi su do kraja ove nedelje organizovani i u prokupačkoj Bolnici.

  (1) detaljnije
 • Doktor

  Na jugu Srbije ponovo besplatni zdravstveni pregledi

  Građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu moći će u nedelju, 16. decembra, od 8 do 16 sati, besplatno da urade pulmološke preglede i analize krvi na tumor markere debelog creva, ali i da provere vid. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju i Vranju.

  (1) detaljnije
 • bolnica

  Kompletna rekonstrukcija bolnice u Pirotu

  Zamenom stolarije, sveobuhvatnim unutrašnjim radovima, ali i sređivanjem 5. sprata Opšte bolnice u Pirotu koji trenutno nije u funkciji, kako kaže direktor Goran Petrović, izvršiće se kompletna rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove. Pedijatrija i ginekologija u saradnji sa Opštinom Montana iz Bugarske već dobile opremu vrednu oko 25 miliona dinara.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Besplatni ginekološki i pregledi mladeža i stomaka na jugu Srbije

  Ovog meseca će građani bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu moći besplatno da se pregledaju u zdravstvenim ustanovama u Nišu, Leskovcu, Vranju i Pirotu, a za nedelju 25. mart, od 8 do 16 sati, najavljeni su ginekološki, kao i pregledi mladeža i ultrazvuk abdomena.

  (4) detaljnije
 • Vakcina

  I u Pirotu proglašena epidemija malih boginja

  Nakon što je virus potvrđen kod desetomesečne bebe na Dečjem odeljenju Opšte bolnice i jedne medicinske sestre sa tog odeljenja, pirotski Zavod za javno zdravlje proglasio je epidemiju. Sumnja se da virus imaju još 4 medicinske sestre i čistačica iz Opšte bolnice u kojoj su posete zabranjene.

  detaljnije
 • udes

  Sleteli s puta kod Dimitrovgrada, 6 osoba povređeno

  Na putu između Pirota i Dimitrovgrada kamion i kombi su, da se ne bi sudarili, sleteli s puta, a 6 povređenih bugarskih državljana je smešteno u Opštoj bolnici u Pirotu.

  (2) detaljnije
 • Grip Ilustracija

  Prijavljena epidemija gripa u Pirotskom okrugu

  Nakon pojave većeg broja obolelih, Zavod za javno zdravlje proglasio je epidemiju gripa na teritoriji Pirotskog okruga. Zabranjene i posete pacijentima u pirotskoj Opštoj bolnici.

  detaljnije